Ухвала
від 12.01.2022 по справі 308/12507/21
УЖГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 308/12507/21

2/308/3274/21

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 січня 2022 року м. Ужгород

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області в складі:

головуючої судді - Зарева Н.І., за участю:

секретаря судового засідання - Віраг Е.М.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Ужгород цивільну справу за позовом

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,зареєстрованої заадресою: АДРЕСА_1 ,РНОКПП НОМЕР_1 , до

Товариства зобмеженоювідповідальністю«Індивідуальний розмір», код ЄДРПОУ 40355899, що знаходиться за адресою: Закарпатська область, місто Ужгород, вулиця Володимирська, 90/18,

за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача:

Головне управлінняДПС уЗакарпатській області, код ЄДРПОУ 43143065, що знаходиться за адресою: місто Ужгород, вулиця Волошина, 52,

Державний реєстраторвідділу державноїреєстрації юридичнихосіб тафізичних осіб підприємцівУжгородської міськоїради, що знаходиться за адресою: місто Ужгород, площа Поштова, 3,

про усунення перешкод в користуванні майном,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулася в суд з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю «Індивідуальний розмір», за учасю третіх осіб без самостійних вимог на стороні відповідача: Головного управління ДПС у Закарпатській області та Державного реєстратора відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб підприємців Ужгородської міської ради, про усунення перешкод в користуванні майном.

Дев`ятнадцятого листопада2021року адвокатЦуга Ю.Ю,який представляєпозивача,подав досуду клопотанняпро витребуваннядоказів,а самепросить витребувативід Виконавчогокомітету Ужгородськоїміської радиреєстраційну справувідповідача Товариства зобмеженою відповідальністю«Індивідуальний розмір»,код ЄДРПОУ40355899.

Третього грудня 2021 року голова комісії з припинення ГУ ДПС у Закарпатській області О. Гопа подав до суду клопотання про заміну сторони правонаступником. Вказав, що ГУ ДПС у Закарпатській області перебуває на кінцевій стадії ліквідації. Керуючись ст.ст. 43, 49, 55 ЦПК України, просить замінити третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача - Головне управлінняДПС уЗакарпатській області (код ЄДРПОУ 43143065) на правонаступника відокремлений підрозділ ДПС України Головне управління ДПС у Закарпатській області (код ВП 44106694).

Позивачка та її представник у підготовче судове засідання не з`явились, однак, представник позивачки у заяві від 19.11.2021 підготовче засідання просив провести без їх участі.

Інші учасники справи у підготовче судове засідання не з`явилися, хоча про час та місце розгляду справи були повідомлені вчасно та належним чином.

Дослідивши подані клопотання та документи, долучені до них, суд прийшов до наступних висновків.

Відповідно до п. 7 ч. 2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчомусудовому засіданнісуд з`ясовує чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом чи причини їх неподання; вирішує питання про проведення огляду письмових, речових і електронних доказів у місці їх знаходження; вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання, вирішує питання про забезпечення доказів, якщо ці питання не були вирішені раніше.

Відповідно до ч. 1ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Згідно з п. 4 п. 5 ст. 12 ЦПК України, суд, зберігаючи об`єктивність та неупередженість, сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбаченихЦПК України.

На підставі наведеного та беручи до уваги, що витребовувана на підставі клопотання позивача та його представника інформація самостійно або в сукупності з іншими матеріалами справи має значення для правильного вирішення спору, може підтвердити наявність або відсутність обставин (фактів), якими обґрунтовують свої вимоги і заперечення учасники справи, враховуючи неможливість сторони самостійно отримати зазначену інформацію, суд прийшов до висновку, що клопотання про витребування доказів підлягає задоволенню.

Окрім того, відповідно до п. 4 ч. 2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчому судовому засіданні, суд вирішує питання про вступ у справу інших осіб.

Згідно з ст.55ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Так, з долученого до клопотання наказу ДПС України від 12.11.2020 № 643 "Про затвердження положень про територіальні органи ДПС" та положення про головне управління ДПС у Закарпатській області, затвердженого попередньо зазначеним наказом, слідує, що відокремлений підрозділ ДПС України Головне управління ДПС у Закарпатській області є правонаступником всього майна, прав та обов`язків Головного управлінняДПС уЗакарпатській області (код ЄДРПОУ 43143065).

Беручи до уваги наведене, суд прийшов до висновку, що клопотання голови комісії з припинення ГУ ДПС у Закарпатській області О.Гопа слід заовольнити та замінити третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача - Головне управлінняДПС уЗакарпатській області (код ЄДРПОУ 43143065) на правонаступника відокремлений підрозділ ДПС України Головне управління ДПС у Закарпатській області (код ВП 44106694).

Відповідно до ч. 2 ст. 198 ЦПК України, суд відкладає підготовче судове засідання у випадку вступу у справу третьої особи.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 55, 48, 49, 197, 198, 260 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

1. Заяву про витребування доказів задовольнити.

Витребувати від Виконавчого комітету Ужгородської міської ради реєстраційну справу відносно Товариства з обмеженою відповідальністю «Індивідуальний розмір» код ЄДРПОУ 40355899.

Копію ухвали для виконання направити до Ужгородської міської ради (88000, м. Ужгород, пл. Поштова, 3, код ЄДРПОУ 04053699).

Витребувані документи направити на адресу суду.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, до відповідної особи можуть бути застосовані заходи процесуального примусу, передбаченіЦПК України.

2. Клопотання про заміну сторони правонаступником задовольнити.

Замінити третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача - Головне управлінняДПС уЗакарпатській області (код ЄДРПОУ 43143065) на правонаступника відокремлений підрозділ ДПС України Головне управління ДПС у Закарпатській області (88000, Закарпатська область, м. Ужгород, вул.. Волошина, 52, код ВП 44106694, e-mail: zak.official@tax.gov.ua).

Надіслати на адресу Відокремленого підрозділу ДПС України Головне управління ДПС у Закарпатській області копію позовної заяви з додатками та надати можливість ознайомитися з матеріалами справи.

Запропонувати третій особі - відокремленому підрозділу ДПС України Головне управління ДПС у Закарпатській області подати письмові пояснення щодо позову або відзиву протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання ухвали.

Підготовче судове засіданні відкласти.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення та окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Суддя Н.І. Зарева

СудУжгородський міськрайонний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення12.01.2022
Оприлюднено11.07.2022
Номер документу105151604
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: усунення перешкод у користуванні майном

Судовий реєстр по справі —308/12507/21

Ухвала від 24.10.2022

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Зарева Н. І.

Рішення від 11.01.2023

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Зарева Н. І.

Ухвала від 12.01.2022

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Зарева Н. І.

Ухвала від 13.10.2021

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Зарева Н. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні