Ухвала
від 12.07.2022 по справі 344/18809/21
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 344/18809/21

Провадження № 2/344/1190/22

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 липня 2022 року м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області в складі:

головуючої-судді Польської М.В.

секретаря Федоришшин М.З.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі Івано-Франківського міського суду об`єднану цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ спільного майна подружжя та за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про визнання особистої приватної власності,-

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області знаходиться об`єднана цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ спільного майна подружжя та за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про визнання особистої приватної власності.

В ході розгляду справи, сторонами подано мирову угоду, в якій, керуючись ст. 207, 255 ЦПК України, вони просять її визнати та закрити провадження у справі, оскільки умови мирової угоди не суперечать закону та не порушують прав, свобод та інтересів інших осіб, а також скасувати заходи забезпечення позову.

Сторони у судове засідання не з`явилися, однак ерез канцелярію суду подали заяву за змістом якої просили затвердити мирову угоду. Згідно наданого примірника мирової угоди, порядок і наслідки укладення мирової угоди їм зрозумілі.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Відповідно до ч.1-4 ст. 207 ЦПК України, мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін. У мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, що мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб.

Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу.

До ухвалення судового рішення у зв`язку з укладенням сторонами мирової угоди суд роз`яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи не обмежені представники сторін вчинити відповідні дії.

Укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією ж ухвалою одночасно закриває провадження у справі згідно п. 5 ч. 1 ст. 255 ЦПК України.

До визнання судом мирової угоди сторонам роз`яснено вимоги ст.256 ЦПК України про наслідки закриття провадження по справі: у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Оскільки мирова угода, укладена між сторонами не суперечить вимогам закону та не порушує нічиїх прав і охоронюваних законом інтересів, то суд вважає, що таку мирову угоду слід визнати та на підставі п. 5 ч. 1 ст. 255 ЦПК України провадження в справі закрити.

Враховуючи наведене, керуючись п. 5 ч. 1 ст. 255, ст. ст. 259, 260 ЦПК України, суд-

У Х В А Л И В :

Визнати та затвердити мирову угоду від 12 липня 2022 року, укладену між

СТОРОНА-1- ОСОБА_1 , яка зареєстрована за адресою АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , та

СТОРОНА-2 ОСОБА_2 , який зареєстрований за адресою АДРЕСА_2 , РНОКПП НОМЕР_2 , надалі СТОРОНИ,які

уклали мирову угоду про наступне:

Сторони, у зв`язку із добровільним врегулюванням спору, ідучи на взаємні уступки, по цивільній справі № 344/18809/21 за об`єднаними позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ спільного майна подружжя та позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про визнання особистої приватної власності, вирішили укласти мирову угоду з приводу даного спору та визначити добровільно свої зобов`язання одна перед одною, а саме:

1. За СТОРОНОЮ-1 ОСОБА_3 , РНОКПП НОМЕР_1 в порядку поділу спільного майна подружжя, визнається право власності в цілому на квартиру

АДРЕСА_3 . За СТОРОНОЮ-2 ОСОБА_4 , РНОКПП НОМЕР_2 в порядку поділу спільного майна подружжя, визнається право власності в цілому на нежитлову будівлю, яка розташована по АДРЕСА_4 та на земельну ділянку розміром 0,0479 га для обслуговування виробничо-складських приміщень, кадастровий номер 2610100000:01:008:0083, по

АДРЕСА_5 . СТОРОНА-2 ОСОБА_5 , зобов`язується протягом одного місяця з дня набрання чинності ухвали про затвердження мирової угоди, знятись з реєстрації за місцем проживання за адресою квартира АДРЕСА_6 .

4. Понесені СТОРОНАМИ судові витрати по справі не підлягають стягненню з протилежної Сторони.

5. Дана мирова угода набирає чинності з моменту її підписання СТОРОНАМИ та набрання законної сили Ухвалою Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області про затвердження мирової угоди.

6. СТОРОНИ підтверджують, що відповідно до умов мирової угоди дійшли згоди щодо повного та остаточного врегулювання спору у справі № 344/18809/21 та не будуть мати взаємних майнових та будь-яких інших претензій щодо поділу спільно нажитого в шлюбі майна.

7. Сторони усвідомлюють та розуміють правову природу мирової угоди, у тому числі правові наслідки, які вона породжує. Не існує жодних обставин, які могли б вплинути на їх уявлення про мету та ціль цієї мирової угоди. Кожна із Сторін гарантує, що дана мирова угода не укладається під впливом помилки, обману, насильства та/або тяжкої обставини, а також не є фіктивною та/або удаваною.

8. Сторони підтверджують, що вищевикладені умови відповідають їх волевиявленню і породжують настання бажаних наслідків, які відповідають їх дійсним інтересам.

9. Ухвала суду про затвердження даної мирової угоди є виконавчим документом, обов`язковим для виконання СТОРОНАМИ. У разі невиконання затвердженої судом мирової угоди ухвала суду про затвердження мирової угоди може бути подана для її примусового виконання в порядку, передбаченому законодавством для виконання судових рішень.

10. СТОРОНИ ознайомлені із ст.255,256 ЦПК України. Наслідки укладення мирової угоди та закриття провадження по цивільній справі зрозумілі.

11. Мирова угода укладена в трьох примірниках, які мають однакову юридичну силу, по одному для кожної зі Сторін та Суду.

Провадження в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ спільного майна подружжя та за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про визнання особистої приватної власності закрити.

Роз`яснити сторонам наслідки закриття провадження у справі.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подачі апеляційної скарги.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Івано-Франківський апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Мирослава ПОЛЬСЬКА

СудІвано-Франківський міський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення12.07.2022
Оприлюднено15.07.2022
Номер документу105215072
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: визнання права власності

Судовий реєстр по справі —344/18809/21

Ухвала від 12.07.2022

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Польська М. В.

Ухвала від 16.05.2022

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Польська М. В.

Ухвала від 26.11.2021

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Польська М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні