Ухвала
від 08.12.2021 по справі 361/9062/19
БРОВАРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 361/9062/19

провадження № 2/361/393/21

09.12.2021

УХВАЛА

09 грудня 2021 року м. Бровари

Суддя Броварського міськрайонного суду Київської області Дутчак І.М., розглянувши заяву представника відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю Спектр Технолоджі адвоката Менчені Кирила Вікторовича про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів,

в с т а н о в и в :

У провадженні Броварського міськрайонного суду Київської області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Спектр Технолоджі (далі ТОВСпектр Технолоджі) треті особи: Приватне акціонерне товариство Страхова компанія ВУСО, ОСОБА_2 про відшкодування майнової та моральної шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди.

Розгляд даної справи судом призначено на 10 грудня 2021 року на 12.00 год.

08 грудня 2021 року представник відповідача ТОВСпектр Технолоджі адвокат Менченя К.В. подав до суду заяву про проведення зазначеного судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів з використанням власних технічних засобів через систему відеоконференцзв`язку EasyCon.

У ч.ч.1-3ст.212ЦПК Українивстановлено,що учасникисправи маютьправо братиучасть усудовому засіданнів режимівідеоконференції позамежами приміщеннясуду заумови наявностіу судівідповідної технічноїможливості,про якусуд зазначаєв ухваліпро відкриттяпровадження усправі,крім випадків,коли явкацього учасникасправи всудове засіданнявизнана судомобов`язковою. Учасниксправи подаєзаяву проучасть усудовому засіданнів режимівідеоконференції позамежами приміщеннясуду непізніше ніжза п`ятьднів досудового засідання.Копія заявив тойсамий строкнадсилається іншимучасникам справи. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Враховуючи наведене, слід дійти висновку, що для участі особи в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів встановлено певні умови, дотримання яких направлене на забезпечення технічної та організаційної можливості проведення судового засідання в режимі відеоконференції (реєстрація особи в системі EasyCon на сайті Судова влада України, подача відповідної заяви не пізніше, ніж за п`ять днів до судового засідання, обов`язкове направлення такої заяви іншим учасникам справи, наявність у суду технічної можливості (обладнання та можливості його використання у визначений день і час).

У порушення зазначених норм, заява адвоката Менчені К.В. про його участь в судовому засіданні, яке відбудеться у справі 10 грудня 2021 року о 12.00 год. у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів через систему відеоконференцзв`язку EasyCon, подана до суду 08 грудня 2021 року, тобто за два дні до судового засідання, без відомостей про її направлення іншим учасника справи, тому у задоволенні цієї заяви слід відмовити.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 5, 12, 212, 259, 260 ЦПК України,

п о с т а н о в и в :

У задоволенні заяви представника відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю Спектр Технолоджі адвоката Менчені Кирила Вікторовича про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Дутчак І. М.

Дата ухвалення рішення08.12.2021
Оприлюднено30.06.2022
Номер документу104965500
СудочинствоЦивільне
Сутьпроведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів

Судовий реєстр по справі —361/9062/19

Рішення від 29.03.2023

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Дутчак І. М.

Ухвала від 26.01.2023

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Дутчак І. М.

Ухвала від 08.12.2021

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Дутчак І. М.

Ухвала від 02.06.2021

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Дутчак І. М.

Ухвала від 26.05.2021

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Дутчак І. М.

Ухвала від 27.12.2019

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Дутчак І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні