Ухвала
від 13.06.2022 по справі 207/1498/22
БАГЛІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА

№ 207/1498/22

№ 2/207/803/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про відмову у відкритті провадження

14 червня 2022 року Баглійський районний суд м. Дніпродзержинська Дніпропетровської в складі судді Подобєд О.К., ознайомившись з позовною заявою Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Кам`янської міської ради до ОСОБА_1 про визнання недійсним протоколу зборів співвласників багатоквартирного будинку та визнання недійсним договору про надання послуг з управління багатоквартирним будинком, треті особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «Керуюча компанія «Лідер комфорт», Комунальне підприємство Камянської міської ради «Добробут»,

ВСТАНОВИВ:

За вказаною заявою представник позивача просить суд: визнати недійсним протокол зборів співвласників багатоквартирного будинку АДРЕСА_1 від 28.10.2021 року та визнати недійсним договір від 29.10.2021 про надання послуг з управління багатоквартирним будинком укладений між співвласниками багатоквартирного будинку АДРЕСА_1 та ТОВ «Керуюча компанія «Лідер комфорт».

Позовну заяву засновано на тому, що оспорювані протокол зборів та договір порушують права позивача.

З огляду на вимоги позову та їх обґрунтування, приходжу до висновку, що спір виник з приводу управління багатоквартирним будинком.

Такі спори, за усталеною практикою Верховного Суду, є корпоративними, а відтак підвідомчі господарським судам, відповідно дост. 20 ч.1 п.3 ГПК України.

Визначення позивачем фізичної особи в якості відповідача, за заявлених вимог, є нічим іншим як зловживання правом, оскільки очевидно, що відповідачами, в цьому випадку, мають бути орган управління багатоквартирним будинком, тобто збори співвласників будинку, та суб`єкти господарювання за оскаржуваним договором.

ОСОБА_1 же, з огляду на матеріали позову, виступає лише правомочним представником співвласників багатоквартирного будинку.

Отже, даний спір не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства, а тому у відкритті провадження за позовною заявою Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Камянської міської ради слід відмовити, відповідно і на підставіст. 186 ч.1 п.1 ЦПК України.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.186,259,260 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

У відкритті провадження за позовною заявою Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Кам`янської міської ради до ОСОБА_1 про визнання недійсним протоколу зборів співвласників багатоквартирного будинку та визнання недійсним договору про надання послуг з управління багатоквартирним будинком, треті особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «Керуюча компанія «Лідер комфорт», Комунальне підприємство Кам`янської міської ради «Добробут»- відмовити.

Заяву, разом з доданими до неї матеріалами, повернути позивачу.

Роз`яснити позивачу, що вони вправі порушити дійсний спір в Господарському суді Дніпропетрвоської області.

Ухвала може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя О.К. Подобєд

Дата ухвалення рішення13.06.2022
Оприлюднено25.06.2022
Номер документу104800564
СудочинствоЦивільне
Сутьнадання послуг з управління багатоквартирним будинком,

Судовий реєстр по справі —207/1498/22

Ухвала від 01.02.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Лаченкова О. В.

Ухвала від 02.08.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Лаченкова О. В.

Ухвала від 02.08.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Лаченкова О. В.

Ухвала від 04.07.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Лаченкова О. В.

Ухвала від 13.06.2022

Цивільне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Подобєд О. К.

Ухвала від 13.06.2022

Цивільне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Подобєд О. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні