Ухвала
від 15.06.2022 по справі 342/458/22
ГОРОДЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 342/458/22

Провадження № 2/342/360/2022

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

16 червня 2022 року м. Городенка

Городенківський районнийсуд Івано-Франківськоїобласті ускладі головуючої судді Ульянич І.В., ознайомившись із матеріалами позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про визнання права власності на спадкове майно за законом.

В С Т А Н О В И В:

Позивачка ОСОБА_1 , яка проживаєпо АДРЕСА_1 , звернулася до суду з позовом до ОСОБА_2 , яка проживає по АДРЕСА_1 , ОСОБА_3 , яка проживає по АДРЕСА_1 , ОСОБА_4 , який проживає по АДРЕСА_1 , та просить визнати за нею право власності на житловий будинок з господарськими будівлями і спорудами по АДРЕСА_2 .

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 175, 177 ЦПК України. Судовий збірсплачено згідноз вимогамизаконодавства. Позивач єособою,яка маєпроцесуальну дієздатність.

За даними реєстру територіальної громади відповідачка ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , що стверджується повідомленням Городенківської міської ради Івано-Франківської області від 15.06.2022 № 1671.

За даними реєстру територіальної громади відповідачка ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , що стверджується повідомленням Городенківської міської ради Івано-Франківської області від 15.06.2022 № 1669.

За даними реєстру територіальної громади відповідач ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , що стверджується повідомленням Городенківської міської ради Івано-Франківської області від 15.06.2022 № 1670.

Справа підсудна Городенківському районному суду Івано-Франківської області. Відомості про обставини, які перешкоджають відкриттю провадження у справі, на даний час відсутні.

На дотримання вимог ст. 19, ч.4 ст.274 ЦПК України справа буде розглядатися за правилами загального позовного провадження. Проведення підготовчого засідання у справі є необхідним.

Із позовною заявою позивачка подала досудуклопотання про витребування доказів, в якому, покладаючись на ст.ст. 83, 84 ЦПК України, просить витребувати від нотаріусів Коломийського (Городенківського) районного нотаріального округу матеріали спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_5 .

При вирішенніданого клопотаннявраховуютьсяположення п.7 ч.2 ст.187 ЦПК України, де передбачено, що в ухвалі суду провідкриття провадження у справі зазначається результат вирішення заяв і клопотань позивача, що надійшли разом із позовною заявою, якщо їх вирішення не потребує виклику сторін.

Частина 1 статті 81 ЦПК України визначає, що кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень. Відповідно до ч.2 ст.83 ЦПК України позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви. Згідно з ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Оскільки привирішеннісправпро успадкуваннядослідженнюпідлягаєінформація органівнотаріатупровідкриття спадщинитаможливогокола спадкоємців,данаінформація становитьнотаріальнутаємницю,тому, з метою всебічного, повного і об`єктивного з`ясування обставин справи, є підставидлязадоволенняклопотання позивачапро витребування доказів.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 19, 81, 83, 84, 187, 190, 191, 193, 260, 261, 274 ЦПК України,-

п о с т а н о в и в :

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про визнання права власності на спадкове майно за законом.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Підготовче засіданняв справівідбудеться 11липня2022р.о11.00год уприміщенніГороденківськогорайонного судуІвано-Франківськоїобласті (вул. Героїв Євромайдану, 7,м. Городенка, Івано-Франківська область, зал судових засідань № 3).

Клопотання представникапозивача про витребування доказів задовольнити.

Витребувати зГороденківської районної державної нотаріальної контори у строк до 01.07.2022 належним чином засвідчену копію спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_5 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_6 в с. Рашків Городенківського району Івано-Франківської області. У разі відсутності спадкової справи, надати відомості про її відсутність.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який вимагає суд, взагалі або у встановлені судом строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати суду докази.

У випадку заперечення проти позову, надати відповідачу строк п`ятнадцять днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі для подання до суду відзиву на позов, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України. Одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, його копію та додані до відзиву документи відповідач повинен надіслати (надати) позивачу. Попередити відповідача, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами справи.

Відповідно до вимог ст.179-180 ЦПК України позивач може подати до суду відповідь на відзив, а відповідач - заперечення щодовідповіді позивача на відзив протягом п`яти днів з дня вручення відповідного відзиву чи запереченняна відзив. Одночасно з надісланням (наданням)до суду зазначених документів, їх копії сторона повинна надіслати (надати) іншим учасникам справи.

Згідно ч.1 ст.193 ЦПК України відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Відповідно до ч.9 ст. 83 ЦПК України копії доказів, що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Інформацію щодо справи, яка розглядається, її учасники можуть отримати в мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади України, веб-адреса сторінки суду - https://court.gov.ua/sud0905/

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Ульяніч І. В.

СудГороденківський районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення15.06.2022
Оприлюднено25.06.2022
Номер документу104786174
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: визнання права власності

Судовий реєстр по справі —342/458/22

Рішення від 30.08.2022

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Ульяніч І. В.

Рішення від 30.08.2022

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Ульяніч І. В.

Ухвала від 10.07.2022

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Ульяніч І. В.

Ухвала від 15.06.2022

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Ульяніч І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні