Ухвала
від 11.07.2022 по справі 2-121/11
БОБРИНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-121/11

Номер провадження 6/383/8/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 липня 2022 року Бобринецький районний суд Кіровоградської області в складі головуючого судді Бондаренко В.В.,

за участю секретаря судового засідання Костецького С.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Бобринець Кіровоградської області заяву ОСОБА_1 про видачу дубліката виконавчого листа, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулась до Бобринецького районного суду Кіровоградської області з заявою про видачу дубліката виконавчого листа по цивільній справі №2-121/11 за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про розірвання шлюбу та стягнення аліментів на утримання дітей. Заяву обґрунтовує тим, що рішенням Бобринецького районного суду Кіровоградської області від 30.03.2011 року по справі №2-121/11 з ОСОБА_3 стягнуто аліменти на її користь на утримання сина ОСОБА_4 починаючи з 04.03.2011 року до досягнення ним повноліття, яке наступить ІНФОРМАЦІЯ_1 , в розмірі ј частини всіх видів заробітку, але не менше 30% від прожиткового мінімуму дитини відповідного віку. На підставі вказаного рішення суду видано виконавчий лист, який було передано до Смілянського районного відділу ДВС Смілянського міжрайонного управління юстиції. В подальшому відповідач сплачував кошти добровільно, про що повідомляла ВДВС. Протягом останніх місяців не отримувала аліментів, у зв`язку з чим звернулась до Смілянського районного відділу ДВС Смілянського міжрайонного управління юстиції, де їй повідомили про втрату виконавчого листа.

Стягувач ОСОБА_1 в судове засідання не з`явилася, про дату, час і місце розгляду справи повідомлена належним чином. Направила до суду заяву про розгляд справи без її участі, заяву підтримала та просила її задовольнити (а.с.36).

Представник Смілянського районноговідділу ДВССмілянського міжрайонногоуправління юстиціївсудове засідання не з`явився, про дату, час і місце розгляду справи повідомлений належним чином.

Неявка учасників справи не перешкоджає вирішенню питання про видачу дубліката виконавчого листа.

Відповідно до ч.2 ст.247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши матеріали цивільної справи, суд вважає, що заява про видачу дубліката виконавчого листа підлягає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що заочним рішенням Бобринецького районного суду Кіровоградської області від 30.03.2011 року по справі №2-121/11 позов ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про розірвання шлюбу та стягнення аліментів на утримання дітей задоволено повністю. Зокрема стягнуто з ОСОБА_3 на користь ОСОБА_2 аліменти на утримання сина ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 в розмірі ј заробітку (доходу) відповідача, але не менше 30 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку щомісячно до виповнення повноліття ОСОБА_4 , тобто до ІНФОРМАЦІЯ_1 , починаючи з 04.03.2011 року (а.с.16).

На підставі вказаного рішення суду стягувачу було видано виконавчий лист (а.с.18).

З копії свідоцтва про шлюб серії НОМЕР_1 , виданого 14.06.2014 року встановлено, що ОСОБА_2 у зв`язку з укладенням шлюбу з ОСОБА_5 змінила прізвище на ОСОБА_6 (а.с.31).

Відповідно до вимог п.17.4 Розділу ХІІІ Перехідних положень ЦПК України, у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання.

Відповідно до ч.3 ст.12 Закону України «Про виконавче провадження» виконавчий документ про стягнення періодичних платежів у справах про стягнення аліментів, відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок каліцтва чи іншого ушкодження здоров`я, втрати годувальника тощо може бути пред`явлено до виконання протягом усього періоду, на який присуджені платежі.

Враховуючи, що виконавчий документ про стягнення періодичних платежів у справах про стягнення аліментів може бути пред`явлено до виконання протягом усього періоду, на який присуджені платежі, зважаючи, що дитина, на утримання якої з відповідача стягнуто аліменти, на даний час не досягла повноліття, а отже заявник звернулася із заявою про видачу дубліката виконавчого листа про стягнення аліментів на утримання дитини до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання.

Відповідно до ст.129 Конституції України однією з основних засад судочинства є обов`язковість судового рішення.

Згідно з положеннями ч.1 ст.18 ЦПК України судові рішення, що набрали законної сили, обов`язкові для всіх органів державної влади і органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, посадових чи службових осіб та громадян і підлягають виконанню на всій території України, а у випадках, встановлених міжнародними договорами, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, - і за її межами.

Виконання судових рішень у цивільних справах є складовою права на справедливий суд та однією з процесуальних гарантій доступу до суду та ефективного захисту сторони у справі, що передбачено ст.ст. 6, 13 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Враховуючи викладене, для забезпечення виконання судового рішення, яке набрало законної сили, та не було змінене чи скасоване, при цьому не виконане з підстав, незалежних від стягувача та не може бути виконане в зв`язку втратою виконавчого документа, суд дійшов висновку про задоволення заяви про видачу дубліката виконавчого листа.

Керуючись ст.ст. 81, 260, п.17.4 Розділу ХІІІ Перехідних положень ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Заяву ОСОБА_1 про видачу дубліката виконавчого листа - задовольнити.

Видати дублікат виконавчого листа по цивільній справі №2-121/11 за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про розірвання шлюбу та стягнення аліментів на утримання дітей, виданого на підставі заочного рішення Бобринецького районного суду Кіровоградської області від 30.03.2011 року про стягнення з ОСОБА_3 на користь ОСОБА_2 аліменти на утримання сина ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 в розмірі 1/4 заробітку (доходу) відповідача, але не менше 30 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку щомісячно до виповнення повноліття ОСОБА_4 , тобто до ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Ухвала може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня її підписання шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до Кропивницького апеляційного суду.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Ухвала підписана суддею 12.07.2022 року.

Суддя В.В. Бондаренко

СудБобринецький районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення11.07.2022
Оприлюднено13.07.2022
Номер документу105187715
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —2-121/11

Ухвала від 11.07.2022

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

Ухвала від 13.01.2022

Цивільне

Білозерський районний суд Херсонської області

Кусік І. В.

Ухвала від 09.12.2021

Цивільне

Білозерський районний суд Херсонської області

Кусік І. В.

Ухвала від 18.10.2021

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Логвинюк І. М.

Ухвала від 18.10.2021

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Логвинюк І. М.

Ухвала від 06.09.2021

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Логвинюк І. М.

Ухвала від 26.07.2021

Цивільне

Першотравневий районний суд Донецької області

Молонова Ю. В.

Ухвала від 01.07.2021

Цивільне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Лагода А. А.

Ухвала від 23.06.2021

Цивільне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Лагода А. А.

Ухвала від 11.06.2021

Цивільне

Першотравневий районний суд Донецької області

Молонова Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні