Ухвала
від 25.05.2022 по справі 921/647/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

26 травня 2022 рокуСправа № 921/647/21УХВАЛА

Господарський суд Тернопільської області

у складі судді Боровець Я.Я.

за участю секретаря судового засідання Сиротюк К.В.

Розглянув матеріали

за заявою кредитора Товариства з обмеженою відповідальністю "АЛЬЯНС ЕВОЛЮШН", м. Дніпро

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "МАВІБОНД КОНСАЛТИНГ", м. Тернопіль

про банкрутство в порядку ст.ст. 34, 35 Кодексу України з процедур банкрутства

за участю учасників судового процесу:

від кредитора: не з"явився,

від боржника: не з"явився,

Розпорядник майна Шимечко А.Я.

Учаснику судового процесу оголошено склад суду.

Запис розгляду судової справи здійснюється за допомогою технічних засобів, а саме: програмно-апаратного комплексу "Акорд", відповідно до вимог статті 222 Господарського процесуального кодексу України.

Заяв про відвід (самовідвід) судді та секретаря судового засідання з підстав, визначених статтями 35-37 Господарського процесуального кодексу України не надходило.

В судовому засіданні 26.05.2022 оголошено вступну та резолютивну частини ухвали.

Встановив:

Товариство з обмеженою відповідальністю "АЛЬЯНС ЕВОЛЮШН" звернулося до Господарського суду Тернопільської області із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутства до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "МАВІБОНД КОНСАЛТИНГ".

Ухвалою суду від 07.10.2021 заяву про відкриття провадження у справі про банкрутства прийнято до розгляду та підготовче засідання призначено на 26.10.2021, яке протокольною ухвалою відкладалося на 04.11.2021.

Ухвалою Господарського суду Тернопільської області від 04.11.2021 відкрито провадження у справі №921/647/21 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "МАВІБОНД КОНСАЛТИНГ", вул. За Рудкою, 33, м. Тернопіль, код ЄДРПОУ 40472785. Визнано грошові вимоги кредитора Товариства з обмеженою відповідальністю "АЛЬЯНС ЕВОЛЮШН" до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "МАВІБОНД КОНСАЛТИНГ" у сумі 262 199,88 грн. Призначено розпорядником майна Товариства з обмеженою відповідальністю "МАВІБОНД КОНСАЛТИНГ", арбітражного керуючого Шимечка Андрія Ярославовича. Призначено попереднє засідання на 21.12.2021, яке відкладено на 20.01.2022.

Протокольною ухвалою від 20.01.2022 попереднє засідання відкладено на 27.01.2022.

Ухвалами суду від 27.01.2022 та від 29.03.2022 попереднє засідання відкладено відповідно на 29.03.2022 та на 26.05.2022 з підстав, викладених в них.

Представник кредитора в попереднє засідання не з"явився.

Представник боржника в попереднє засідання не з"явився.

Розпорядник майна Шимечко А.Я. в попереднє засідання з"явився.

Розглянувши матеріали справи, оцінивши докази в сукупності, суд встановив наступне:

Відповідно до частини 1 статті 2 Кодексу України з процедур банкрутства провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

Статтею 1 Кодексу України з процедур банкрутства визначено, що кредитор - юридична або фізична особа, а також контролюючий орган, уповноважений відповідно до Податкового кодексу України здійснювати заходи щодо забезпечення погашення податкового боргу та недоїмки зі сплати єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування у межах своїх повноважень, та інші державні органи, які мають вимоги щодо грошових зобов`язань до боржника; забезпечені кредитори - кредитори, вимоги яких до боржника або іншої особи забезпечені заставою майна боржника; конкурсні кредитори - кредитори за вимогами до боржника, що виникли до відкриття провадження у справі про банкрутство і виконання яких не забезпечено заставою майна боржника; поточні кредитори - кредитори за вимогами до боржника, що виникли після відкриття провадження у справі про банкрутство.

Конкурсні кредитори за вимогами, що виникли до дня відкриття провадження у справі про банкрутство, зобов`язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом 30 днів з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство. Відлік строку на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника починається з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Кредитор, за заявою якого відкрито провадження у справі, має право заявити додаткові грошові вимоги до боржника у межах строку, встановленого частиною першою цієї статті (стаття 45 Кодексу України з процедур банкрутства) .

З метою виявлення усіх кредиторів, відповідно до вимог Кодексу України з процедур банкрутства, 04.11.2021 здійснено офіційне оприлюднення повідомлення про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Так, 24.11.2021 ТОВ "АЛЬЯНС ЕВОЛЮШН" звернулося до Господарського суду Тернопільської області із заявою про визнання кредиторських грошових вимог до боржника ТОВ "МАВІБОНД КОНСАЛТИНГ" в сумі 102 244,85 грн та 4540,00 грн судового збору (вх. №9547).

Згідно частини 2 статті 47 Кодексу України з процедур банкрутства у попередньому засіданні господарський суд розглядає всі вимоги кредиторів, що надійшли протягом строку, передбаченого частиною першою статті 45 цього Кодексу, у тому числі щодо яких були заперечення боржника або розпорядника майна. За результатами попереднього засідання господарський суд постановляє ухвалу, в якій зазначаються: розмір та перелік усіх визнаних судом вимог кредиторів, що вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів; розмір та перелік не визнаних судом вимог кредиторів; дата проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів; дата підсумкового засідання суду, на якому буде постановлено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про закриття провадження у справі про банкрутство, чи ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду, яке має відбутися у строки, встановлені частиною другою статті 44 цього Кодексу. Розпорядник майна за результатами попереднього засідання вносить до реєстру вимог кредиторів відомості про кожного кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов`язаннями, наявність права вирішального голосу в представницьких органах кредиторів, черговість задоволення кожної вимоги.

Ухвалою Господарського суду Тернопільської області від 20.01.2022 визнано грошові вимоги ТОВ "АЛЬЯНС ЕВОЛЮШН" відносно боржника ТОВ "МАВІБОНД КОНСАЛТИНГ" в сумі 102 244,85 грн. Черговість задоволення грошових вимог кредитора: в сумі 4 540,00 грн - судовий збір за подання заяви про визнання кредитором (відшкодовується у повному обсязі до задоволення вимог кредиторів); в сумі 102 244,85 грн (заборгованість) - вимоги четвертої черги.

Таким чином, у попередньому засіданні судом розглянуті всі заявлені вимоги до боржника.

Згідно частини 1 статті 48 Кодексу України з процедур банкрутства протягом 10 днів з дня постановлення ухвали за результатами попереднього засідання господарського суду розпорядник майна письмово повідомляє кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів, уповноважену особу працівників боржника та уповноважену особу засновників (учасників, акціонерів) боржника про місце і час проведення зборів кредиторів та організовує їх проведення.

Враховуючи викладене, суд вважає необхідним зобов`язати керуючого реструктуризацією організувати та провести збори кредиторів.

За наслідками проведення попереднього засідання, на виконання вимог ч.2 ст. 47 Кодексу України з процедур банкрутства суд призначає дату дата підсумкового засідання суду, на якому буде постановлено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про закриття провадження у справі про банкрутство, чи ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду, яке має відбутися у строки, встановлені частиною другою статті 44 цього Кодексу.

Керуючись Кодексом України з процедур банкрутства, статтями 233, 234, 235 ГПК України, суд,

УХВАЛИВ:

1. Визнати вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю "АЛЬЯНС ЕВОЛЮШН" відносно Товариства з обмеженою відповідальністю "МАВІБОНД КОНСАЛТИНГ" у розмірі 391 684,73 грн.

Черговість задоволення грошових вимог кредитора:

в сумі 27 240,00 грн (судовий збір) перша,

в сумі 364 444,73 грн (основна заборгованість) - четверта.

2. Зобов`язати розпорядника майна Шимечка А.Я. сформувати Реєстр вимог кредиторів, оформлений відповідно до вимог Кодексу України з процедур банкрутства.

3. Зобов`язати розпорядника майна Шимечка А.Я. протягом 10 днів з дня постановлення ухвали за результатами попереднього засідання господарського суду письмово повідомити кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів про місце і час проведення зборів кредиторів та організувати їх проведення. Протокольне рішення зборів кредиторів про утворення та склад комітету кредиторів подати до господарського суду.

4. Підсумкове засідання суду призначити на "30" червня 2022 року о 11:00 год., яке відбудеться у приміщенні Господарського суду Тернопільської області за адресою: 46000, м. Тернопіль, вул. Князя Острозького, 14 А, зал судових засідань № 4, 5 поверх.

Копію ухвали надіслати рекомендованою кореспонденцією з повідомленням про вручення поштового відправлення:

Кредитору: Товариству з обмеженою відповідальністю "АЛЬЯНС ЕВОЛЮШН", вул. Набережна Перемоги, 38, м. Дніпро,

Боржнику: Товариству з обмеженою відповідальністю "МАВІБОНД КОНСАЛТИНГ" , вул. За Рудкою, 33, м. Тернопіль,

Розпоряднику майну: Шимечку Андрію Ярославовичу, вул.Копичинецька, 124 Є, м. Чортків, Тернопільська область.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її прийняття та може бути оскаржена.

Ухвалу підписано "15" червня 2022 року.

Учасники справи можуть отримати інформацію у справі на офіційній сторінці Господарського суду Тернопільської області - https://te.court.gov.ua/sud5022.

СуддяЯ.Я. Боровець

СудГосподарський суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення25.05.2022
Оприлюднено24.06.2022
Номер документу104768508
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них: банкрутство юридичної особи

Судовий реєстр по справі —921/647/21

Ухвала від 17.01.2023

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Боровець Я.Я.

Ухвала від 12.12.2022

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Боровець Я.Я.

Ухвала від 24.11.2022

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Боровець Я.Я.

Постанова від 29.06.2022

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Боровець Я.Я.

Постанова від 29.06.2022

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Боровець Я.Я.

Ухвала від 25.05.2022

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Боровець Я.Я.

Ухвала від 25.05.2022

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Боровець Я.Я.

Ухвала від 28.03.2022

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Боровець Я.Я.

Ухвала від 28.03.2022

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Боровець Я.Я.

Ухвала від 26.01.2022

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Боровець Я.Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні