Ухвала
від 12.07.2022 по справі 369/7293/16-а
КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 369/7293/16-а

Провадження № 2-а/369/7/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13.07.2022 м. Київ

13 липня 2022 року Києво-Святошинський районний суд Київської області в складі головуючої судді Ковальчук Л.М., при секретарі Мінєєвій А.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання представника позивача Державного підприємства «Дослідне господарство «Чабани» Національного наукового центру «Інститут землеробства НААН» адвоката Карапетяна Армена Рафіковича про проведення земельно-технічної експертизи в справі за позовом Державного підприємства «Дослідне господарство «Чабани» Національного наукового центру «Інститут землеробства НААН» до Гатненської сільської ради Києво-Святошинського району Київської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, Національний науковий центр «Інститут землеробства Національної академії аграрних наук України», Національна академія аграрних наук України, Бучанська районна державна адміністрація, Київська обласна державна адміністрація, про визнання нечинним рішення і його скасування,

В С Т А Н О В И В:

У провадженні суду знаходиться дана адміністративна справа.

В судовому засіданні представник позивача Державного підприємства «Дослідне господарство «Чабани» Національного наукового центру «Інститут землеробства НААН» адвокат Карапетян Армен Рафікович заявив клопотання про проведення земельно-технічної експертизи, в якому він просив призначити у справі земельно-технічну експертизу, проведення якої доручити експертам Інституту землекористування Національної академії аграрних наук України, з попередженням експертів про кримінальну відповідальність за ст. ст. 384, 385 КК України. Представник позивача зазначав, що стороною відповідача не надано жодного доказу на підтвердження того, що затверджуючи Генеральний план селища Гатне, Києво-Святошинського району, Київської області, відповідач не змінив дані межі за рахунок державної земельної ділянки, яка знаходиться у постійному користуванні позивача на підставі державного акту на право постійного користування землею, і визначення питання щодо накладення меж с. Чабани Києво-Святошинського району Київської області на земельну ділянку, яка знаходиться у постійному користуванні позивача, має вирішальне значення для вирішення справи по суті.

Вислухавши думку осіб, які беруть участь у справі, вивчивши письмові докази, суд дійшов висновку про задоволення клопотання про проведення експертизи, оскільки відповідно до принципу змагальності сторін, з метою достовірного та обгрунтованого вирішення справи, і враховуючи, що для з`ясування обставин, що мають суттєве значення для справи і потребують спеціальних знань, необхідне призначення по справі експертизи.

Оскільки для проведення зазначеної експертизи потрібний значний проміжок часу, на час проведення експертизи провадження у справі слід зупинити.

В поданому клопотанні представник позивача просив доручити проведення експертизи Інституту землекористування Національної академії аграрних наук України, посилаючись на те, що дана установа має право проводити експертизу на підставі Статуту Інституту землекористування Національної академії аграрних наук України, затвердженого 16 березня 2018 року Президентом Національної академії аграрних наук України, академіком Я.М. Гадзало, кваліфікаційного сертифіката інженера-землевпорядника № 014447 Аврамчука Богдана Олеговича, свідоцтва про підвищення кваліфікації інженера-геодезиста ОСОБА_1 серії НОМЕР_1 .

Суд, заслухавши пояснення представника позивача, перевіривши додані до клопотання матеріали, не вбачає підстав для направлення справи до Інституту землекористування Національної академії аграрних наук України для проведення експертизи, оскільки позивачем не надано належних і допустимих доказів того, що дана установа та її фахівці можуть проводити відповідно до чинного законодавства України експертизи, в тому числі і даний вид експертизи. Тому в цій частині суд відмовляє у задоволенні клопотання і вважає за доцільне проведення експертизи доручити експертам Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, попередивши їх про кримінальну відповідальність за ст. ст. 384, 385 КК України.

Керуючись ст. ст.102, 103, 236 Кодексу адміністративного судочинства України, суд-

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання представника позивача Державного підприємства «Дослідне господарство «Чабани» Національного наукового центру «Інститут землеробства НААН» адвоката Карапетяна Армена Рафіковича про проведення земельно-технічної експертизи задовольнити частково.

Призначити по справі судову земельно-технічну експертизу, на вирішення якої поставити питання:

1.Чи є зміна меж селища Гатне Києво-Святошинського району Київської області у Генеральному плані, затвердженому Гатненською сільською радою Києво-Святошинського району Київської області (рішення № 1 від 23 жовтня 2015 року сорок п`ятої сесії УІ скликання «Про затвердження генерального плану села Гатне Києво-Святошинського району Київської області» порушенням меж (або накладання) державної земельної ділянки, яка відповідно до документації із землеустрою знаходиться у постійному користуванні Державного підприємства «Дослідне господарство «Чабани» Національного наукового центру «Інститут землеробства НААН» на підставі Державного акту на право постійного користування землею?

Проведення експертизи доручити експертам Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, попередивши їх про кримінальну відповідальність за ст. ст. 384, 385 КК України.

Затрати по проведенню експертизи покласти на позивача Державне підприємство «Дослідне господарство «Чабани» Національного наукового центру «Інститут землеробства НААН».

В іншій частині клопотання відмовити.

Провадження у справі зупинити на час проведення експертизи.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Шостого апеляційного адміністративного суду шляхом подання апеляційної скарги в п`ятнадцятиденний строк з дня проголошення ухвали суду.

СуддяЛ.М. Ковальчук

Дата ухвалення рішення12.07.2022
Оприлюднено18.07.2022
Номер документу105236566
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу регулюванню містобудівної діяльності та землекористування, зокрема у сфері землеустрою; державної експертизи землевпорядної документації; регулювання земельних відносин

Судовий реєстр по справі —369/7293/16-а

Ухвала від 24.01.2024

Адміністративне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Янченко А. В.

Ухвала від 11.10.2023

Адміністративне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Янченко А. В.

Ухвала від 24.01.2023

Адміністративне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Ковальчук Л. М.

Ухвала від 12.07.2022

Адміністративне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Ковальчук Л. М.

Ухвала від 13.10.2021

Адміністративне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Ковальчук Л. М.

Ухвала від 05.04.2021

Адміністративне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Усатов Д. Д.

Ухвала від 05.10.2020

Адміністративне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Усатов Д. Д.

Постанова від 22.09.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Коваленко Н.В.

Ухвала від 14.09.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Коваленко Н.В.

Ухвала від 11.04.2017

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Голяшкін О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні