Ухвала
від 14.06.2022 по справі 420/7863/22
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/7863/22

У Х В А Л А

15 червня 2022 року м.Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Вовченко О.А., розглянувши клопотання представника ОСОБА_1 про залучення третьої особи у справі за позовом ОСОБА_1 до державної установи «Територіальне медичне об`єднання Міністерства внутрішніх справ України по Херсонській області», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Головне управління Пенсійного фонду України в Херсонській області, про визнання протиправною бездіяльність та дії, зобов`язання вчинити дії, -

ВСТАНОВИВ:

До Одеського окружного адміністративного суду 03 червня 2022 року надійшов позов ОСОБА_1 до державної установи «Територіальне медичне об`єднання Міністерства внутрішніх справ України по Херсонській області», в якому позивач просить суд:

1. Визнати бездіяльність посадових осіб державної установи «Територіальне медичне об`єднання МВС України по Херсонській області» щодо неповідомлення ГУ ПФУ в Херсонській області про видання ліквідаційної комісією УМВС України в Херсонській області наказу №1о/с від 31.01.2022, яким визначено посаду займану позивачем при звільненні з ОВС України заступник начальника штабу УМВС (на правах управління) протиправною;

2. Зобов`язати державну установу «Територіальне медичне об`єднання МВС України по Херсонській області» повідомити ГУ ПФУ в Херсонській області про зміну посади при звільненні з ОВС України з посади старший юрисконсульт штабу УМВС України в Херсонській області на заступника начальника штабу УМВС (на правах управління) України в Херсонській області;

3. Визнати протиправними дії державної установи «Територіальне медичне об`єднання МВС України по Херсонській області» щодо відмови видати довідку про розмір грошового забезпечення поліцейського відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 листопада 2015 року №988 «Про грошове забезпечення поліцейських Національної поліції» з урахуванням надбавки за специфічні умови проходження служби та премії за листопад 2019 року за посадою заступника начальника штабу УМВС (на правах управління) для подальшого її подання до органів Пенсійного фонду України для перерахунку пенсії;

4. Зобов`язати державну установу «Територіальне медичне об`єднання МВС України по Херсонській області» виготовити довідку про розмір грошового забезпечення поліцейського відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 листопада 2015 року №988 «Про грошове забезпечення поліцейських Національної поліції» з урахуванням надбавки за специфічні умови проходження служби та премії за листопад 2019 року за посадою прирівняною до посади заступника начальника штабу УМВС (на правах управління) - заступника начальника управління (апарат головних управлінь Національної поліції) для подальшого її подання до органів Пенсійного фонду України.

Ухвалою від 08 червня 2022 року прийнято до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 , відкрито провадження у адміністративній справі та визначено розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження без виклику учасників справи та залучено до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Головне управління Пенсійного фонду України в Херсонській області (вул.28 Армії, 6, м.Херсон, 73036, код ЄДРПОУ 21295057).

До суду від представника позивача за вх. № ЕП/16272/22 та ЕС/1878/22 надійшло клопотання про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Головне управління Пенсійного фонду України в Херсонській області.

Розглянувши подане клопотання, суд дійшов наступних висновків.

Відповідно до ч.1 ст.166 КАС України при розгляді справи судом учасники справи викладають свої вимоги, заперечення, аргументи, пояснення, міркування тощо щодо процесуальних питань у заявах та клопотаннях, а також запереченнях проти заяв і клопотань.

Згідно з п.1 ч.2 ст.45 КАС України з урахуванням конкретних обставин справи суд може визнати зловживанням процесуальними правами дії, що суперечать завданню адміністративного судочинства, зокрема подання клопотання (заяви) для вирішення питання, яке вже вирішено судом, за відсутності інших підстав або нових обставин.

Якщо подання скарги, заяви, клопотання визнається зловживанням процесуальними правами, суд з урахуванням обставин справи має право залишити без розгляду або повернути скаргу, заяву, клопотання (ч.3 ст. 45 КАС України).

Враховуючи те, що ухвалою від 08.06.2022 судом вже вирішено питання залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Головне управління Пенсійного фонду України в Херсонській області, тобто клопотання представника позивача подано з питання, яке вже вирішено судом, а відтак таке клопотання слід повернути заявнику без розгляду.

Керуючись ст.ст.7, 166, 167, 240 КАС України, суд,-

У Х В А Л И В:

Клопотання представника ОСОБА_1 про залучення третьої особи (вх. № ЕП/16270/22, ЕС/1878/22) - повернути заявнику без розгляду.

Ухвала набирає законної сили негайно після її підписання.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги до П`ятого апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо розгляд справи здійснювався в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Суддя О.А. Вовченко

Дата ухвалення рішення14.06.2022
Оприлюднено23.06.2022
Номер документу104790337
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною бездіяльність та дії, зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —420/7863/22

Рішення від 07.08.2022

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Вовченко О.А.

Ухвала від 14.06.2022

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Вовченко О.А.

Ухвала від 14.06.2022

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Вовченко О.А.

Ухвала від 07.06.2022

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Вовченко О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні