Ухвала
від 22.06.2022 по справі 384/30/22
ВІЛЬШАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду по суті

№ 384/30/22

№пр. 2/384/58/2022

23 червня 2022 року смт. Вільшанка

Вільшанський районний суд

Кіровоградської області

в складі:

головуючої судді Сорокіної О.О.

з участю секретаря судового засідання Рябова М.В.,

учасник справи:

позивач ОСОБА_1 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в смт. Вільшанка в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до директора Вільшанського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Вільшанської селищної ради Кіровоградської області Добрової Оксани Іванівни про визнання неправомірним та скасування наказу про відсторонення від роботи ОСОБА_1 , педагога-організатора Вільшанського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів від 08 листопада 2021 року №153-од та стягнення заробітної плати,

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовною заявою до директора Вільшанського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Вільшанської селищної ради Кіровоградської області Добрової Оксани Іванівни про визнання неправомірним та скасування наказу про відсторонення від роботи ОСОБА_1 , педагога-організатора Вільшанського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів від 08 листопада 2021 року №153-од та стягнення заробітної плати.

Ухвалою Вільшанського районного суду Кіровоградської області від 16 лютого 2022 року залишено без руху вказану позовну заяву та надано строк для усунення недоліків позовної заяви.

Ухвалою Вільшанського районного суду Кіровоградської області від 25 лютого 2022 року у зазначеній справі відкрито провадження, призначено підготовче засідання з повідомленням учасників справи на 27 квітня 2022 року.

27 квітня 2022 року підготовче засідання відкладено на 30 травня 2022 року.

30 травня 2022 року підготовче засідання відкладено на 16 червня 2022 року за заявою відповідача.

16 червня 2022 року підготовче засідання відкладено на 23 червня 2022 року.

Позивач в підготовчому засіданні не заперечувала проти закриття підготовчого провадження та призначення справи до розгляду. Просила замінити первісного відповідача директора Вільшанського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Вільшанської селищної ради Кіровоградської області Доброву Оксану Іванівну на належного Вільшанський ліцей Вільшанської селищної ради.

Відповідач в підготовче засідання не з`явилася, подала до суду заяву в якій просить підготовче засідання проводити у її відсутність, не заперечує проти закриття підготовчого провадження та призначення справи до розгляду.

У підготовчому засіданні, відповідно до вимог ст. 189 ЦПК України, судом виконано завдання підготовчого провадження та здійсненні усі дії, передбачені ч.2 ст. 197 ЦПК України, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті.

Згідно з положеннями п.3 ч.2 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Підстав для відкладення підготовчого засідання або оголошення перерви у підготовчому засіданні судом не встановлено та учасники справи таких клопотань не заявляли.

Обставин, що перешкоджали б призначенню справи до судового розгляду по суті, судом не встановлено.

Таким чином, суд доходить висновку про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Статтею 51 ЦПК України передбачено можливість здійснення заміни неналежного відповідача у випадку, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом.

Відповідно до положень ч.ч. 2, 3 ст. 51 ЦПК України, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі; після спливу цих строків, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

У підготовчому засіданні встановлено, що відповідно до рішення Вільшанської селищної ради Кіровоградської області від 17 грудня 2021 року за №538 "Про перейменування Вільшанського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Вільшанської селищної ради" перейменовано Вільшанський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Вільшанської селищної ради у Вільшанський ліцей Вільшанської селищної ради.

Враховуючи викладене, суд доходить висновку, що позов пред`явлений не до тієї особи, яка відповідно до закону має відповідати за позовом, а тому неналежний відповідач директор Вільшанського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Вільшанської селищної ради Кіровоградської області Доброва Оксана Іванівна має бути замінена на належного відповідача Вільшанський ліцей Вільшанської селищної ради.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 189, 197-199, 200, 258-261, 353 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в:

Замінити первісного відповідача директора Вільшанського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Вільшанської селищної ради Кіровоградської області Доброву Оксану Іванівну у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до директора Вільшанського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Вільшанської селищної ради Кіровоградської області Добрової Оксани Іванівни про визнання неправомірним та скасування наказу про відсторонення від роботи ОСОБА_1 , педагога-організатора Вільшанського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів від 08 листопада 2021 року №153-од та стягнення заробітної плати, на належного відповідача Вільшанський ліцей Вільшанської селищної ради.

Закрити підготовче провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Вільшанського ліцею Вільшанської селищної ради про визнання неправомірним та скасування наказу про відсторонення від роботи ОСОБА_1 , педагога-організатора Вільшанського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів від 08 листопада 2021 року №153-од та стягнення заробітної плати, та призначити справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні на 01 липня 2022 року на 14 год. 00 хв. в залі судових засідань Вільшанського районного суду Кіровоградської області.

Про дату, час та місце проведення судового засідання повідомити учасників справи.

Встановити порядок дослідження доказів під час розгляду справи по суті: надання вступного слова учасникам справи, з`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог та заперечень, дослідження письмових доказів.

Учасники справиможуть отриматиінформацію щодосправи завеб-адресоюсторінки наофіційному веб-порталісудової владиУкраїни вмережі Інтернет:https://vl.kr.court.gov.ua/sud1102.

Ухвала оскарженню окремо від рішення суду не підлягає. Заперечення на ухвалу може бути включене до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя О.О. Сорокіна

СудВільшанський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення22.06.2022
Оприлюднено03.07.2022
Номер документу104925819
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про виплату заробітної плати

Судовий реєстр по справі —384/30/22

Рішення від 16.06.2023

Цивільне

Вільшанський районний суд Кіровоградської області

Сорокіна О. О.

Рішення від 16.06.2023

Цивільне

Вільшанський районний суд Кіровоградської області

Сорокіна О. О.

Ухвала від 02.03.2023

Цивільне

Вільшанський районний суд Кіровоградської області

Сорокіна О. О.

Ухвала від 30.09.2022

Цивільне

Вільшанський районний суд Кіровоградської області

Сорокіна О. О.

Ухвала від 28.08.2022

Цивільне

Вільшанський районний суд Кіровоградської області

Сорокіна О. О.

Ухвала від 22.06.2022

Цивільне

Вільшанський районний суд Кіровоградської області

Сорокіна О. О.

Ухвала від 24.02.2022

Цивільне

Вільшанський районний суд Кіровоградської області

Сорокіна О. О.

Ухвала від 16.02.2022

Цивільне

Вільшанський районний суд Кіровоградської області

Сорокіна О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні