Ухвала
від 19.06.2022 по справі 296/7668/21
КОРОЛЬОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа № 296/7668/21

2/296/1223/22

У Х В А Л А

Іменем України

20 червня 2022 рокум. Житомир

Корольовський районний суд м. Житомира в складі:

Головуючого судді Драча Ю.І.,

За участі секретаря Алексеєнко В.В.

Позивача ОСОБА_1

Представника позивача ОСОБА_2

Представника третьої особи Остапчука В.О.

Представника відповідача Шилан Д.О.

Представника третьої особи Заруцької І.В.

розглянувши заяву ОСОБА_3 , виконуючого обов`язки директора Державного підприємства «Спеціальне конструкторсько-технологічне бюро Інституту проблем моделювання в енергетиці ім. Г.Є. Пухова НАН України» про залучення його в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору у справі за позовом ОСОБА_1 до Національної академії наук України, Міністерства освіти і науки України, ОСОБА_4 , третя особа Житомирська міська рада, Державний університет «Житомирська політехніка», Регіональне відділення Фонду державного майна України по Рівненській та Житомирській областях

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду перебуває вказана цивільна справа.

Ухвалою судді від 04.10.2021 року відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче судове засідання.

Відповідно до частини 2 статті 200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: 1) залишення позовної заяви без розгляду; 2) закриття провадження у справі; 3) закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті. За змістом статті 217 ЦПК України у призначений для розгляду справи час головуючий відкриває судове засідання та оголошує, яка справа розглядатиметься. З оголошенням головуючим судового засідання відкритим розпочинається розгляд справи по суті.

Протокольною ухвалою суду від 21.02.2022 року закрито підготовче провадження у справі та призначено розгляд справи по суті.

15.06.2022 року на адресу суду надійшла заява ОСОБА_3 , виконуючого обов`язки директора Державного підприємства «Спеціальне конструкторсько-технологічне бюро Інституту проблем моделювання в енергетиці ім. Г.Є. Пухова НАН України» про залучення його в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору.

Заява обґрунтована тим, що за адресою: м. Житомир, вул. Пушкінська, 44 знаходиться Державне підприємство «Спеціальне конструкторсько-технологічне бюро Інституту проблем моделювання в енергетиці ім. Г.Є. Пухова НАН України», що належить до державної форми власності та органом управління якого є Фонд державного майна України.

Згідно наказу ФДМУ №321 від 25.02.2020 ДП «СКТБ Інституту проблем моделювання в енергетиці ім. Г.Є. Пухова НАНА України» було прийнято із сфери управління Національної академії наук України.

Згідно наказу ФДМУ № 1477 від 20.08.2021 року ОСОБА_3 призначено виконуючим обов`язки директора Державного підприємства «Спеціальне конструкторсько-технологічне бюро Інституту проблем моделювання в енергетиці ім. Г.Є. Пухова НАН України».

Позивач та представник позивача в судовому засіданні не заперечували щодо задоволення заяви про залучення третьої особи.

Представник відповідача в судовому засіданні не заперечувала щодо задоволення заяви.

Представник третьої особи - Державного університету «Житомирська політехніка» в судовому засіданні заяву про залучення третьої особи підтримав та просив задовольнити.

Відповідно до частини 1 статті 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Згідно із частинами 5, 6, 7 статті 53 ЦПК України про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 цього Кодексу. Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку. Отже, процесуальний закон визначає можливість залучення третіх осіб до закінчення підготовчого провадження.

У даній справі, як встановлено вище, уже розпочався розгляд справи по суті, однак, враховуючи, що рішення по справі може вплинути на права та обов`язки Державного підприємства «Спеціальне конструкторсько-технологічне бюро Інституту проблем моделювання в енергетиці ім. Г.Є. Пухова НАН України», адреса: м. Житомир, вул. Пушкінська, 44, оскільки справа стосується встановлення порядку користування та поділу земельної ділянки за адресою: АДРЕСА_1 , суд вважає, що заява про залучення ОСОБА_3 , виконуючого обов`язки директора Державного підприємства «Спеціальне конструкторсько-технологічне бюро Інституту проблем моделювання в енергетиці ім. Г.Є. Пухова НАН України» в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 53 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву задовольнити.

Залучити ОСОБА_3 , виконуючого обов`язки директора Державного підприємства «Спеціальне конструкторсько-технологічне бюро Інституту проблем моделювання в енергетиці ім. Г.Є. Пухова НАН України», код ЄДРПОУ 13550630, місцезнаходження: 10008, м. Житомир, вул. Пушкінська,4 в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору.

Копії позовних матеріалів направити вище вказаній третій особі.

Повідомити третю особу про день та час слухання справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ю. І. Драч

СудКорольовський районний суд м. Житомира
Дата ухвалення рішення19.06.2022
Оприлюднено25.06.2022
Номер документу104891191
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: спори про право користування чужою земельною ділянкою для забудови (суперфіцій)

Судовий реєстр по справі —296/7668/21

Ухвала від 11.04.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Грушицький Андрій Ігорович

Ухвала від 07.03.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Зайцев Андрій Юрійович

Ухвала від 17.02.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Зайцев Андрій Юрійович

Постанова від 30.11.2022

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Шевчук А. М.

Постанова від 30.11.2022

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Шевчук А. М.

Ухвала від 21.09.2022

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Шевчук А. М.

Ухвала від 15.09.2022

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Шевчук А. М.

Ухвала від 05.09.2022

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Шевчук А. М.

Рішення від 04.07.2022

Цивільне

Корольовський районний суд м. Житомира

Драч Ю. І.

Ухвала від 04.07.2022

Цивільне

Корольовський районний суд м. Житомира

Драч Ю. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні