Ухвала
від 26.06.2022 по справі 183/8622/21
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 183/8622/21

№ 2/183/1986/22

У Х В А Л А

27 червня 2022 року м.Новомосковськ Дніпропетровської області

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області в складі: головуючого-судді Дубовенко І.Г.,

за участю секретаря судового засідання Петрієнко В.О.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду в м. Новомосковськ Дніпропетровської області цивільну справу:

за первісним позовом ОСОБА_1 до Новомосковської міської ради, ОСОБА_2 ; треті особи: приватний нотаріус Новомосковського районного нотаріального округу Працевич Вікторія Василівна; приватний нотаріус Новомосковського міського нотаріального округу Шевченко Олександр Михайлович; Головне управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області в особі Новомосковського відділу Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області, про скасування рішень, визнання права власності в порядку спадкування, витребування майна, та за зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , Новомосковської міської ради про визнання незаконним та скасування рішення, а також скасування державного акту на право приватної власності на землю,

за участю:

позивача за первісним позовом ОСОБА_1 ,

представника позивача за первісним позовом адвоката В`язового В.В.,

представника відповідача за первісним позовом ОСОБА_2 адвоката Іванова М.М.,-

в с т а н о в и в :

ОСОБА_1 через свого представника адвоката В`язового Вячеслава Вікторовича звернувся до Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області з позовом до Новомосковської міської ради, ОСОБА_2 ; треті особи: приватний нотаріус Новомосковського районного нотаріального округу Працевич Вікторія Василівна; приватний нотаріус Новомосковського міського нотаріального округу Шевченко Олександр Михайлович; Головне управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області в особі Новомосковського відділу Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області, в якому просить:

- визнати незаконним та скасувати рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер 52386905 від 26.05.2020 року про право власності за Територіальною громадою міста Новомосковська Дніпропетровської області на земельну ділянку кадастровий номер 1211900000:03:006:0010 та відповідне рішення Новомосковської міської ради;

- визнати незаконним та скасувати Рішення ХХVІІ сесії VІІ скликання Новомосковської міської ради № 1287 від 29.05.2020 року «Про надання земельних ділянок в користування на умовах оренди» в частині п.7 щодо надання ОСОБА_2 в користування на умовах оренди земельної ділянки кадастровий номер 1211900000:03:006:0010 площею 0,7404 га;

- визнати за ОСОБА_1 РНОКПП НОМЕР_1 в порядку спадкування за законом після померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 батька ОСОБА_3 право власності на земельну ділянку площею 0,0481 га для будівництва і обслуговування житлового будинку за адресою: АДРЕСА_1 відповідно до державного акту на право власності на землю Серії ДП Нм № 00287 та Рішення Новомосковської міської ради Дніпропетровської області № 1036 від 23.10.1996 року;

- витребувати від ОСОБА_2 на користь ОСОБА_1 земельну ділянку площею 0,0481 га для будівництва і обслуговування житлового будинку за адресою: АДРЕСА_1 відповідно до державного акту на право власності на землю Серії ДП Нм № 00287 та Рішення Новомосковської міської ради Дніпропетровської області № 1036 від 23.10.1996 року, яка перетинається з земельною ділянкою кадастровий номер 1211900000:03:006:0010;

- стягнути з відповідача судові витрати.

ОСОБА_2 19 квітня 2022 року звернувся до Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області з зустрічним позовом до ОСОБА_1 , Новомосковської міської ради, в якому просить:

- визнати незаконним та скасувати рішення виконавчого комітету Новомосковської міської ради народних депутатів «Про передачу у приватну власність земельної ділянки гр.. ОСОБА_3 по АДРЕСА_1 » № 1036 від 23.10.1996 року;

- частково скасувати Державний акт на право приватної власності на землю ДП № 00287, виданого ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , в частині земельної ділянки площею 0,1481 га по АДРЕСА_1 .

Ухвалою Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області від 13 грудня 2021 року позовна заява прийнята до провадження та у справі відкрито провадження.

Ухвалою від 09 лютого 2022 року за клопотанням позивача витребувані докази у справі.

Ухвалою від 26 квітня 2022 року до спільного розгляду з первісним позовом прийнятий зустрічний позов.

Також у підготовчому судовому засіданні 27 червня 2022 року постановлено прийняти уточнений позов ОСОБА_1 .

У підготовчому судовому засіданні представник ОСОБА_1 просив закрити підготовче засідання, призначити справу до судового розгляду по суті, а також визнати явку представника відповідача Новомосковської міської ради обов`язковою, у зв`язку з тим, що лише відповідна повноважна особа зможе надати пояснення з приводу обставин прийняття рішення № 21294 від 29.05.2020 року та № 1287 від 26.05.2020 року без врахування права власності ОСОБА_1 на земельну ділянку, а також щодо процедури прийняття таких рішень, що є предметом розгляду даної справи.

ОСОБА_1 просив закрити підготовче засідання та призначити справу до судового розгляду по суті та підтримав клопотання щодо обов`язкової участі представника Новомосковської міської ради.

Представник ОСОБА_2 у підготовчому засіданні просив закрити підготовче засідання, призначити справу до судового розгляду по суті, а також вважає, що явку представника відповідача Новомосковської міської ради необхідно визнати обов`язковою, з підстав зазначених представника ОСОБА_1 . Також зазначив, що лише представник міськради зможе надати інформацію щодо прийняття рішення виконкому Новомосковської міської ради № 40 від 18 січня 1995 року та № 1036 від 23 жовтня 1996, що стосуються спірної земельної ділянки.

Представник відповідача Новомосковської міської ради, треті особи в підготовче судове засідання не з`явилися, про причини неявки не повідомили.

Заяв про бажання укласти мирову угоду, передачу справи на розгляд третейського суду або врегулювання спору за участю судді, уточнення позовних вимог та заперечень проти них, вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, об`єднання справ і роз`єднання позовних вимог, зустрічного позову до суду не надходило.

Враховуючи, що коло осіб встановлено вірно, сторони повідомили про всі обставини справи, які їм відомі та надали всі докази до своїх заяв; клопотань про залучення перекладача, спеціаліста не має; відсутні підстави для направлення судових доручень, колегіального розгляду справи, врегулювання спору за участю судді та наявні підстави для призначення справи до розгляду по суті. Також, судом було встановлено наступний порядок та обсяг дослідження доказіввступні промови учасників справи, дослідження письмових доказів.

Дослідивши матеріали справи, суд прийшов до наступного висновку.

Відповідно до ч.3ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

З наданих сторонами доказів не вбачається підстав для залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, винесення рішення за результатами підготовчого провадження.

Крім того, у відповідності до ст. 43 ЦПК України учасники справи зобов`язані сприяти своєчасному, всебічному, повному та об`єктивному встановленню всіх обставин справи; з`являтись в судове засідання за викликом суду, якщо їх явка визнана судом обов`язковою. Статтею 44 ЦПК України передбачено, що учасники судового процесу та їхні представники повинні добросовісно користуватись процесуальними правами; зловживання процесуальними правами не допускається. Відповідно до ч. 1 ст. 128 ЦПК України суд викликає учасників справи у судове засідання або для участі у вчиненні процесуальної дії, якщо визнає їх явку обов`язковою.

Враховуючи, що відповідач Новомосковська міська рада, як за первісним позовом так і за зустрічним позовом, не зважаючи на те, що предметом позову є рішення ради, підстави їх прийняття, не надав відзивів, є необхідність визнати явку представника відповідача Новомосковської міської ради в судове засідання обов`язковою, з метою надання пояснень з приводу обставин прийняття рішення № 21294 від 29.05.2020 року та № 1287 від 26.05.2020 року без врахування права власності ОСОБА_1 на земельну ділянку, а також щодо процедури прийняття таких рішень, що є предметом розгляду даної справи; а також надати інформацію щодо прийняття рішення виконкому Новомосковської міської ради № 40 від 18 січня 1995 року та № 1036 від 23 жовтня 1996, що стосуються спірної земельної ділянки.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.84,92,200,260 ЦПК України, суд -

п о с т а н о в и в :

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за первісним позовом ОСОБА_1 до Новомосковської міської ради, ОСОБА_2 ; треті особи: приватний нотаріус Новомосковського районного нотаріального округу Працевич Вікторія Василівна; приватний нотаріус Новомосковського міського нотаріального округу Шевченко Олександр Михайлович; Головне управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області в особі Новомосковського відділу Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області, про скасування рішень, визнання права власності в порядку спадкування, витребування майна, та за зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , Новомосковської міської ради про визнання незаконним та скасування рішення, а також скасування державного акту на право приватної власності на землю.

Визнати явку представника відповідача Новомосковської міської ради обов`язковою.

Призначити справу до судового розгляду у відкритому судовому засіданні з повідомленням учасників справи на 10-00 годину 10 серпня 2022 року у приміщенні Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області за адресою: вулиця Гетьманська, 4, місто Новомосковськ Дніпропетровської області, під головуванням судді Дубовенко І.Г.

Встановити наступний порядок та обсяг дослідження доказів:вступні промови учасників справи, дослідження письмових доказів.

В судове засідання викликати сторони.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженнюв апеляційному порядку не підлягає.

Ухвала суду складена і підписана 27 червня 2022 року.

Суддя І.Г.Дубовенко

СудНовомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення26.06.2022
Оприлюднено30.06.2022
Номер документу104984990
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них:

Судовий реєстр по справі —183/8622/21

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Карпенко Світлана Олексіївна

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Карпенко Світлана Олексіївна

Постанова від 28.11.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Красвітна Т. П.

Постанова від 28.11.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Красвітна Т. П.

Ухвала від 19.10.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Красвітна Т. П.

Ухвала від 20.07.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Лаченкова О. В.

Ухвала від 18.07.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Лаченкова О. В.

Рішення від 29.05.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Дубовенко І. Г.

Рішення від 29.05.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Дубовенко І. Г.

Ухвала від 26.06.2022

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Дубовенко І. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні