Ухвала
від 13.06.2022 по справі 200/4947/20-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

14 червня 2022 року Справа №200/4947/20-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд в складі головуючого судді Дмитрієва В.С., розглянувши в порядку письмового провадження заяву про заміну божника у справі за позовом Приватного акціонерного товариства Металургійний комбінат Азовсталь до Азовської митниці Держмитслужби про визнання протиправним та скасування рішення про коригування митної вартості товарів та картки відмови в прийнятті митної декларації, митному оформленні випуску чи пропуску товарів, транспортних засобів комерційного призначення, -

ВСТАНОВИВ:

До Донецького окружного адміністративного суду надійшла заява представника Приватного акціонерного товариства Металургійний комбінат Азовсталь про заміну сторони боржника по справі №200/4947/20-а з Азовської митниці Держмитслужби на правонаступника Донецьку митницю як відокремлений підрозділ Державної митної служби України.

В обґрунтування заяви вказано, що наказом Державної митної служби від 19 жовтня 2020 року № 460 Про утворення територіальних органів Державної митної служби України як відокремлених підрозділів утворено Донецьку митницю як відокремлений підрозділ Державної митної служби України. Також затверджено Положення про Донецьку митницю як відокремлений підрозділ Держмитслужби та здійснено держану реєстрацію Донецької митниці як відокремленого підрозділу Державної митної служби України. З метою примусового виконання рішення суду просить замінити сторону боржника.

У судове засідання заявник та інші учасники справи не з`явилися, про причини неявки суд не повідомили, про дату, час і місце розгляду справи, були повідомлені належним чином.

На підставі положень статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд вирішив розгляд заяви провести в порядку письмового провадження.

Дослідивши письмові докази, суд встановив наступне.

Рішенням Донецького окружного адміністративного суду від 22 жовтня 2020 року вирішено: адміністративний позов задовольнити. Визнати протиправним та скасувати рішення Азовської митниці Держмитслужби про коригування митної вартості товарів UA700050/2019/000040/2 від 23 квітня 2019 року.

Визнати протиправною та скасувати картку відмови в прийнятті митної декларації, митному оформленні випуску чи пропуску товарів, транспортних засобів комерційного призначення від 23 квітня 2019 року № UA700050/2019/00052.

Стягнути з Азовської митниці Держмитслужби (код ЄДРПОУ 39496499, 87510, Донецька область, м. Маріуполь, пр. Адмірала Луніна, 1) за рахунок бюджетних асигнувань на користь Приватного акціонерного товариства Металургійний комбінат Азовсталь (код ЄДРПОУ 00191158, 87500, Донецька область, м. Маріуполь, вул. Лепорського, 1) витрати по сплаті судового збору у розмірі 9 937,72 грн.

Стягнути з Азовської митниці Держмитслужби (код ЄДРПОУ 39496499, 87510, Донецька область, м. Маріуполь, пр. Адмірала Луніна, 1) за рахунок бюджетних асигнувань на користь Приватного акціонерного товариства Металургійний комбінат Азовсталь (код ЄДРПОУ 00191158, 87500, Донецька область, м. Маріуполь, вул. Лепорського, 1) судові витрати на правничу допомогу в розмірі 2 000 грн.

Рішення набрало законної сили 20 січня 2021 року відповідно до постанови Першого апеляційного адміністративного суду.

21 лютого 2022 року видані виконавчі листи №200/4947/20-а.

При цьому, постановою Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2020 року №895 Деякі питання територіальних органів Державної митної служби вирішено реорганізувати територіальні органи Державної митної служби за переліком згідно з додатком шляхом їх приєднання до Державної митної служби.

До вказаного Переліку включено відповідача та, відповідно, боржника.

Абзацом 2 п. 2 вказаної Постанови установлено, що територіальні органи Державної митної служби, що реорганізуються відповідно до пункту 1 цієї постанови, продовжують здійснювати свої повноваження та функції до утворення Державною митною службою територіальних органів згідно з абзацом четвертим пункту 3 цієї постанови та прийняття рішення про можливість забезпечення здійснення такими органами повноважень і функцій територіальних органів, що реорганізуються. Таке рішення приймається Державною митною службою після здійснення заходів, пов`язаних із внесенням до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань даних про територіальні органи Державної митної служби, що будуть утворені згідно з абзацом четвертим пункту 3 цієї постанови як відокремлені підрозділи юридичної особи публічного права, затвердженням положень про них, структури, штатних розписів, кошторисів та заповненням 30 відсотків вакансій.

Наказом Державної митної служби від 19 жовтня 2020 року № 460 Про утворення територіальних органів Державної митної служби України як відокремлених підрозділів утворені територіальні органи як відокремлені підрозділи Державної митної служби України за переліком згідно з додатком. Зокрема, утворено Донецьку митницю як відокремлений підрозділ Державної митної служби України, про що в подальшому внесено відповідний запис до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (код ЄДРПОУ ВП 44029605).

Наказом Держмитслужби від 29 жовтня 2020 року № 489 Про затвердження положень про територіальні органи Держмитслужби затверджено, зокрема Положення про Донецьку митницю.

Згідно з п. 1 вказаного Положення Донецька митниця є митним органом, який у зоні своєї діяльності безпосередньо здійснює митну справу, забезпечує виконання завдань, покладених на митні органи, а також реалізацію делегованих повноважень Державної митної служби України як її відокремлений підрозділ.

Відповідно до наказу Державної митної служби України від 30 червня 2021 року № 472 Про початок здійснення митницями як відокремленими підрозділами Державної митної служби України покладених на них функцій і повноважень з реалізації державної митної політики державної політики у сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування законодавства з питань митної справи митниці як відокремлені підрозділи Державної митної служби України розпочати з 00 год. 00 хв. 01 липня 2021 року здійснення функцій та повноважень з реалізації державної митної політики, державної політики у сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування законодавства з питань митної справи.

Отже, повноваження Азовської митниці Держмитслужби передані Донецькій митниці як відокремленому підрозділу Державної митної служби України без статусу юридичної особи.

Відповідно до наведеного правонаступником відповідача та боржника Азовської митниці Держмитслужби є Донецька митниця, яка внесена до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань як відокремлений підрозділ юридичної особи (код ЄДРПОУ ВП 44029605).

Відповідно до п. 7 ч. 1 ст. 4 Кодексу адміністративного судочинства України суб`єкт владних повноважень - орган державної влади (у тому числі без статусу юридичної особи), орган місцевого самоврядування, їх посадова чи службова особа, інший суб`єкт при здійсненні ними публічно-владних управлінських функцій на підставі законодавства, в тому числі на виконання делегованих повноважень, або наданні адміністративних послуг.

Відповідно до ч. 1, ч. 4 ст. 379 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Ураховуючи викладене, суд дійшов висновку, що у даному випадку слід замінити боржника у виконавчих листах №200/4947/20-а з Азовської митниці Держмитслужби на Донецьку митницю (код ЄДРПОУ ВП 44029605).

Таким чином, заява про заміну боржника підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 248, 294, 295, 297, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

У Х В А Л И В:

Заяву Приватного акціонерного товариства Металургійний комбінат Азовсталь про заміну боржника правонаступником задовольнити.

Замінити боржника у виконавчих листах, що видані Донецьким окружним адміністративним судом у справі №200/4947/20-а з Азовської митниці Держмитслужби

на Донецьку митницю (код ЄДРПОУ ВП 44029605, м. Маріуполь, пр. Луніна, 1).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається до Першого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Текст ухвали розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (веб-адреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua/).

Суддя В.С. Дмитрієв

Дата ухвалення рішення13.06.2022
Оприлюднено22.06.2022
Номер документу104770812
СудочинствоАдміністративне
Сутькоригування митної вартості товарів та картки відмови в прийнятті митної декларації, митному оформленні випуску чи пропуску товарів, транспортних засобів комерційного призначення

Судовий реєстр по справі —200/4947/20-а

Ухвала від 13.06.2022

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Дмитрієв В.С.

Ухвала від 13.04.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Бившева Л.І.

Ухвала від 17.03.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Бившева Л.І.

Ухвала від 02.03.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Бившева Л.І.

Постанова від 20.01.2021

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Міронова Галина Михайлівна

Постанова від 20.01.2021

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Міронова Галина Михайлівна

Ухвала від 21.12.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Міронова Галина Михайлівна

Ухвала від 04.12.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Міронова Галина Михайлівна

Ухвала від 26.11.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Міронова Галина Михайлівна

Ухвала від 26.11.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Міронова Галина Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні