Ухвала
від 19.06.2022 по справі 200/8801/21
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про виправлення описки

20 червня 2022 року Справа №200/8801/21

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Волгіної Н.П., розглянувши в письмовому порядку заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області про виправлення помилки (описки) в рішенні суду, прийнятому за результатом розгляду адміністративної справи за позовом ОСОБА_1 до Маріупольського об`єднаного управління пенсійного фонду України Донецької області, Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області про визнання протиправним дії та зобов`язання вчинити дії щодо перерахунку пенсії, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Донецького окружного адміністративного суду перебувала адміністративна справа за позовом ОСОБА_1 до Маріупольського об`єднаного управління пенсійного фонду України Донецької області, Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області про визнання протиправним дії та зобов`язання вчинити дії щодо перерахунку пенсії.

Рішенням суду від 20 вересня 2021 року, залишеним без змін постановою Донецького апеляційного адміністративного суду від 6 червня 2022 року, адміністративний позов ОСОБА_1 задоволено частково:

- визнано протиправними дії Маріупольського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області щодо не зарахування при прийнятті 14 серпня 2020 року рішення про призначення ОСОБА_1 пенсії до її страхового стажу періоду роботи на ПрАТ «Азовзагальмаш» з 1 липня 2016 року по 11 березня 2020 року;

- зобов`язано Головне управління Пенсійного фонду України Донецької області зарахувати до страхового стажу ОСОБА_1 період її роботи на ПрАТ «Азовзагальмаш» з 1 липня 2016 року по 11 березня 2020 року та провести перерахунок розміру її пенсії із врахуванням перерахованого страхового стажу з дати призначення пенсії з 14 серпня 2020 року та виплатити різницю між розміром пенсії після перерахунку пенсії та розміром фактично сплаченої пенсії;

- в задоволенні решти позовних вимог відмовлено.

17 червня 2022 року до Донецького окружного адміністративного суду надійшла заява від Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області про виправлення описки в судовому рішенні, в якій останній просить суд виправити описку, допущену в рішенні Донецького окружного адміністративного суду від 20 вересня 2021 року, замінивши в резолютивній частині рішення РНОКПП позивача, а саме: замість невірного НОМЕР_1 - вірним НОМЕР_2 .

За приписами ч. 1-2 ст. 253 Кодексу адміністративного судочинства України суд, який постановив судове рішення, може з власної ініціативи або за заявою учасника справи чи іншої заінтересованої особи виправити допущені в судовому рішенні цього суду описки, очевидні арифметичні помилки незалежно від того, набрало судове рішення законної сили чи ні. Питання про внесення виправлень суд може вирішити в порядку письмового провадження. У разі необхідності суд може розглянути питання внесення виправлень у судове рішення в судовому засіданні з повідомленням учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви.

Враховуючи наведене суд вважає за можливе розглянути заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області про виправлення описки в судовому рішенні в письмовому порядку.

Як вбачається з матеріалів справи, позивач, ОСОБА_1 , має РНОКПП НОМЕР_2 .

Разом із цим в установчій та резолютивній частині судового рішення судом помилково зазначено РНОКПП позивача НОМЕР_1 .

Беручи до уваги наведене судом вище, суд дійшов висновку про необхідність внести відповідні виправлення в рішення Донецького окружного адміністративного суду від 20 вересня 2021 року.

Як наслідок, заява Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області про виправлення описки підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 253, 256, 294-295 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

Заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області про виправлення описки в судовому рішенні - задовольнити.

Внести виправлення в рішення Донецького окружного адміністративного суду від 20 вересня 2021 року, прийняте за результатом розгляду справи № 200/8801/21 за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Маріупольського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області, Головного управління Пенсійного фонду України Донецької області про визнання протиправним дії та зобов`язання вчинити дії щодо перерахунку пенсії, шляхом зазначення у абзаці першому установчої частини рішення, першому та п`ятому резолютивної частини рішення правильного РНОКПП позивача « НОМЕР_2 » замість помилково зазначеного « НОМЕР_1 ».

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом п`ятнадцяти днів з дня її прийняття до Першого апеляційного адміністративного суду.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Н.П. Волгіна

Дата ухвалення рішення19.06.2022
Оприлюднено25.06.2022
Номер документу104873886
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним дії та зобов`язання вчинити дії щодо перерахунку пенсії

Судовий реєстр по справі —200/8801/21

Ухвала від 19.06.2022

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

Постанова від 05.06.2022

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Геращенко Ігор Володимирович

Ухвала від 20.01.2022

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Геращенко Ігор Володимирович

Ухвала від 20.01.2022

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Геращенко Ігор Володимирович

Ухвала від 26.11.2021

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Геращенко Ігор Володимирович

Рішення від 20.09.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

Ухвала від 06.09.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

Ухвала від 19.08.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

Ухвала від 20.07.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні