Ухвала
від 05.07.2022 по справі 367/669/22
ІРПІНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 367/669/22

Провадження №4-с/367/51/2022

УХВАЛА

Іменем України

06 липня 2022 року Ірпінський міський суд Київської області у складі

судді Кухленко Д.С.,

за участю секретаря Вишневецька О.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Ірпінь скаргу адвоката Івашківського Андрія Олеговича, поданої в інтересах ОСОБА_1 про визнання протиправних дій Бучанського відділу державної виконавчої служби у Бучанському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) про визнання дій протиправними,.

в с т а н о в и в :

До Ірпінського міського суду Київської області надійшла зазначена вище скарга, яку заявник мотивує тим, що в провадженні ВДВС Бучанського міського управління юстиції Київської області знаходилось зведене виконавче провадження з примусового виконання ряду виконавчих документів про стягнення з ОСОБА_2 грошових коштів на користь її численних кредиторів. В процесі примусового виконання судових рішень про стягнення з ОСОБА_2 грошових коштів відповідач арештували та описали належну ОСОБА_2 земельну ділянку загальною площею 1,1881 га, що розташована на території Бучанської міської ради Київської області за адресою: АДРЕСА_1 , кадастровий номер 3210945300:01:128:0123. В подальшому земельна ділянка була передана на реалізацію з прилюдних торгів організатором яких було Приватне Підприємство «Спеціалізоване підприємство «Юстиція» на замовлення відповідача. В свою чергу, дізнавшись про проведення торгів з реалізації земельної ділянки, позивач вирішив придбати дану ділянку та прийняв участь в організованому ПП «СП «Юстиція» аукціоні. 19.11.2012 року був складений Акт державного виконавця про проведення прилюдних торгів, затверджений начальником відділу ДВС Бучанського міського управління юстиції у Київській області Мазур А.В. 20.11.2012 року приватним нотаріусом Ірпінського міського нотаріального округу Київської області Шурпіновим В.І. відповідно до статті 62 ЗУ «Про виконавче провадження» та на підставі акта про проведення прилюдних торгів (аукціону) по реалізації арештованого майна посвідчено, що земельна ділянка тепер належить позивачу та видане відповідне свідоцтво, зареєстровано в реєстрі за № 56. В подальшому позивач зареєстрував відомості про право власності на Земельну ділянку у публічних реєстрах у відповідності до вимог законодавства України та безперешкодно володів земельною ділянкою. Позивач у грудні місяці 2014 року дізнався про те, що його право власності на земельну ділянку не визнається та оспорюється з боку Товариства з обмеженою відповідальністю «ЕЙЧ БІ EC КИЇВ». Просить визнати протиправними дії Бучанського ВДВС у Бучанському районі Київської області.

В судове засідання з`явився представник позивача Демінський С.А. скаргу повністю підтримав.

В судове засідання представник Бучанського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Київській області не з`явився, про дату, час і місце розгляду скарги повідомлений належним чином.

Відповідно до ст.450 ЦПК України неявка стягувача, боржника, державного виконавця або іншої посадової особи органу державної виконавчої служби, приватного виконавця, які належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду скарги, не перешкоджають її розгляду.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що скарга не підлягає до задоволення, виходячи з наступного.

Судом встановлено, що позивачем оспорюються дії Бучанського ВДВС у Бучанському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції щодо підготовчих дій та продажу земельної ділянки загальною площею 1,1881 га, що розташована на території Бучанської міської ради Київської області за адресою: вул. Депутатська, м. Буча, Київська область.

Згідно ст.6 Закону України «Про виконавче провадження», державний виконавець зобов`язаний використовувати надані йому права відповідно до закону і не допускати у своїй діяльності порушення прав та законних інтересів фізичних і юридичних осіб.

Відповідно до ч.1 ст.18 Закону України «Про виконавче провадження», виконавець зобов`язаний вживати передбачених цим Законом заходів щодо примусового виконання рішень, неупереджено, ефективно, своєчасно і в повному обсязі вчиняти виконавчі дії.

За змістом ст. 447 ЦПК України, сторони виконавчого провадження мають право звернутися до суду із скаргою, якщо вважають, що рішенням, дією або бездіяльністю державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби або приватного виконавця під час виконання судового рішення, ухваленого відповідно до цього Кодексу, порушено їхні права чи свободи.

У відповідності до ст. 449 ЦПК УКраїни скаргу може бути подано до суду: у десятиденний строк з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення її права або свободи; у триденний строк з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення її права, у разі оскарження постанови про відкладення провадження виконавчих дій. Пропущений з поважних причин строк для подання скарги може бути поновлено судом.

В судовому засіданні представником позивача, було зазначено що протиправні дії Бучанського ВДВС у Бучанському районі Київської області відносяться до періоду починаючи з моменту прилюдних торгів в 2012р. Безпосередньо позивач у грудні місяці 2014 року дізнався про те, що його право власності на земельну ділянку не визнається та оспорюється з боку Товариства з обмеженою відповідальністю «ЕЙЧ БІ EC КИЇВ».

З відповідно скаргою позивач звернувся до суду в 2022р.

У відповідності до ст. 449 ЦПК України позивачем було пропущено строк звернення з вищезазначеною скаргою до суду.

Клопотання про поновлення пропущеного строку позивачем до суду не подавалась.

На підставі вищевикладеного суд залишає скаргу без розгляду

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст. 126,447,449, 451 ЦПК України, суд

у х в а л и в:

Скаргу ОСОБА_3 , поданої в інтересах ОСОБА_1 залишити без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подачі протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення безпосередньо до апеляційного Київського апеляційного суду.

Суддя: Д.С. Кухленко

СудІрпінський міський суд Київської області
Дата ухвалення рішення05.07.2022
Оприлюднено08.07.2022
Номер документу105122350
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —367/669/22

Постанова від 26.10.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Яворський Микола Анатолійович

Ухвала від 16.08.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Яворський Микола Анатолійович

Ухвала від 15.09.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Яворський Микола Анатолійович

Ухвала від 05.07.2022

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Кухленко Д. С.

Ухвала від 15.02.2022

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Кухленко Д. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні