Ухвала
від 16.06.2022 по справі 225/7856/21
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальнийномер судовоїсправи: 225/7856/21

Номер провадження: 2-д/225/1/2022

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 червня 2022 року

Дзержинський міський суд Донецької області у складі:

головуючогосудді Мигалевича В.В.,

за участю секретаря судового засідання - Голубової О.О.,

розглянув у відкритому судовому засіданні в залі суду матеріали доручення іноземного суду про витребування відомостей щодо трудової діяльності ОСОБА_1 , -

ВСТАНОВИВ:

До Дзержинського міського суду Донецької області від Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) надійшли матеріали доручення Ленінськ-Кузнецького міського суду Кемеровської області про витребування відомостей щодо трудової діяльності ОСОБА_1 .

Суд, дослідив матеріали справи та зібрані по справі докази, доходить висновку, що доручення іноземного суду підлягає поверненню через неможливість його виконання з таких підстав:

Відповідно до п. 3.1. Інструкції про порядок виконання міжнародних договорів з питань надання правової допомоги в цивільних справах щодо вручення документів, отримання доказів та визнання і виконання судових рішень, затвердженої спільним наказом Міністерства юстиції України та Державної судової адміністрації від 27.06.2008 року № 1092/5/54, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України від 02.07.2008 року №573/15264, доручення іноземного компетентного органу про вручення документів, про отримання доказів, про виконання інших процесуальних дій виконуються відповідно до чинного законодавства України з урахуванням положень міжнародного договору України, на підставі якого воно надійшло. На прохання іноземного компетентного органу під час виконання доручення процесуальні дії можуть учинятися із застосуванням права (процесуального закону) іншої держави, якщо таке застосування не суперечить законам України та її публічному порядку, - у разі одержання разом з дорученням опису порядку вчинення відповідних процесуальних дій або тексту норм іноземного законодавства.

Згідно з п. 3.5.6 вказаної Інструкції у разі виявлення під час виконання іноземного доручення обставин, що вказують на наявність підстав для відмови у виконанні іноземного доручення в Україні, суд України через Головне управління юстиції повертає іноземне доручення Мін`юсту із зазначенням обставин, що на його думку, передбачають відмову у виконанні іноземного доручення. Якщо Мін`юст не визнає зазначені судом України обставини достатніми для відмови у виконанні доручення, доручення з необхідними роз`ясненнями повертають через Головне управління юстиції до суду України, який забезпечує його виконання. Якщо Мін`юст уважає зазначені судом України обставини достатніми для відмови у виконанні доручення, він проводить консультації з центральним органом запитуючої держави з метою визначення умов, на яких можливо виконати іноземне доручення, та за результатами проведених консультацій або надсилає доручення до суду України з повідомленням визначених умов, на яких іноземне доручення підлягає виконанню, або відмовляє у наданні правової допомоги та повертає іноземне доручення до запитуючої держави.

Відповідно до п. 3.7. Інструкції у разі неможливості виконання іноземного доручення суд України через Головне управління юстиції повертає доручення Мін`юсту без виконання із зазначенням причин, що перешкоджають його виконанню.

Судом установлено, що відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, Державне підприємство «Шахта імені Артема» Виробничого об`єднання «Дзержинськвугілля» (код ЄДРПОУ 00175538), де працював ОСОБА_1 припинене 15.07.2015, номер запису 12581720010000465, на підставі спрощеної процедури припинення.

У зв`язку із цим, з метою повного та всебічного розгляду справи, ухвалою Дзержинського міського суду Донецької області від 09.12.2021 витребувано з Архівного відділу Торецької міської військово-цивільної адміністрації Бахмутського району Донецької області відомості та копії засвідчених належним чином документів про стаж роботи ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

У зв`язку з неможливістю надати суду відповідні відомості та копії документів, листом Торецької міської військово-цивільної адміністрації Бахмутського району Донецької області №3152/02-1.15 від 17.12.2021 суду рекомендовано з метою отримання необхідних відомостей про стаж роботи ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , звернутися до Держаного підприємства «Торецьквугілля» (архів ліквідованих підприємств) за адресою: вул. Дружби, буд. 19, м. Торецьк, Донецька область.

Відповідно до ухвали суду від 17.01.2022, витребувано з Держаного підприємства «Торецьквугілля» (архів ліквідованих підприємств) за адресою: вул. Дружби, буд. 19, м. Торецьк, Донецька область) відомості та копії засвідчених належним чином документів про стаж роботи ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

26.01.2022 на адресу суду надійшов лист Держаного підприємства «Торецьквугілля» від 26.01.2022 № 16/59, яким проінформовано суд про те, що шахта імені ОСОБА_2 не передавала до архіву «Торецьквугілля» відомості про роботу на шахті за період з 28.11.2000 до 21.04.2002 щодо ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . Рекомендовано з питання отримання даної інформації звернутися до ВП «Східна дирекція з ліквідації шахт ДП «ОК «Укрвуглереструктуризація» (м. Мирноград, Донецька обл., 85323, вул. Центральна, 36)

У зв`язку з викладеним, з метою повного та всебічного розгляду справи, ухвалою Дзержинського міського суду Донецької області від 08.02.2022 витребувано з ВП «Східна дирекція з ліквідації шахт ДП «ОК «Укрвуглереструктуризація» (85323, м. Мирноград, Донецька обл., вул. Центральна, 36) відомості та копії засвідчених належним чином документів про стаж роботи ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме:

1) історичну довідку на «Шахта ім. Артема» Україна (Донецька область), яка містить інформацію про повне найменування установи та посади, на яких здійснювалася робота ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , без скорочень з зазначенням послідовних перейменувань найменування установи;

2) копії особової картки, наказів про прийом, переводи, звільнення, відомості про нарахування заробітної плати, табелю обліку робочого часу ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за період роботи з 28.11.2000 до 21.04.2002 на «Шахта ім. Артема», штатного розпису та інших документів, що пов`язані з трудовою діяльністю ОСОБА_1 .

За результатми витребування судом документів, будь-яких документів, що містять відомості щодо трудової діяльності ОСОБА_1 , та відомості щодо сплати підприємством страхових внесків саме за ОСОБА_1 суду не надано, що унеможливлює виконання доручення іноземного суду.

Згідно з ч. 5 ст. 500 ЦПК України виконання судового доручення підтверджується протоколом судового засідання, іншими документами, складеними чи отриманими під час виконання доручення, що засвідчуються підписом судді та скріплюються гербовою печаткою.

Відповідно до ч. 6 ст. 500 ЦПК України, у разі якщо немає можливості виконати доручення іноземного суду, суд України у порядку, встановленому міжнародним договором, згода на обов`язковість якого надана Верховною Радою України, або якщо міжнародний договір не укладено, - дипломатичними каналами, повертає таке доручення іноземному суду без виконання із зазначенням причин та подає відповідні документи, що це підтверджують.

Ураховуючи вищевикладене, а також визначені Східним міжрегіональним управлінням Міністерства юстиції (м. Харків) строків виконання цього доручення іноземного суду, суд вважає за необхідне матеріали доручення іноземного суду про витребування відомостей щодо трудової діяльності ОСОБА_1 повернути до Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків).

Керуючись Інструкцією про порядок виконання міжнародних договорів з питань надання правової допомоги в цивільних справах щодо вручення документів, отримання доказів та визнання і виконання судових рішень, затвердженої спільним наказом Міністерства юстиції України та Державної судової адміністрації від 27.06.2008 року № 1092/5/54, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України від 02.07.2008 року № 573/15264, ст. ст. 258-260, 500 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Матеріали доручення іноземного суду про витребування відомостей щодо трудової діяльності ОСОБА_1 , повернути до Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків), у зв`язку з неможливістю його виконання.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя В.В. Мигалевич

СудДзержинський міський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення16.06.2022
Оприлюднено25.06.2022
Номер документу104801399
СудочинствоЦивільне
КатегоріяВиконання судових доручень іноземних судів

Судовий реєстр по справі —225/7856/21

Ухвала від 16.06.2022

Цивільне

Дзержинський міський суд Донецької області

Мигалевич В. В.

Ухвала від 08.02.2022

Цивільне

Дзержинський міський суд Донецької області

Мигалевич В. В.

Ухвала від 17.01.2022

Цивільне

Дзержинський міський суд Донецької області

Мигалевич В. В.

Ухвала від 09.12.2021

Цивільне

Дзержинський міський суд Донецької області

Мигалевич В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні