Ухвала
від 21.06.2022 по справі 708/499/22
ЧИГИРИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 708/499/22

Номер провадження № 2/708/141/22

У Х В А Л А

про відкриття провадження

22 червня 2022 року

Суддя Чигиринського районного суду Черкаської області Акулов Є.М, розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Медведівської сільської ради про встановлення юридичного факту та визнання права власності на спадкове майно в порядку спадкування за законом,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернулася до суду з позовом до відповідача про встановлення факту, що має юридичне значення та визнання права власності на спадкове майно в порядку спадкування за законом після смерті ОСОБА_2 .

Позовна заява подана з додержанням вимог ст.ст. 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду, при цьому підстав для залишення без руху та повернення заяви, згідно ст.185 ЦПК України, не має, а тому, вважаю необхідним відкрити провадження в даній справі та призначити її до судового розгляду

В матеріалах справи міститься клопотання про витребування від Чигиринського РВ ДРАЦС Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) повний витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про смерть громадянки ОСОБА_3 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 , яке підлягає задоволенню.

Також в матеріалах справи міститься клопотання про витребування від Чигиринського РВ ДРАЦС Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) повний витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про шлюб громадянки ОСОБА_4 , який посвідчений 13 жовтня 1948 року виконавчим комітетом Худоліївської сільської ради Чигиринського району Черкаської області, яке підлягає задоволенню.

Інших клопотань, заяв у письмовій формі одночасно з поданням позову до суду позивачем подано не було (в позовній заяві не міститься).

Враховуючи характер заявлених вимог та приписи ст.ст.274, 276, 277 ЦПК України, суд дійшов висновку про розгляд справи в порядку загального позовного провадження.

Заявлене позивачем клопотання щодо витребування спадкової справи підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 175-177,185, 187-192, 260, 261, 353 ЦПК України, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити провадження в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Медведівської сільської ради про встановлення юридичного факту та визнання права власності на спадкове майно в порядку спадкування за законом.

Призначити підготовче засідання по названій справі на 10:00год.11липня 2022року в приміщенні Чигиринського районного суду Черкаської області (20901, Черкаська обл., м. Чигирин, вул. Петра Дорошенка, 47), з викликом позивача, відповідача та свідків.

Цією ухвалою і до зазначеної в ній дати витребувати у Чигиринського РВ ДРАЦС Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) повний витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про смерть громадянки ОСОБА_3 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Цією ухвалою і до зазначеної в ній дати витребувати у Чигиринського РВ ДРАЦС Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) повний витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про шлюб громадянки ОСОБА_4 , який посвідчений 13 жовтня 1948 року виконавчим комітетом Худоліївської сільської ради Чигиринського району Черкаської області, яке підлягає задоволенню.

В підготовче засідання викликати сторони.

Відповідач має право протягом 15 календарних днів з дня отримання даної ухвали, надіслати суду відзив на позовну заяву і всі письмові докази, висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідач має право в цей же строк надіслати позивачу копії відзиву та доданих до нього документів.

Роз`яснити відповідачу, що в разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Копію ухвали, копію позовної заяви та доданих документів, надіслати учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням - http://cg.ck.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Є.М. Акулов

СудЧигиринський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення21.06.2022
Оприлюднено25.06.2022
Номер документу104878393
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: визнання права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —708/499/22

Рішення від 22.07.2022

Цивільне

Чигиринський районний суд Черкаської області

Акулов Є. М.

Ухвала від 10.07.2022

Цивільне

Чигиринський районний суд Черкаської області

Акулов Є. М.

Ухвала від 21.06.2022

Цивільне

Чигиринський районний суд Черкаської області

Акулов Є. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні