Ухвала
від 22.06.2022 по справі 613/1796/21
БОГОДУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №613/1796/21 Провадження № 2/613/91/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 червня 2022 року

Богодухівський районний суд Харківської області в складі головуючого судді Шалімова Д.В., за участю секретаря Герасимюк Л.А., розглянувши у відкритому підготовчому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , представник позивача адвокат Колєснік І.А. до Богодухівської районної державної адміністрації Харківської області, Відділу освіти та охорони здоров`я Богодухівської районної державної адміністрації Харківської області, про стягнення заборгованості із заробітної плати, грошової компенсації за невикористану відпустку та середнього заробітку за час затримки виплати сум,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженніБогодухівського районногосуду Харківськоїобласті перебуваєцивільна справаза позовом ОСОБА_1 ,представник позивача адвокатКолєснік І.А.до Богодухівської районноїдержавної адміністраціїХарківської області, Відділуосвіти таохорони здоров`яБогодухівської районноїдержавної адміністраціїХарківської області, простягнення заборгованостііз заробітноїплати,грошової компенсаціїза невикористанувідпустку тасереднього заробіткуза часзатримки виплатисум, після уточненняякого позивачпросить: стягнути з Відділу освіти та охорони здоров`я Богодухівської районної державної адміністрації Харківської області на її користь суму заборгованості із заробітної плати, грошову компенсацію за невикористану відпустку у розмірі 8463 грн. 78 коп. та суму середнього заробітку за період затримки з 01 січня 2021 року по 01 листопада 2021 року у розмірі 70450 грн. 38 коп.

Ухвалою Богодухівського районного суду Харківської області від 23 листопада 2021 року дану позовну заяву було прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі. Визначено, що справа буде розглядатись за загальними правилами позовного провадження. Відповідачам встановлено строк для подачі письмового відзиву на позов.

Позивач ОСОБА_1 та її представник адвокат Колєснік І.А. в підготовче засідання не з`явились, представник позивача надав до суду заяву про проведення підготовчого засідання за їх з позивачем відсутності та призначити розгляд справи по суті.

Представник Богодухівської районної державної адміністрації Харківської області в підготовче засідання не з`явився, надав до суду заяву про розгляд справи за його відсутності. Також надав до суду клопотання про виклик свідка ОСОБА_2 .

Представник Відділу освіти та охорони здоров`я Богодухівської районної державної адміністрації Харківської області в підготовче засідання не з`явилась, надала до суду заяву про розгляд справи за її відсутності.

Пунктом 15 ч. 2 ст. 197 ЦПК України передбачено, що у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду справи по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання ( декілька судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного, враховуючи, що спір між сторонами до судового розгляду не врегульований, підстав для залишення позовної заяви без розгляду або закриття провадження у справі немає, суд вважає, що у підготовчому судовому засіданні вирішено питання про всі процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті, підготовче судове засідання підлягає закриттю, а справа призначенню до розгляду за правилами загального позовного провадження.

Розглядаючи клопотання представника Богодухівської районної державної адміністрації Харківської області про виклик свідка ОСОБА_2 , суд вважає за необхідне відмовити в його задоволенні, оскільки в порушення ч. 1 ст. 91 ЦПК України, відповідачем не конкретизовано обставини, які даний свідок може підтвердити, відомості, які він може надати та на які посилається відповідач в даному клопотанні, мають не фактичний зміст, а несуть лише загальну інформацію щодо внутрішньої організаційно-правової діяльності державного органу з питань фінансів, крім того, предмет даного позову стосується виключно стягнення невиплачених сум заробітної плати, грошової компенсації та середнього заробітку, а не причин не фінансування, які може повідомити даний свідок.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 90, 91, 189,196-198,200 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Закрити підготовче засідання за позовною заявою ОСОБА_1 до Богодухівської районної державної адміністрації Харківської області, Відділу освіти та охорони здоров`я Богодухівської районної державної адміністрації Харківської області, про стягнення заборгованості із заробітної плати, грошової компенсації за невикористану відпустку та середнього заробітку за час затримки виплати сум.

Призначити справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні на 10.00 год. 05 липня 2022 року.

У судове засідання викликати сторони по справі.

В задоволенні клопотання про виклик свідка відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СУДДЯ

Дата ухвалення рішення22.06.2022
Оприлюднено27.06.2022
Номер документу104909730
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості із заробітної плати, грошової компенсації за невикористану відпустку та середнього заробітку за час затримки виплати сум

Судовий реєстр по справі —613/1796/21

Ухвала від 12.10.2022

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Харченко С. М.

Рішення від 25.07.2022

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Шалімов Д. В.

Рішення від 13.07.2022

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Шалімов Д. В.

Рішення від 04.07.2022

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Шалімов Д. В.

Ухвала від 22.06.2022

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Шалімов Д. В.

Ухвала від 23.11.2021

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Шалімов Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні