Постанова
від 21.07.2010 по справі 2а-3215/10/1770
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2а-3215/10/1770

21 липня 2010 року 13 год. 00 хв. м. Рівне

Рівненський окружний ад міністративний суд у складі судді Зозулі Д. П. за участю се кретаря судового засідання С торожука І.В. та сторін і інших осіб, які беруть участь у спра ві:

позивача: представник Яс ковець Олександр Анатолійов ич,

відповідача: представник н е з'явився,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовом

Управління Пенсійного фон ду України в м. Рівне

до Товариства з обмеженою від повідальністю "Правнича комп анія ОК"

про стягнення заборгова ності,

ВСТАНОВИВ :

Управління Пенсійного фо нду України в м.Рівне звернул ося до Рівненського окружног о адміністративного суду з а дміністративним позовом до т овариства з обмеженою відпов ідальністю "Правнича компані я ОК", в якому просить стягнути заборгованість зі сплати ст рахових внесків на загальноо бов' язкове державне пенсій не страхування на суму 740 грн. 61 коп.

Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідач відповідн о до п. 6 ч. 2 ст. 17 Закону України "П ро загальнообов'язкове держа вне пенсійне страхування", як страхувальник, зобов'язаний своєчасно нараховувати та с плачувати до пенсійного фонд у страхові внески.

Представник позивача у суд овому засіданні надав поясне ння, які повністю співпадают ь із позицією, яка викладена у позовній заяві. Позов підтри мав. Просив задовольнити в по вному обсязі.

Відповідач заперечень на а дміністративний позов не под ав, у судове засідання не з'яви вся, про дату, час, місце судов ого засідання судом повідомл явся належним чином. Про прич ини неявки суд не повідомив. С удом не визнавалася обов'язк овою участь відповідача в су довому засіданні. За таких об ставин, суд вважає за можливе розглянути справу без участ і відповідача на підставі на явних у справі доказів.

Заслухавши у відкритому су довому засіданні пояснення п редставника позивача, дослід ивши подані ним письмові док ази, оцінивши їх за своїм внут рішнім переконанням, що ґрун туються на всебічному, повно му і об' єктивному розгляді у судовому процесі всіх обст авин справи в їх сукупності, с уд дійшов висновку, що позов п ідлягає до задоволення повні стю з огляду на наступне.

Як встановлено судом, товар иство з обмеженою відповідал ьністю "Правнича компанія ОК " являється юридичною особою , зареєстроване в Єдиному дер жавному реєстрі підприємств та організацій України (а.с. 16) та на підставі ст. 14 Закону Укр аїни "Про загальнообов'язков е державне пенсійне страхува ння" являється страхувальник ом.

Страховими внесками відпо відно до ст. 1 зазначеного Зако ну є кошти відрахувань на соц іальне страхування та збір н а обов'язкове державне пенсі йне страхування, сплачені зг ідно із законодавством, що ді яло раніше; кошти, сплачені на загальнообов'язкове державн е пенсійне страхування відпо відно до цього Закону.

Згідно п. 5.1.3, п. 5.1.4 Інструкції п ро порядок обчислення і спла ти страхувальниками та застр ахованими особами внесків на загальнообов'язкове державн е пенсійне страхування до Пе нсійного фонду України від 19.1 2.2003 р. страхові внески нарахову ються незалежно від джерел ї х фінансування, форми, порядк у, місця виплати та використа ння, а також незалежно від тог о, чи були зазначені суми факт ично виплачені після їх нара хування до сплати, а нарахова ні за відповідний базовий зв ітний період страхові внески сплачуються платниками шлях ом перерахування безготівко вих сум з їх банківських раху нків не пізніше, ніж через 20 ка лендарних днів із дня закінч ення цього періоду незалежно від виплати заробітної плат и (доходу), на суми яких нарахо вуються страхові внески.

Відповідно до ч. 2 ст. 106 Закону України "Про загальнообов'яз кове державне пенсійне страх ування" суми страхових внеск ів, своєчасно не сплачені стр ахувальниками у строки, визн ачені статтею 20 цього Закону, вважаються простроченою заб оргованістю із сплати страхо вих внесків і стягуються з на рахуванням пені та застосува нням фінансових санкцій, роз мір яких визначено частинами 8, 9 ст. 106 даного Закону.

Територіальні органи Пенс ійного фонду за формою і у стр оки, визначені правлінням Пе нсійного фонду, надсилають с трахувальникам, які мають не доїмку, вимогу про її сплату.

У разі якщо страхувальник, я кий одержав вимогу територіа льного органу Пенсійного фон ду про сплату недоїмки і прот ягом десяти робочих днів піс ля її отримання не сплатив за значену у вимозі суму недоїм ки разом з застосованою до нь ого фінансовою санкцією, вкл юченої до вимоги, або не узгод ив вимогу з відповідним орга ном Пенсійного фонду, або не о скаржив вимогу в судовому по рядку, а також у разі якщо стра хувальник узгодив вимогу, ал е не сплатив узгоджену суму н едоїмки протягом десяти робо чих днів після отримання узг одженої вимоги, відповідний орган Пенсійного фонду зверт ається в установленому закон ом порядку і подає вимогу про сплату недоїмки до відповід ного підрозділу державної ви конавчої служби. У зазначени х випадках орган Пенсійного фонду також має право зверну тися до суду чи господарсько го суду з позовом про стягнен ня недоїмки. У разі звернення органу Пенсійного фонду з по зовом про стягнення недоїмки до господарського суду пере дбачені законодавством захо ди досудового врегулювання с порів не застосовуються.

На виконання ст. 14 Закону Укр аїни "Про загальнообов'язков е державне пенсійне страхува ння" відповідач подавав до Уп равління пенсійного фонду Ук раїни в м. Рівне розрахунки зо бов'язань зі сплати страхови х внесків на обов'язкове держ авне пенсійне страхування (а .с. 3-4), які відповідно до ст. 20 Зак ону України "Про загальнообо в'язкове державне пенсійне с трахування" страхувальники з обов'язані сплачувати не піз ніше, ніж через 20 календарних днів із дня закінчення відпо відного базового періоду. Ві дповідно до розрахунку суми страхових внесків на загальн ообов'язкове державне пенсій не страхування за квітень 2010 р оку заборгованість зі сплати страхових внесків становить 740 грн. 61 коп.

Управлінням пенсійного фо нду в м. Рівне 04.06. 2010 р. було відпр авлено відповідачу вимогу N Ю -1111 (а.с. 5) на спірну суму про спла ту страхового боргу, а саме: не доїмки зі сплати страхових в несків в сумі 12138, 85 грн, фінансов их санкій в сумі 837, 09 грн. та пені в сумі 825, 33 грн. Дану вимогу това риство з обмеженою відповіда льністю "Правнича компанія О К" отримало 04.06.2010 р., про що свідчи ть підпис уповноваженої особ и відповідача на корінці вим оги (а.с. 5).

На даний час вимога відпові дачем в установленому законо м порядку не оскаржувалась, а відтак є чинною і підлягає до виконання.

На підставі вищевикладено го, суд дійшов висновку про за доволення позовних вимог Упр авління Пенсійного фонду Укр аїни в м.Рівне.

В силу ч.4 ст. 94 КАС України, у с правах, в яких позивачем є суб ' єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи ю ридична особа, судові витрат и, здійснені позивачем, з відп овідача не стягуються.

Керуючись статтями 160-163 Коде ксу адміністративного судоч инства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити по вністю.

Стягнути з товариства з обм еженою відповідальністю "Пра внича компанія ОК" (33000, вул.Тув.Д обровольців, 72, м.Рівне, код ЄДР ПОУ - 35717466) на користь Управління Пенсійного фонду України в м .Рівне (вул.Відінська, 41, м.Рівне , 33000, код ЄДРПОУ - 21098440) заборговані сть зі сплати страхових внес ків на загальнообов'язкове д ержавне пенсійне страхуванн я в сумі 740 (сімсот сорок) грн. 61 к оп.

Постанова набирає законн ої сили після закінчення стр оку подання заяви про апеляц ійне оскарження, якщо таку за яву не було подано. Якщо заяву про апеляційне оскарження б уло подано, але апеляційна ск арга не була подана у встанов лений строк, постанова набир ає законної сили після закін чення цього строку. У разі под ання апеляційної скарги пост анова, якщо її не скасовано, на бирає законної сили після за кінчення апеляційного розгл яду справи.

Постанова може бути оскарж ена до Львівського апеляційн ого адміністративного суду ч ерез суд першої інстанції, як ий ухвалив постанову. Заява п ро апеляційне оскарження под ається протягом 10-ти днів з дн я складання постанови в повн ому обсязі. Якщо постанову бу ло проголошено у відсутності особи, яка бере участь у справ і, то строк подання заяви про а пеляційне оскарження обчисл юється з дня отримання нею ко пії постанови.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом 20-ти днів пі сля подання заяви про апеляц ійне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без п опереднього подання заяви пр о апеляційне оскарження, якщ о скарга подається у строк, вс тановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Суддя Зозуля Д. П.

Постанова складена в по вному обсязі 22.07.10р.

СудРівненський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення21.07.2010
Оприлюднено29.07.2010
Номер документу10479556
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3215/10/1770

Ухвала від 02.07.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Зозуля Д. П.

Постанова від 21.07.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Зозуля Д.П.

Постанова від 21.07.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Зозуля Д. П.

Постанова від 21.07.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Зозуля Д. П.

Ухвала від 05.07.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Зозуля Д. П.

Ухвала від 02.07.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Зозуля Д. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні