Ухвала
від 30.06.2022 по справі 336/2611/22
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

"01" липня 2022 р.

Справа № 336/2611/22

Номер провадження 2/336/3181/2022

У Х В А Л А

про залишення заяви без руху

01 липня 2022 року суддя Шевченківського районного суду м. Запоріжжя Звєздова Н.С., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до фізичної особи підприємця ОСОБА_2 про визнання дій незаконними, усунення перешкод та зобов`язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В:

Представник позивачки адвоката Іванісов В.С. звернувся до суду з вказаною позовною заявою, в якій просить: усунути перешкоди ОСОБА_1 , як власнику квартири, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , у користуванні власністю шляхом проведення демонтажу зовнішніх рекламних вивісок «МЕБЛІ» та «Assorti» студія меблів» на стіні фасаду будинку під вікном та зовнішньої сторони балкону; стягнути з ФОП ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 , ІПН НОМЕР_1 ) на користь ОСОБА_1 моральну шкоду у сумі 10000 гривень та витрати по сплаті судового збору.

Розглянувши вказану позовну заяву вважаю, що вона не відповідає вимогам ст. 175-177 ЦПК України, а тому згідно з ч.1 ст.185 ЦПК України підлягає залишенню без руху з таких підстав.

Пунктами 5, 8 частини 3 статті 175 ЦПК України передбачено, що позовна заява повинна містити виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; в позовній заяві зазначаються докази, що підтверджують кожну обставину, перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначенням доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності).

Відповідно до ч. 5 ст. 177 ЦПК України позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази, позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Доказами, у контексті статті 76 ЦПК України, є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Доказами у цивільному процесі можуть бути: письмові, речові та електронні докази; висновки експертів; показання свідків.

Згідно ст. 77 ЦПК України, належними є докази, які містять інформацію щодо предмета доказування. Предметом доказування є обставини, що підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення. Сторони мають право обґрунтовувати належність конкретного доказу для підтвердження їхніх вимог або заперечень.

Так, у позові зазначено, що позивачка на підставі договору купівлі-продажу № 483 від 29.03.2004 є власницею квартири АДРЕСА_3 , яка розташована на другому поверсі житлового будинку, а під нею на першому поверсі будинку знаходиться нежиле приміщення, яке облаштоване у вигляді магазину меблів. Власником вищевказаного магазину є відповідачка ФОП ОСОБА_2 , яка розмістила зовнішню рекламну вивіску « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та « ІНФОРМАЦІЯ_2 » студія меблів» на стіні фасаду будинку під вікном та зовнішньої сторони балкону квартири позивачки. На усне прохання зняти вивіски, відповідачка як власниця магазину відреагувала вороже: почала кричати та погрожувати позивачці, що збільшить вивіску на всю зовнішню сторону балкону та стіни. На прохання позивачки надати документи, які б підтверджували її дозвіл на розміщення рекламних вивісок, відповідачка на надала.

Проте, позовна заява не містить доказів того, що власником вищевказаного магазину є ФОП ОСОБА_2 і що відповідачка зареєстрована саме за вказаною адресою, оскільки судом на вимогу ст.ст. 128, 187 ЦПК України повинно бути направлено копію позову з додатками на зареєстровану адресу місця проживання (перебування) відповідача.

Позивачем, також, не надано клопотання про витребування відповідних доказів в порядку ст. 84 ЦПК України, якою передбачено, що учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинен бути подане в строк. Зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Відповідно до ч. 1 ст. 185 ЦПК України позовна заява подана без додержання вимог ст.ст. 175, 177 ЦПК України, підлягає залишенню без руху з наданням строку для усунення недоліків.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає необхідним залишити позовну заяву без руху, надавши позивачеві строк для усунення недоліків шляхом надання доказів що власником нежилого приміщення, яке облаштоване у вигляді магазину меблів, розташованого за адресою: АДРЕСА_4 є фізична особа-підприємець ОСОБА_2 , що відповідачка зареєстрована саме за вказаною адресою.

Керуючись ст.ст. 4, 175, 177, 185 ЦПК України,

У Х В А Л И В :

Позовну заяву ОСОБА_1 до фізичної особи підприємця ОСОБА_2 про визнання дій незаконними, усунення перешкод та зобов`язання вчинити певні дії - залишити без руху.

Надати позивачу строк п`ять днів з дня вручення цієї ухвали для усунення недоліків.

Роз`яснити позивачці, що в разі якщо у вказаний строк недоліки заяви не будуть усунуті, заява вважається неподаною і повертається заявнику.

Копію ухвали надіслати позивачці.

Ухвала набирає законної сили з моменту постановлення та оскарженню не підлягає.

Суддя: Н.С. Звєздова

СудШевченківський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення30.06.2022
Оприлюднено04.07.2022
Номер документу105028892
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Інші справи позовного провадження

Судовий реєстр по справі —336/2611/22

Рішення від 07.11.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Звєздова Н. С.

Рішення від 07.11.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Звєздова Н. С.

Ухвала від 07.07.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Звєздова Н. С.

Ухвала від 30.06.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Звєздова Н. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні