Ухвала
від 06.06.2022 по справі 909/1109/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 909/1109/20

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про затвердження звітів ліквідатора, ліквідаційного балансу та закриття провадження у справі

07.06.2022 м. Івано-Франківськ

Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Шкіндер П.А. секретар судового засідання Попович Л.І. розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за заявою фізичної особи - підприємця Дащак О.П., АДРЕСА_1

до боржника: Товариства з обмеженою відповідальністю "Скайсолар",вул. Короля Данила, буд. 14, м. Івано-Франківськ,76018

про банкрутство,

представники сторін:

кредитор ГУ ДПС: Воришко М., виписка

арбітражний керуючий: Ловас В.О., (посвідчення № 1334 від 19.07.2013 )

кредитор Івано-Франківська обласна прокуратура: Михайлюк М.П., (довіреність від 1.09.21 № 15-1320 вих-21 )

в с т а н о в и в :

15.12.2020року фізична особа - підприємець Дащак О.П. звернувся до суду із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Скайсолар", вул. Короля Данила, буд. 14, м.Івано-Франківськ. У поданій заяві заявник просить суд призначити розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Ловаса В.О.

За результатами автоматизованого розподілу судової справи між суддями, справу передано на розгляд судді Шкіндер П.А.

04.01.2021 заяву фізичної особи - підприємця Дащак О.П. прийнято до розгляду, розгляд заяви у підготовчому засіданні.

Ухвалою Господарського суду Івано-Франківської області від 20.04.2021 відкрито провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Скайсолар" ",вул. Короля Данила, буд. 14,м. Івано-Франківськ,76018, ідентифікаційний код: 42227678),введено, мораторій на задоволення вимог кредиторів боржника., введено процедуру розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю "Скайсолар" строком на 170 календарних днів, призначено розпорядником майна боржника призначити арбітражного керуючого. Розпорядником майна банкрута призначити арбітражного керуючого Ловаса Василя Олексійовича, м. Івано-Франківськ, вул. Левка Бачинського, 2/2 (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого від 19.07.2013, № 1334) з оплатою послуг (грошовою винагородою) у розмірі трьох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання повноважень (за рахунок коштів, авансованих на депозитний рахунок господарського суду), вчинено інші процесуальні дії.

Офіційне оприлюднення про відкриття справи про банкрутство № 65408 було здійснено 27.04.2021 та встановлено кредиторам граничний строк на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника: протягом тридцяти з дня офіційного оприлюднення про порушення справи про банкрутство.

У відповідності до ст. 45 Кодексу України з процедур банкрутства до боржника надійшли заяви з грошовими вимогами наступних кредиторів: Нижньовербізької сільської ради на загальну суму 98395,84 грн.; Івано-Франківської обласної прокуратури на загальну суму 10443,75 грн; ГУ ДПС в Івано-Франківській області на загальну суму 541082,80 грн.

Ухвалою господарського суду Івано-Франківської області від 21.09.2021 р. по справі № 909/1109/20 розглянуто кредиторські вимоги боржника та зобов`язано розпорядника майна Ловаса В.О. організувати та провести збори кредиторів.

Постановою господарського суду Івано-Франківської області від 01.11.2021р. по справі №909/1109/20 боржника ТОВ "Скайсолар" визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру. Ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Ловаса Василя Олексійовича.

Оголошення про визнання ТОВ "Скайсолар" банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури оприлюднено на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України.

02.06.2022 до суду надійшло клопотання ліквідатора №1-34/1109/38 від 02.06.2022 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Скайсолар», в якому просить суд затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю «Скайсолар», ліквідувати банкрута та завершити ліквідаційну процедуру у справі №909/1109/20 . У якості додатків до вказаного клопотання ліквідатор надав звіт з додатками за переліком, зокрема, ліквідаційним балансом.

Розглянувши у судовому засіданні звіт ліквідатора Ловаса В. та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю «Скайсолар», перевіривши наявні в матеріалах справи документи, суд встановив.

На виконання вимог ст.61 Кодексу України з процедур банкрутства в ході ліквідаційної процедури з метою встановлення належних банкруту всіх видів майнових активів (майна та майнових прав), які належать йому на праві власності або повного господарського відання на дату відкриття ліквідаційної процедури та які в подальшому підлягають реалізації з метою задоволення вимог кредиторів та витрат, пов`язаних з процедурою ліквідації, ліквідатором вжито необхідних заходів з пошуку та виявлення майнових активів банкрута.

Ліквідатором проведено інвентаризацію майна банкрута та направлено запити до відповідних державних органів та установ, що здійснюють реєстрацію та облік рухомого і нерухомого майна.

За результатами проведеної інвентаризації об`єктів нерухомого майна, рухомого майна, товарно-матеріальних цінностей не виявлено.

Ліквідатором ТОВ "Скайсолар" було здійснено запити в органи державної реєстрації та обліку рухомого, нерухомого майна та не матеріальних активів і корпоративних прав. Зокрема:

- запит до Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області поступила інформація про відсутність зареєстрованих земельних ділянок за банкрутом;

- запит до Управління Держпраці в Івано-Франківській області поступила інформація про відсутність зареєстрованих за боржником об`єктів підвищеної небезпеки та інших технологічних транспортних засобів;

- запит до Філії «головний інформаційно-обчислювальний центр» АТ «Укрзалізниця» поступила інформація про відсутність зареєстрованих за боржником локомотивів;

- запит до РСЦ МВС України в Івано-Франківській області поступила інформація про відсутність зареєстрованих за боржником транспортних засобів;

- запит до Національної комісій з цінних паперів та фондового ринку поступила інформація про відсутність у власності боржника пакетів голосуючих акцій;

- запит до Головного управління ДПС в Івано-Франківській області поступила інформація про відсутність рахунків в цінних паперах боржника та відкриті розрахункові рахунки на ім`я боржника в банківських установах. Дана інформація відповідає наданій керівником ТОВ «Скайсолар»;

- запит до Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області поступила інформація про відсутність зареєстрованої за боржником техніки;

- запит до Державної служби морського та річкового транспорту України поступила інформація про відсутність зареєстрованої за боржником техніки;

- запит до Державної авіаційної служби України поступила інформація про відсутність зареєстрованої за боржником авіаційної техніки (повітряних суден);

- запит до Регіонального відділення ФДМ України надійшло повідомлення про відсутність інформації щодо державного майна на балансі ТОВ «Скайсолар», банкрут не приймав участі в приватизації державного майна;

- запит до ОКП «Івано-Франківськ ОБТІ поступила інформація про відсутність за ТОВ «Скайсолар» права власності на об`єкти нерухомого майна. .

На означені запити відповідними органами та установами надано відповіді, за якими наявності активів Товариства з обмеженою відповідальністю «Скайсолар» не встановлено.

За результатами проведеної інвентаризації та отриманих довідок, ліквідатором з`ясована відсутність активів боржника, у тому числі зареєстрованих за боржником об`єктів права власності на рухоме (вантажних вагонів та інших механізмів, транспортних засобів, плавзасобів, літальних засобів, тракторів, сільськогосподарської (спеціальної) техніки, тощо) та нерухоме майно.

Згідно пояснень ліквідатора, викладених у звіті:

- у боржника відсутні будь-які майнові активи (майно та майнові права), які належать йому на праві власності або господарського відання, які можуть увійти до складу ліквідаційної маси;

- дебіторська заборгованість чи грошові кошти під час проведення процедури ліквідації не виявлено.

Як зазначає ліквідатор, ним не виявлено фактів підписання завідомо невигідних для Підприємства (у тому числі фіктивних) договорів; не виявлено фактів необгрунтованої виплати грошових коштів, необгрунтованої передачі третім особам майна; не виявлено фактів прийняття нераціональних управлінських рішень, які негативно вплинули на виробничу, торговельну, іншу статутну діяльність Підприємства, що призвело до фінансових збитків та втрат; не виявлено фактів заплутування звітності, знищення документів або інформації, унаслідок чого неможлива ефективна робота Підприємства тощо.

Подані ліквідатором звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута підтверджують неможливість погашення боржником кредиторської заборгованості та відповідають його дійсному майновому стану.

У зв`язку з відсутністю майнових активів банкрута, вимоги кредитора залишились незадоволеними.

31.05.2022 на засіданні комітету кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "Скайсолар» присутніми кредиторами Товариства з обмеженою відповідальністю «Скайсолар" прийнято рішення схвалити загальний та фінансовий звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута.

Заперечень та зауважень до звіту ліквідатора суду не надано.

Відповідно до ч.2 ст.65 Кодексу України з процедур банкрутства, якщо за результатами ліквідаційної процедури після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд постановляє ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута. Копія цієї ухвали надсилається державному реєстратору для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи - банкрута, а також власнику майна.

Згідно ч.6 ст.133 Кодексу України з процедур банкрутства, вимоги, не задоволені через недостатність майна боржника, вважаються погашеними, крім випадків, передбачених цим Кодексом.

В силу ч.4 ст.90 Кодексу України з процедур банкрутства, вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Кодексом строк або були відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

У разі затвердження звіту ліквідатора в порядку, передбаченому ст.65 вищевказаного Кодексу, господарський суд на підставі ст.90 Кодексу України з процедур банкрутства закриває провадження у справі про банкрутство.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку, що ліквідатором вчинено всі дії з ліквідації банкрута та надано суду документи, що підтверджують завершення ліквідаційної процедури, у зв`язку з чим наявні підстави для затвердження звіту ліквідатора, ліквідаційного балансу банкрута та закриття провадження у справі.

Керуючись ст.ст.1, 2, 9, 30, 59-67, 90 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст.234, 235, 256 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд -

УХВАЛИВ:

Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс ТОВ "Скайсолар" вул. Короля Данила, буд. 14,м. Івано-Франківськ,76018 (код ЄДРПОУ 42227678).

Ліквідувати юридичну особу - "Скайсолар" вул. Короля Данила, буд. 14, м. Івано-Франківськ, (код ЄДРПОУ 42227678)

Вимоги, не задоволені за відсутністю майна, вважати погашеними.

Закрити провадження по справі 909/1109/20 про банкрутство "Скайсолар" вул. Короля Данила, буд. 14,м. Івано-Франківськ,76018

Державному реєстратору здійснити державну реєстрацію припинення юридичної особи.

Ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення, якщо інше не передбачено Господарським процесуальним кодексом України, Кодексом України з процедур банкрутства та може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції в порядку та строки, встановлені статтями 254-257 Господарського процесуального кодексу України.

Суддя Шкіндер П.А.

Примірник ухвали надіслати:

- арбітражному керуючому Ловасу В.О., ел. пошта lovas@ukr.net

- кредитору - ГУ ДПС в Івано-Франківській області, www.if.official.@tax.gov.ua

- заявнику Фізичній особі-підприємцю Дащак О.П., АДРЕСА_1

- кредиторуНижньовербівській сільській раді - Email v.kliuchiv.otg@gmail.com

-кредитору Прокуратурі Івано-Франківської області, пошта sekretariat@ifprok.gov.ua

- Відділ банкрутства Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) - vpb_justif@ukr.net, E-mail: info@if.minjust.gov.ua

- Реєстраційній службі Івано-Франківського міського управління юстиції в Івано-Франківській області (вул. Незалежності, буд. 9, м. Івано-Франківськ, 76000).

- Головному управлінню статистики у Івано-Франківській області,

- Відділ державної виконавчої служби у місті Івано-Франківську Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ)

Електронна пошта:info@if.if.dvs.gov.ua

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення06.06.2022
Оприлюднено23.06.2022
Номер документу104726912
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них: банкрутство юридичної особи

Судовий реєстр по справі —909/1109/20

Ухвала від 06.06.2022

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

Ухвала від 06.06.2022

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

Ухвала від 11.04.2022

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Банасько О.О.

Ухвала від 04.04.2022

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

Ухвала від 01.02.2022

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

Ухвала від 01.02.2022

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

Ухвала від 01.02.2022

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

Ухвала від 26.01.2022

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Банасько О.О.

Ухвала від 28.12.2021

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

Постанова від 16.12.2021

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Матущак Олег Іванович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні