Ухвала
від 14.06.2022 по справі 585/1653/21
СУМСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа №585/1653/21 Головуючий у суді у 1 інстанції - Євлах О. О.Номер провадження 22-ц/816/271/22 Суддя-доповідач - Левченко Т. А. Категорія - 19

УХВАЛА

15 червня 2022 року м.Суми

Сумський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

Левченко Т. А. (суддя-доповідач), Криворотенка В. І. , Собини О. І.

розглянувши клопотання Фонду державного майна України про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції

в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 до Фонду державного майна України, Національної академії аграрних наук України, Державного підприємства «Дослідне господарство «Іскра» Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України», Державного підприємства «Дослідне господарство Агрофірма «Надія» Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України», треті особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «Агрофірма «Довіра 2008», Головне управління Держгеокадастру у Сумській області про скасування запису в ЄДР об`єктів державної власності про балансоутримувачів державного майна та зобов`язання вчинити дії, -

в с т а н о в и в:

В провадженні Сумського апеляційного суду знаходиться цивільна справа за апеляційними скаргами Державного підприємства «Дослідне господарство «Іскра» Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України» та представника Державного підприємства «Дослідне господарство Агрофірма «Надія» Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України» - адвоката Сивенка В.М. на рішення Роменського міськрайонного суду Сумської області від 09 листопада 2021 року в даній справі, розгляд якої призначено на 16 червня 2022 року на 13-00 год.

15 червня 2022 року до апеляційного суду надійшла заява Фонду державного майна Українипро участь в судовому засіданні суду апеляційної інстанції в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Відповідно до частини 1 статті 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Частиною 4 статті 212 ЦПК України визначено, що під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» або Державною судовою адміністрацією України.

Враховуючи необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя, а також недопущення порушення розумних строків розгляду справи, суд вважає за необхідне надати можливість представнику відповідача у даній справі приймати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Керуючись ст. 212 ЦПК України, апеляційний суд, -

у х в а л и в:

Клопотання Фонду державного майна України про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду задовольнити.

Забезпечити участь Фонду державного майна України у судовому засіданні суду апеляційної інстанції 16 червня 2022 року о 13 год. 00 хв. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою комплексу технічних засобів.

Попередити Фонд державного майна України що відповідно до частини 5 статті 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція буде проведена за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку (https://vkz.court.gov.ua).

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду необхідно:

- використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення;

- попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою https://vkz.court.gov.ua/site/signup та перевірити наявні власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам;

- зайти та авторизуватися в Системі за 10 хвилин до часу судового засідання;

- активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи;

- очікувати запрошення секретаря до участі в судовому засіданні.

Роз`яснити особі, щодо якої вирішено питання про її участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, що підтвердження особи учасника відбувається шляхом його авторизації в Системі із застосуванням електронного підпису.

Копію даної ухвали негайно направити представнику Фонду державного майна України - Хайновському О.О.на електронну адресу ( ІНФОРМАЦІЯ_1 ), для виконання.

Ухвала касаційному оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач - Т. А. Левченко

Судді: В. І. Криворотенко

О. І. Собина

Дата ухвалення рішення14.06.2022
Оприлюднено25.06.2022
Номер документу104765660
СудочинствоЦивільне
Сутьбалансоутримувачів державного майна та зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —585/1653/21

Постанова від 15.06.2022

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Левченко Т. А.

Постанова від 15.06.2022

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Левченко Т. А.

Ухвала від 14.06.2022

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Левченко Т. А.

Ухвала від 04.02.2022

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Левченко Т. А.

Ухвала від 04.02.2022

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Левченко Т. А.

Ухвала від 04.02.2022

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Левченко Т. А.

Ухвала від 11.01.2022

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Левченко Т. А.

Ухвала від 11.01.2022

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Левченко Т. А.

Рішення від 09.11.2021

Цивільне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Євлах О. О.

Рішення від 09.11.2021

Цивільне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Євлах О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні