Ухвала
від 20.06.2022 по справі 522/498/22
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 522/498/22

Провадження № 2/522/219/22

У Х В А Л А

21червня 2022 рокуПриморський районний суд м. Одеси

у складі: головуючого суддіНауменко А.В.,

за участю секретаря судового засідання Звонецької І.М.,

розглянувши клопотання представника позивача у справі за позовом Комунального підприємства електричних мереж зовнішнього освітлення «Одесміськсвітло» до Головного управління Держпраці в Одеській області, -

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Приморського районного суду м. Одеси перебуває на розгляді цивільна справа за позовом Комунального підприємства електричних мереж зовнішнього освітлення «Одесміськсвітло» до Головного управління Держпраці в Одеській області.

До суду, 20 червня 2022 року надійшла заява представника відповідача Головного управління Держпраці в Одеській області про участь у судовому засіданні у режимі відео конференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Посилається на те, що відсутня можливість представника відповідача прийняти участь у судовому засіданні. Однак, зацікавлений в тому, щоб судові засідання відбулися за його участі, у зв`язку з чим просить суд забезпечити можливість присутності у судовому засіданні по справі, шляхом забезпечення проведення відеоконференції, як це передбачено цивільно-процесуальним законодавством.

Згідно ч. 7 ст. 11 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому процесуальним законом.

Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» або Державною судовою адміністрацією України.

Порядком роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, затвердженому наказом ДСА України від 23.04.2020 № 196, встановлено певні умови, дотримання яких направлене на забезпечення технічної та організаційної можливості участі особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням відповідного програмного забезпечення.

Відповідно до пункту 2 розділу І Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, учасники судового процесу беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі, у порядку, встановленому процесуальним законодавством.

Відповідно до пункту 1 розділу ІІІ зазначеного Порядку для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним для роботи з обраною для проведення відеоконференції. Системою, у разі, якщо учасник не має електронного підпису (або Система не дозволяє реєстрацію з використанням електронного підпису), то він повинен попередньо зареєструватись в Системі з використанням логіну та паролю чи за допомогою інших передбачених обраною Системою засобів реєстрації. При цьому, в своїй заяві про участь у судовому засіданні, поданій відповідно до пункту 3 цього розділу, учасник справи повинен вказати про наявність або відсутність у нього електронного підпису.

Відповідно до пункту 5 розділу І Порядку № 196 ризики технічної неможливості участі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку, тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що заява підлягає задоволенню.

Відповідно до ч.1 ст.212ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості.

Право на судовий захист встановлене ст. 55 Конституції України не може обмежуватись навіть за умови оголошення карантину. В тому числі жодна особа, не може бути обмежена у праві встановленому ч. 5 ст. 4 ЦПК України, а саме: на участь у розгляді своєї справи у визначеному цим Кодексом порядку.

Розгляд справи призначено на 07 липня 2022 року о 10 годині 20 хвилин.

Відповідно до ч. 5 ст.4ЦПК України жодна особа не може бути позбавлена права на участь у розгляді своєї справи у визначеному цим Кодексом порядку.

Враховуючи необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя, рівність учасників процесу перед законом і судом, з метою забезпечення своєчасного розгляду цивільної справи, суд вважає за необхідне провести судове засідання в режимі відеоконференції за участі представника позивача поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Вказану ухвалу надіслати особам, які будуть брати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції, для організації її виконання.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 212, 260 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Заяву представника відповідача Головного управління Держпраці в Одеській області у справі за позовом Комунального підприємства електричних мереж зовнішнього освітлення «Одесміськсвітло» до Головного управління Держпраці в Одеській області - задовольнити.

Провести судове засідання, призначене на 07 липня 2022 року о 10 годині 20 хвилин в режимі відеоконференції за допомогою програмного забезпечення «EasyCon».

Попередити сторони, що відповідно до ч. 4 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Зобов`язати сторони подати скановані копії документів, що посвідчують особу учасника або його представника для встановлення повноважень, письмових заяв і клопотань, письмових доказів засвідчених електронним цифровим підписом за один робочий день до проведення судового засідання.

Для участі в судовому засіданні в режимі відео конференції поза межами приміщення суду сторонам необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення.

Попередити сторони про необхідність забезпечення участі у конференції з приміщення, яке б виключало наявність сторонніх звуків (шуму) та в охайному вигляді.

Копію ухвали негайно надіслати сторонам для виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А.В. Науменко

Дата ухвалення рішення20.06.2022
Оприлюднено25.06.2022
Номер документу104864627
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин

Судовий реєстр по справі —522/498/22

Постанова від 10.04.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Сегеда С. М.

Ухвала від 24.03.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Воронцова Л. П.

Ухвала від 21.03.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Воронцова Л. П.

Ухвала від 10.03.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Воронцова Л. П.

Рішення від 10.01.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Науменко А. В.

Рішення від 10.01.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Науменко А. В.

Ухвала від 06.07.2022

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Науменко А. В.

Ухвала від 06.07.2022

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Науменко А. В.

Ухвала від 20.06.2022

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Науменко А. В.

Ухвала від 15.05.2022

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Науменко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні