Ухвала
від 09.06.2022 по справі 761/10067/22
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/10067/22

Провадження № 2/761/8720/2022

УХВАЛА

10 червня 2022 року суддя Шевченківського районного суду міста Києва Савицький О.А., вивчаючи матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом», Первинної профспілкової організації Державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета позову: Відокремлений підрозділ «Управління справами» Державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» про визнання незаконним та скасування спільного рішення роботодавця та профспілкового комітету, зобов`язання виконати спільне рішення,

ВСТАНОВИВ:

08.06.2022 року на адресу суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 до ДП «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом», Первинної профспілкової організації ДП «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета позову: ВП «Управління справами» ДП «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» про визнання незаконним та скасування спільного рішення роботодавця та профспілкового комітету, зобов`язання виконати спільне рішення.

Разом з тим, під час вивчення матеріалів вказаної позовної заяви було встановлено, що вони не відповідають вимогам ст. 177 ЦПК України.

У відповідності до положень ч.4 ст. 177 ЦПК України до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі (ч.1 ст. 4 Законом України «Про судовий збір»).

Згідно із Законом України «Про судовий збір», за подання до суду позовної заяви немайнового характеру, яка подана: фізичною особою судовий збір сплачується в розмірі 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 992,40 грн.

Водночас згідно положень ч.3 ст. 6 Закону України «Про судовий збір» у разі коли в позовній заяві об`єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

Як вбачається зі змісту позовних вимог, позивачем у позовній заяві об`єднано три вимоги немайнового характеру, а саме: визнання незаконним та скасування спільного рішення роботодавця та профспілкового комітету, зобов`язання виконати спільне рішення.

Відтак, враховуючи положення ст.ст. 4, 6 Закону України «Про судовий збір», представнику позивача слід було надати до суду підтвердження щодо сплати судового збору за подання до суду трьох вимог немайнового характеру, тобто, по 992,40 грн. за кожну, а разом 2977,20 коп.

Разом з тим, до позовної заяви представником позивача додано копію квитанцію про сплату судового збору на суму лише на 992,40 грн. Відтак, останньому слід доплатити судовий збір у сумі 2004,80 грн. та надати до суду документ, який це підтверджує таку сплату.

В свою чергу, відповідно до ч.1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження заяви до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Керуючись ст.ст. 4, 6 Закону України «Про судовий збір», ст.ст. 175, 177, 185, 259-261 ЦПК України, суддя

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом», Первинної профспілкової організації Державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета позову: Відокремлений підрозділ «Управління справами» Державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» про визнання незаконним та скасування спільного рішення роботодавця та профспілкового комітету, зобов`язання виконати спільне рішення - залишити без руху, надавши позивачу строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня отримання позивачем ухвали, попередивши, що в разі не усунення вказаних недоліків заява буде вважатися неподаною та підлягатиме поверненню позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення09.06.2022
Оприлюднено25.06.2022
Номер документу104887380
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання незаконним та скасування спільного рішення роботодавця та профспілкового комітету, зобов`язання виконати спільне рішення

Судовий реєстр по справі —761/10067/22

Рішення від 15.02.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Савицький О. А.

Рішення від 15.02.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Савицький О. А.

Ухвала від 25.09.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Савицький О. А.

Ухвала від 04.07.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Савицький О. А.

Ухвала від 09.06.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Савицький О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні