Ухвала
від 17.01.2023 по справі 921/647/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

17 січня 2023 рокуСправа № 921/647/21УХВАЛА

Господарський суд Тернопільської області

у складі судді Боровець Я.Я.

за участю секретаря судового засідання Сиротюк К.В.

Розглянув справу

за заявою кредитора Товариства з обмеженою відповідальністю "АЛЬЯНС ЕВОЛЮШН", м. Дніпро

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "МАВІБОНД КОНСАЛТИНГ", м. Тернопіль

про банкрутство в порядку ст.ст. 34, 35 Кодексу України з процедур банкрутства

В судове засідання учасники судового процесу не з`явились.

Відповідно до частини 3 статті 222 ГПК України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою технічного засобу не здійснюється.

Суть справи:

Товариство з обмеженою відповідальністю "АЛЬЯНС ЕВОЛЮШН" звернулося до Господарського суду Тернопільської області із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутства до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "МАВІБОНД КОНСАЛТИНГ".

Ухвалою суду від 07.10.2021 заяву про відкриття провадження у справі про банкрутства прийнято до розгляду та підготовче засідання призначено на 26.10.2021.

Ухвалою Господарського суду Тернопільської області від 04.11.2021 відкрито провадження у справі №921/647/21 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "МАВІБОНД КОНСАЛТИНГ", вул. За Рудкою, 33, м. Тернопіль, код ЄДРПОУ 40472785. Визнано грошові вимоги кредитора Товариства з обмеженою відповідальністю "АЛЬЯНС ЕВОЛЮШН" до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "МАВІБОНД КОНСАЛТИНГ" у сумі 262 199,88 грн. Призначено розпорядником майна Товариства з обмеженою відповідальністю "МАВІБОНД КОНСАЛТИНГ", арбітражного керуючого Шимечка Андрія Ярославовича. Призначено попереднє засідання на 21.12.2021.

Ухвалою Господарського суду Тернопільської області від 26.05.2022 визнано вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю "АЛЬЯНС ЕВОЛЮШН" відносно Товариства з обмеженою відповідальністю "МАВІБОНД КОНСАЛТИНГ" у розмірі 391 684,73 грн. Черговість задоволення грошових вимог кредитора: в сумі 27 240,00 грн (судовий збір) перша, в сумі 364 444,73 грн (основна заборгованість) - четверта.

Постановою Господарського суду Тернопільської області від 30.06.2022 у справі №921/647/21 припинено процедуру розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю "МАВІБОНД КОНСАЛТИНГ". Визнано банкрутом Товариство з обмеженою відповідальністю "МАВІБОНД КОНСАЛТИНГ", вул. За Рудкою, 33, м. Тернопіль, код ЄДРПОУ 40472785. Відкрито ліквідаційну процедуру Товариства з обмеженою відповідальністю "МАВІБОНД КОНСАЛТИНГ", вул. За Рудкою, 33, м. Тернопіль, код ЄДРПОУ 40472785, строком на 12 місяців. Припинено повноваження розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю "МАВІБОНД КОНСАЛТИНГ" - арбітражного керуючого Шимечка Андрія Ярославовича. Призначено ліквідатором банкрута Товариства з обмеженою відповідальністю "МАВІБОНД КОНСАЛТИНГ" - арбітражного керуючого Шимечка Андрія Ярославовича (свідоцтво арбітражного керуючого №738 від 08.04.2013).

30.06.2022 на офіційному веб-порталі судової влади України оприлюднено повідомлення про визнання боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю "МАВІБОНД КОНСАЛТИНГ" банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

03.11.2022 арбітражний керуючий Шимечко Андрій Ярославович надіслав до суду Звіт (вх. № 7256) ліквідатора про проведення ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю "МАВІБОНД КОНСАЛТИНГ", в якому просить: - затвердити звіт ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "МАВІБОНД КОНСАЛТИНГ" про проведену роботу; - затвердити ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю "МАВІБОНД КОНСАЛТИНГ"; - винести ухвалу про ліквідацію і припинення юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю "МАВІБОНД КОНСАЛТИНГ".

Ухвалою суду від 24.11.2022 судове засідання для розгляду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу у справі №921/647/21 призначено на 12.12.2022.

Ухвалою суду від 12.12.2022 судове засідання відкладено на 17.01.2023 з підстав, викладених в ній.

Кредитор в судове засідання не з"явився.

Боржник в судове засідання не з"явився.

Ліквідатор Шимечко А.Я. в судове засідання не з"явився.

Розглянувши звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, суд встановив таке.

Кодекс України з процедур банкрутства встановлює умови та порядок відновлення платоспроможності боржника юридичної особи або визнання його банкрутом з метою задоволення вимог кредиторів, а також відновлення платоспроможності фізичної особи.

Відповідно до статті 61 Кодексу України з процедур банкрутства ліквідатор з дня свого призначення здійснює такі повноваження: приймає у своє відання майно боржника, забезпечує його збереження; виконує функції з управління та розпорядження майном банкрута; проводить інвентаризацію та визначає початкову вартість майна банкрута; аналізує фінансовий стан банкрута; виконує повноваження керівника (органів управління) банкрута; формує ліквідаційну масу, тощо.

Статтею 65 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об`єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії документів, що підтверджують відчуження активів боржника під час ліквідаційної процедури (у тому числі протоколи про проведення аукціону, договори купівлі-продажу, акти приймання-передачі майна, акти про придбання майна на аукціоні тощо); реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, що підтверджують погашення вимог кредиторів; довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню; для акціонерних товариств - розпорядження про скасування реєстрації випуску акцій, видане Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку; для емітентів боргових цінних паперів - звіт про результати погашення цінних паперів.

Обов`язком ліквідатора є здійснення всієї повноти дій, спрямованих на виявлення та повернення активів боржника.

За змістом статей 61, 65 Кодексу України з процедур банкрутства правильне завершення ліквідаційної процедури є основним завданням ліквідатора, який з урахуванням покладених на нього повноважень повинен наполегливо та добросовісно працювати упродовж всієї процедури ліквідації.

Законодавцем передбачено певну сукупність дій, які необхідно вчинити під час ліквідаційної процедури, і визначено перелік додатків до звіту ліквідатора, які подаються суду разом із зазначеним звітом та є предметом дослідження в судовому засіданні за підсумками ліквідаційної процедури, яке проводиться за участю кредиторів (комітету кредиторів).

Кодексом України з процедур банкрутства не встановлено вичерпного переліку таких заходів, які має вчинити ліквідатор для завершення ліквідаційної процедури, а встановлено лише основні напрямки таких дій, що дають змогу сформувати ліквідаційну масу та задовольнити, за умови виявлення майна (ліквідних активів), вимоги кредиторів, що логічно випливає з передбачених Кодексом повноважень ліквідатора і надає йому можливість за власним самостійним та незалежним розсудом вчиняти дії щодо виявлення та розшуку активів банкрута для формування ліквідаційної маси.

Обов`язком ліквідатора є здійснення всієї повноти заходів, спрямованих на виявлення активів боржника. При цьому ні у кого не повинен виникати обґрунтований сумнів щодо їх належного здійснення (принцип безсумнівної повноти дій ліквідатора у ліквідаційній процедурі).

Отже, законодавством передбачено певну сукупність дій, які необхідно вчинити ліквідатору в ході ліквідаційної процедури, та перелік додатків до звіту ліквідатора, які подаються суду разом із зазначеним звітом, та є предметом дослідження в судовому засіданні за підсумками ліквідаційної процедури, яке проводиться за участю кредиторів (комітету кредиторів); подання звіту та ліквідаційного балансу здійснюється ліквідатором за наслідком усіх проведених ним дій в ході ліквідаційної процедури.

Відповідно до звіту ліквідатора судом встановлено, що з метою вжиття заходів щодо збереження майна боржника, виявлення обсягу активів, які належать боржнику на праві власності, користування, повного господарського відання, визначення стану його фінансово-господарського становища, арбітражним керуючим направлено запити (звернення) до відповідних державних установ та організацій про витребування інформації.

З отриманих відповідей вбачається відсутність майна у банкрута, за рахунок якого можливо було б погасити кредиторську заборгованість.

В ході проведення ліквідаційної процедури банкрута встановлено наявність грошових коштів на рахунку ТОВ "МАВІБОНД КОНСАЛТИНГ" в сумі 48 167,05 грн. Дані кошти використані в ліквідаційній процедурі , а саме: в розмірі 2 500,00 грн - оплата за архівні послуги, щодо прийняття документів ТОВ "МАВІБОНД КОНСАЛТИНГ" на довгострокове зберігання згідно рахунку та 51 334,99 грн - оплата послуг та відшкодування витрат арбітражного керуючого .

З метою встановлення майна банкрута, ліквідатором проведено інвентаризацію майна банкрута, за результатами якої складено Акт інвентаризації основних фондів (засобів) боржника , відповідно до якого майно та майнові активи, які можуть бути включені в ліквідаційну масу в банкрута відсутні.

Статтею 62 Кодексу України з процедур банкрутства визначено, що усі види майнових активів (майно та майнові права) банкрута, які належать йому на праві власності або господарського відання, включаються до складу ліквідаційної маси.

Ліквідатором ліквідаційну масу не сформовано в зв`язку з відсутністю майна та майнових активів.

Документи, які підлягають довготривалому зберіганню ліквідатором передано на відповідальне зберігання в архівну установу.

Відповідно до довідки АБ "Укргазбанк" від 09.09.2022 та довідки АТ "Ощадбанк" від 31.10.2022 рахунки ТОВ "МАВІБОНД КОНСАЛТИНГ" - закриті.

За наслідками вжитих заходів у ліквідаційній процедурі ТОВ "МАВІБОНД КОНСАЛТИНГ" ліквідатором виявлено дебіторську заборгованість - ТОВ "Мікс Ойл" у сумі 59 438,80 грн.

Щодо дебіторської заборгованості ТОВ "Мікс Ойл", ліквідатором зазначено, що ухвалою Господарського суду Сумської області у справі №920/421/22 від 18.07.2022 відносно ТОВ "Мікс Ойл" (код ЄДРПОУ 42353762) порушено справу про банкрутство та введено процедуру розпорядження майна боржника.

Постановою Господарського суду Сумської області від 24.10.2022 у справі №920/421/22 визнано юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю "Мікс Ойл" (вул. Білопільський шлях, 26, м. Суми, код ЄДРПОУ 42353762) банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців.

01 листопада 2022 року відбулися збори кредиторів банкрута, на яких вирішено прийняти інформацію про фінансовий стан і майно боржника на день відкриття ліквідаційної процедури та під час проведення ліквідаційної процедури, про використання коштів боржника. Списати дебіторську заборгованість ТОВ "Мікс Ойл" в сумі 59 438,80 грн. Виключити з ліквідаційної маси банкрута дебіторську заборгованість, ТОВ "Мікс Ойл" в сумі 59 438,80 грн. Схвалити звіт про нарахування та виплату грошової винагороди арбітражного керуючого, здійснення та відшкодування його витрат в ліквідаційній процедурі, відповідно до якого нараховано та виплачено грошову винагороду, відшкодування витрат в межах ліквідаційної процедури в сумі 51 334,99 грн. Схвалити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс ТОВ "МАВІБОНД КОНСАЛТИНГ". Зобов"язати ліквідатора ТОВ "МАВІБОНД КОНСАЛТИНГ" - арбітражного керуючого Шимечка А.Я. подати для затвердження до Господарського суду Тернопільської області звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс ТОВ "МАВІБОНД КОНСАЛТИНГ", яке оформлене відповідним протокольним рішенням за №2.

Інших майнових активів в процесі проведення ліквідаційної процедури не виявлено. Кредиторські вимоги (заборгованість) не погашались.

Частиною 3 статті 65 Кодексу України з процедур банкрутства визначено, що якщо ліквідатор не виявив майнових активів, що підлягають включенню до складу ліквідаційної маси, він зобов`язаний подати до господарського суду ліквідаційний баланс, який засвідчує відсутність у банкрута майна.

Таким чином, у зв`язку з відсутністю у банкрута активів, ліквідатором складений Ліквідаційний баланс ТОВ "МАВІБОНД КОНСАЛТИНГ" станом на 02 листопада 2022 року із якого вбачається, що дебіторської заборгованості не виявлено, а кредиторська заборгованість на загальну суму 391 684,73 грн є непогашеною.

Як вбачається із звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу ТОВ "МАВІБОНД КОНСАЛТИНГ", вимоги кредиторів, які визнані судом та включені до реєстру вимог кредиторів, не задоволені, у зв`язку з тим, що ліквідатором не виявлено достатньо майнових активів, що підлягають включенню до ліквідаційної маси для погашення кредиторських вимог.

Зважаючи на викладене, суд приходить до висновку, що ліквідатором в повній мірі виконані обов`язки з розшуку кредиторів банкрута та виявленню майна (активів) банкрута та вжито усіх можливих заходів щодо реалізації активів банкрута та дотримано вимоги Кодексу України з процедур банкрутства під час проведення ліквідаційної процедури у справі №921/647/21.

Відповідно до статті 65 Кодексу України з процедур банкрутства господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки кредиторів постановляє ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу ( ч.1).

Якщо за результатами ліквідаційної процедури після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд постановляє ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута. Копія цієї ухвали надсилається державному реєстратору для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи - банкрута, а також власнику майна (ч.2).

Пунктом 5 частини 1 статті 90 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що Господарський суд закриває провадження у справі про банкрутство, якщо затверджено звіт ліквідатора в порядку, передбаченому цим Кодексом.

Про закриття провадження у справі про банкрутство постановляється ухвала.

Враховуючи викладене, суд прийшов до висновку, що звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс ТОВ "МАВІБОНД КОНСАЛТИНГ" підлягають затвердженню, боржник, як юридична особа ліквідації, а провадження у справі №921/647/21 - закриттю.

Відповідно до частини 7 статті 64 Кодексу України з процедур банкрутства, вимоги, не погашені у зв`язку з недостатністю майна, вважаються погашеними.

У випадках, передбачених пунктами 4-6 частини першої цієї статті, господарський суд в ухвалі про закриття провадження у справі зазначає, що вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Кодексом строк або були відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню (ч.4 ст. 90 Кодексу України з процедур банкрутства).

Частиною 8 статтею 41 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що дія мораторію припиняється з дня закриття провадження у справі про банкрутство.

Таким чином, дія мораторію на задоволення вимог кредиторів, введеного згідно ухвали Господарського суду Тернопільської області від 04.11.2021 у справі №921/647/21, підлягає припиненню.

Відповідно до вимог статті 65 Кодексу України з процедур банкрутства ліквідатор виконує свої повноваження до внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань запису про припинення юридичної особи - банкрута.

Керуючись Кодексом України з процедур банкрутства, статтями 232, 234, 235 ГПК України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута - Товариства з обмеженою відповідальністю "МАВІБОНД КОНСАЛТИНГ", вул. За Рудкою, 33, м. Тернопіль, код ЄДРПОУ 40472785.

2. Вважати погашеними грошові вимоги кредитора - Товариства з обмеженою відповідальністю "АЛЬЯНС ЕВОЛЮШН", вул. Набережна Перемоги, 38, м. Дніпро, код ЄДРПОУ 40473930 у розмірі 391 684,73 грн. Черговість задоволення грошових вимог кредитора: в сумі 27 240,00 грн (судовий збір) перша, в сумі 364 444,73 грн (основна заборгованість) - четверта.

3. Ліквідувати юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю "МАВІБОНД КОНСАЛТИНГ", вул. За Рудкою, 33, м. Тернопіль, код ЄДРПОУ 40472785.

4. Закрити провадження у справі №921/647/21.

5. Вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Кодексом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

6. Ліквідатору виконати свої повноваження до внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців запису про припинення юридичної особи - банкрута.

7. Зобов"язати державного реєстратора внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань відомості про ліквідацію юридичної особи - Товариства з обмеженою відповідальністю "МАВІБОНД КОНСАЛТИНГ", вул. За Рудкою, 33, м. Тернопіль, код ЄДРПОУ 40472785.

8. Копію постанови направити рекомендованою кореспонденцією з повідомленням про вручення поштового відправлення:

Товариству з обмеженою відповідальністю "АЛЬЯНС ЕВОЛЮШН", вул. Набережна Перемоги, 38, м. Дніпро,

Товариству з обмеженою відповідальністю "МАВІБОНД КОНСАЛТИНГ" , вул. За Рудкою, 33, м. Тернопіль,

арбітражному керуючому Шимечку Андрію Ярославовичу, вул. Копичинецька, 124 Є, м. Чортків, Тернопільська область,

Головному управлінню ДПС у Тернопільській області, вул. Білецька, 1, м. Тернопіль,

Сектору з питань банкрутства Головного управління юстиції у Тернопільській області, вул. Грушевського, 8, м. Тернопіль,

державному реєстратору Відділу державної реєстрації юридичних та фізичних осіб - підприємців управління державної реєстрації Тернопільської міської ради, бул. Т. Шевченка, 3, м. Тернопіль,

Тернопільському міськрайонному суду Тернопільської області, вул. Котляревського, 34, м. Тернопіль,

Тернопільському міському відділу державної виконавчої служби Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Івано-Франківськ), вул. Князя Острозького, 14, м. Тернопіль.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційні сторінці Господарського суду Тернопільської області - https://te.court.gov.ua/sud5022.

Ухвалу підписано "08" березня 2023 року.

СуддяЯ.Я. Боровець

Дата ухвалення рішення17.01.2023
Оприлюднено09.03.2023
Номер документу109422805
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них: банкрутство юридичної особи

Судовий реєстр по справі —921/647/21

Ухвала від 17.01.2023

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Боровець Я.Я.

Ухвала від 12.12.2022

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Боровець Я.Я.

Ухвала від 24.11.2022

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Боровець Я.Я.

Постанова від 29.06.2022

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Боровець Я.Я.

Постанова від 29.06.2022

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Боровець Я.Я.

Ухвала від 25.05.2022

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Боровець Я.Я.

Ухвала від 25.05.2022

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Боровець Я.Я.

Ухвала від 28.03.2022

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Боровець Я.Я.

Ухвала від 28.03.2022

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Боровець Я.Я.

Ухвала від 26.01.2022

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Боровець Я.Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні