Ухвала
від 10.07.2022 по справі 363/4793/21
ВИШГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"11" липня 2022 р. Справа № 363/4793/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 липня 2022 року Вишгородський районнийсуд Київськоїобласті ускладі:головуючого судді СвєтушкіноїД.А.,за участісекретаря АндрєєвоїО.А.,розглянувшизаяву представникапозивача адвокатаЯременка ОлегаВікторовича пропроведення судовогозасідання урежимі відеоконференціїпоза межамиприміщення судуза допомогою системиEasyConз використанням власних технічних засобів у цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Вернум» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за договором про надання кредиту у формі овердрафту та нарахованих процентів,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Вишгородського районного суду перебуває позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Вернум» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за договором про надання кредиту у формі овердрафту та нарахованих процентів.

Розгляд справи призначено у загальному позовному провадженні з проведенням підготовчого судового засідання, яке відбудеться 21 липня 2022 року о 14 годині 00 хвилин у приміщенні Вишгородського районного суду Київської області.

11 липня 2022 року до суду надійшла заява від представника позивача адвоката Яременка О.В. про проведення судового засідання у режимі відеоконференції за допомогоюсистеми EasyCon,у зв`язку із застосуванням заходів, щодо запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби СОVID-19.

Відповідно до вимог частин 14 статті 212ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів таелектронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Отже, цивільним процесуальним законодавством регламентовано право учасника цивільного процесу на участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Враховуючи необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя, рівність учасників процесу перед законом і судом, з метою забезпечення своєчасного розгляду цивільної справи, суд вважає за необхідне задовольнити заяву представника позивача адвоката Яременка О.В. та провести судове засідання у режимі відео конференції за допомогою системи EasyCon, з урахуванням технічних можливостей у суді.

Керуючись статтями 212, 260 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Заяву представника позивача адвоката Яременка Олега Вікторовича про проведення судового засідання у режимі відеоконференції - задовольнити.

Судове засідання у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Вернум» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за договором про надання кредиту у формі овердрафту та нарахованих процентів, розгляд якої призначено на 21 липня 2022 року о 14 годині 00 хвилин, провести за участю представника позивача адвоката Яременка Олега Вікторовича в режимі відеоконференції поза межами суду за допомогою системи EasyCon.

Попередити, що відповідно до частини п`ятої статті 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Д.А.Свєтушкіна

Дата ухвалення рішення10.07.2022
Оприлюднено13.07.2022
Номер документу105169278
СудочинствоЦивільне
Сутьнадання кредиту у формі овердрафту та нарахованих процентів

Судовий реєстр по справі —363/4793/21

Рішення від 21.12.2022

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Свєтушкіна Д. А.

Ухвала від 02.11.2022

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Свєтушкіна Д. А.

Ухвала від 25.10.2022

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Свєтушкіна Д. А.

Ухвала від 25.07.2022

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Свєтушкіна Д. А.

Ухвала від 21.07.2022

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Свєтушкіна Д. А.

Ухвала від 10.07.2022

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Свєтушкіна Д. А.

Ухвала від 13.04.2022

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Свєтушкіна Д. А.

Ухвала від 05.01.2022

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Свєтушкіна Д. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні