Ухвала
від 19.06.2022 по справі 908/881/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 16/15/22

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

20.06.2022 Справа № 908/881/22

м.Запоріжжя Запорізької області

Господарський суд Запорізької області у складі судді Ніколаєнка Романа Анатолійовича, розглянувши матеріали

за заявою кредитора Приватного підприємства Рурал Інформ (04086, м.Київ, вул.Бугорна, 9, адреса листування - 69001, м.Запоріжжя-01, а/с 1373, код ЄДРПОУ 36690917)

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю Дніпрозбут (69068, м.Запоріжжя, вул.Іванова, 99, код ЄДРПОУ 39411242)

про відкриття провадження у справі про банкрутство

УСТАНОВИВ:

17.06.2022 до Господарського суду Запорізької області надійшла заява кредитора ПП Рурал Інформ про відкриття провадження у справі про банкрутство боржника - ТОВ Дніпрозбут.

За результатами автоматизованого розподілу судової справи між суддями розгляд заяви визначено судді Ніколаєнку Р.А.

Матеріали заяви кредитора відповідають встановленим ст.34 Кодексу України з процедур банкрутства положенням.

У відповідності до ч.1 ст.35 Кодексу України з процедур банкрутства у разі відсутності підстав для відмови у прийнятті, залишення без руху або для повернення заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство господарський суд приймає заяву до розгляду, про що не пізніше п`яти днів з дня її надходження постановляє ухвалу.

Згідно п. 2-1 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією у разі відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) здійснюється з урахуванням особливостей, визначених цим пунктом (абз.1).

Заява ініціюючого кредитора або боржника - фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), крім відомостей, передбачених частиною першою статті 34, частиною другою статті 116 цього Кодексу, повинна містити пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією (абз.2).

Ініціюючий кредитор або боржник - фізична особа додає до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) заяву арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, про участь у справі, яка повинна відповідати вимогам, встановленим частиною третьою статті 28 цього Кодексу (абз.3).

У відповідності до п. 2-1 Прикінцевих та перехідних положень КУзПБ в заяві про відкриття провадження у справі про банкрутство кредитором зазначено пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна та заявлено кандидатуру арбітражного керуючого Сєдової Наталі Іванівни (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого №496 від 09.04.2013).

До заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство додано адресовану суду заяву (вих.№ 01-21/918 від 17.06.2022) арбітражного керуючого Сєдової Наталі Іванівни (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого №496 від 09.04.2013; ідент.№ НОМЕР_1 ; 69005, м.Запоріжжя, вул.Гагаріна, 8, оф.69) з необхідними додатками.

З огляду на викладене, суд вважає за необхідне прийняти та призначити заяву ПП Рурал Інформ про відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ Дніпрозбут до розгляду в підготовчому засіданні без застосування автоматизованої системи з визначення кандидатури арбітражного керуючого.

Необхідно зазначити, що 24.02.2022 в Україні введено воєнний стан.

В Указі Президента України №64/2022 від 24.02.2022 Про введення воєнного стану в Україні зазначається: У зв`язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони України, відповідно до пункту 20 частини першої статті 106 Конституції України, Закону України "Про правовий режим воєнного стану" постановляю:

1. Ввести в Україні воєнний стан із 05 години 30 хвилин 24 лютого 2022 року строком на 30 діб..

На засіданні 15 березня 2022 року, Верховна Рада ухвалила Закон про затвердження Указу Президента України № 133/2022 від 14.03.2022 "Про продовження строку дії воєнного стану в Україні". Указом передбачено продовження строку дії воєнного стану в Україні з 05 години 30 хвилин 26 березня 2022 року строком на 30 діб.

На цей час воєнний стан триває.

Верховним Судом 04.03.2022 оприлюднено роз`яснення про особливості здійснення правосуддя на території, на якій введено воєнний стан.

Поряд з іншим, Верховний Суд зазначає, що навіть в умовах воєнного стану конституційне право людини на судовий захист не може бути обмеженим.

Відповідно до ст.26 Закону України Про правовий режим воєнного стану правосуддя на території, на якій уведено воєнний стан, здійснюється лише судами. Скорочення чи прискорення будь-яких форм судочинства забороняється.

Якщо суд не припинив здійснювати судочинство, учасники судових процесів мають можливість подати заяву про відкладення розгляду справ у зв`язку з воєнними діями та/або про розгляд справ у режимі відеоконференції за допомогою будь-яких технічних засобів, зокрема власних.

Варто також ураховувати, що запровадження воєнного стану на певній території є поважною причиною для поновлення процесуальних строків.

Керуючись ст.ст.2, 34, 35, п.2-1 розділу Прикінцеві та перехідні положення Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст.3, 12, 20, 232-235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Прийняти заяву кредитора ПП Рурал Інформ про відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ Дніпрозбут до розгляду.

Присвоїти справі номер провадження 16/15/22.

Підготовче засідання суду призначити на 29.06.2022, 10.00.

Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Запорізької області за адресою: 69001, м. Запоріжжя, вул.Гетьманська, 4.

Зобов`язати до дня проведення засідання представити суду:

кредитора

документи про правовий статус, оригінали доданих до заяви документів (для огляду в судовому засіданні);

листування з боржником щодо заявленої заборгованості (за наявності, з доказами надсилання чи вручення вихідної кореспонденції);

інформацію про стан заборгованості боржника на дату засідання;

боржника

обґрунтований відзив на заяву кредитора; оригінали документів на підтвердження заперечень (за наявності);

довідку про загальну суму заборгованості перед кредиторами, в т.ч. по заробітній платі працівникам, а також заборгованості по податках і зборах (обов`язкових платежах);

довідку про майно та його місцезнаходження, а також про всі рахунки в установах банків та інших фінансово-кредитних установах, реквізити рахунків, довідки про залишки коштів на рахунках;

письмові пояснення з приводу достатності (недостатності) активів для розрахунків з кредитором, документи на підтвердження пояснень;

відомості про вжиті заходи до погашення заборгованості перед кредитором;

ГУ ДПС у Запорізькій області - довідку про податкову заборгованість боржника та про надання ним останньої податкової звітності; відомості про наявні у боржника рахунки в установах банків із зазначенням дат відкриття та закриття;

Південно-Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м.Дніпро), Управління забезпечення примусового виконання рішень у Запорізькій області, Шевченківський ВДВС у м.Запоріжжі - письмову інформацію про наявність на виконанні виконавчих документів щодо боржника та про вжиті заходи щодо стягнення безспірних сум з боржника, звернення стягнення на майно боржника;

Головне управління статистики у Запорізькій області довідку про включення боржника до ЄДРПОУ, про надання звітності в органи статистики за період з 01.01.2019 по цей час.

Явку уповноважених представників сторін в судове засідання визнати обов`язковою.

Пропонується надіслати необхідні заяви та документи на електронну адресу суду: E-mail: inbox@zp.arbitr.gov.ua із скріпленням електронним цифровим підписом.

Контактні дані Господарського суду Запорізької області: веб-сайт https://zp.arbitr.gov.ua; е-mail: inbox@zp.arbitr.gov.ua; номер Єдиного контакт-центру судової влади України (044) 207-35-46. Номер телефону гарячої лінії суду: (061) 764-89-30.

Інформацію по справі, що розглядається, можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі Судова влада України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud5009.

Запропонувати учасникам взяти участь у засіданні в режимі відеоконференції (в тому числі поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів), для чого подати до суду заяву з дотриманням положень ст.197 ГПК України.

Запропонувати учасникам повідомити про згоду та можливість отримувати ухвали (рішення) суду лише електронною поштою, звернутися до суду з відповідною заявою та надати електронні адреси для повідомлення про розгляд справи шляхом направлення ухвал (рішень) суду по справі (з ЕЦП судді) електронною поштою.

Повідомлення про ухвалу та дату засідання оприлюднити на офіційному сайті Господарського суду Запорізької області офіційного веб-порталу Судова влада України.

Копії даної ухвали надіслати кредитору, боржнику, арбітражному керуючому Сєдовій Н.І., Департаменту реєстраційних послуг Запорізької міської ради, ГУ ДПС у Запорізькій області, Головному управлінню статистики у Запорізькій області, Південно-Східному міжрегіональному управлінню Міністерства юстиції (м.Дніпро), Управлінню забезпечення примусового виконання рішень у Запорізькій області, Шевченківському ВДВС у м.Запоріжжі (за наявності у суду відомостей на електронні адреси за ЕЦП судді).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею, відповідно до ч.2 ст.235 ГПК України. Не підлягає оскарженню окремо від судового рішення.

Ухвалу складено та підписано 20.06.2022.

Суддя Р.А. Ніколаєнко

Дата ухвалення рішення19.06.2022
Оприлюднено24.06.2022
Номер документу104826361
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —908/881/22

Ухвала від 06.10.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 03.10.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 03.10.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 24.08.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Постанова від 21.08.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 03.08.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 28.06.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 19.06.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні