Ухвала
від 19.07.2022 по справі 689/2540/21
ЯРМОЛИНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Ярмолинецький районний суд Хмельницької області

Справа № 689/2540/21

2-а/689/7/22

УХВАЛА

19.07.2022 року смт. Ярмолинці

Ярмолинецький районний суд Хмельницької області у складі:

головуючого - судді Шевчик О.М.,

за участю:

секретаря судового засідання Фурман Н.Л.,

позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача Польового В.А.,

відповідача Гавришук В.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт. Ярмолинці в режимі відеоконференції в спрощеному позовному провадженні справу за адміністративним позовом ОСОБА_1 до державного інспектора у сфері державного контролю за використанням та охороною земель і дотримання вимог законодавства України про охорону земель у Хмельницькій області головного спеціаліста відділу контролю за використанням та охороною земель №1 Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області Гавришук Валентини Володимирівни, про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення від 21 грудня 2021 року та закриття провадження у справі,

встановив:

ОСОБА_1 звернувся до суду з адміністративним позовом до державного інспектора у сфері державного контролю за використанням та охороною земель і дотримання вимог законодавства України про охорону земель у Хмельницькій області головного спеціаліста відділу контролю за використанням та охороною земель №1 Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області Гавришук В.В., в якому просить скасувати постанову № 440-ДК/0097По/08/01/-21 від 21 грудня 2021 року, якою ОСОБА_1 визнано винуватим у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст.53 КУпАП, та накладено адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 340 грн., а справу закрити.

22 лютого 2022 року до суду надійшло клопотання відповідача про залучення до участі в справі в якості співвідповідача Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області, посилаючись на те, що на нього покладено завдання здійснювати державний нагляд в частині дотримання земельного законодавства, використання та охорони земель усіх категорій та форм власності.

Відповідач в судовому засіданні підтримала клопотання.

Позивач та представник позивача заперечили щодо заявленого клопотання.

Зокрема, представник позивача вказав, що позов подано до суб`єкта владних повноважень, крім того, норми КАС України не передбачають залучення судом співвідповідача за клопотанням відповідача.

Заслухавши учасників судового розгляду, суд вважає, що клопотання про залучення співвідповідача задоволенню не підлягає з таких підстав.

Відповідно до пункту 9 частини 1статті 4КАС Українивідповідач - суб`єкт владних повноважень, а у випадках, визначених законом, й інші особи, до яких звернена вимога позивача.

Відповідно доч.3ст.48КАС Україниякщо позовподано недо тієїособи,яка повиннавідповідати запозовом,суд доухвалення рішенняу справіза згодоюпозивача замінюєпервісного відповідачаналежним відповідачем,не закриваючипровадження усправі,якщо цене потягнеза собоюзміни підсудностіадміністративної справи.Суд маєправо заклопотанням позивачадо ухваленнярішення усправі залучитидо участіу нійспіввідповідача.

Таким чином,саме позивач, а не відповідачнаділений правом звернення до суду з клопотанням про залучення до участі у справіспіввідповідача.

Оскільки вказане клопотання заявлено відповідачем, а позивач та його представник не заявляли такого клопотання, більше того, заперечили проти його задоволення, у задоволенні клопотання відповідача про залучення співвідповідача необхідно відмовити.

Керуючись статями 4, 48, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

ухвалив:

У задоволенні клопотання державного інспектора у сфері державного контролю за використанням та охороною земель і дотримання вимог законодавства України про охорону земель у Хмельницькій області головного спеціаліста відділу контролю за використанням та охороною земель №1 Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області про залучення співвідповідача по справі відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Шевчик О.М.

СудЯрмолинецький районний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення19.07.2022
Оприлюднено21.07.2022
Номер документу105307400
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу охорони навколишнього природного середовища, зокрема щодо

Судовий реєстр по справі —689/2540/21

Ухвала від 17.10.2022

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Біла Л.М.

Ухвала від 18.08.2022

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Біла Л.М.

Рішення від 02.08.2022

Адміністративне

Ярмолинецький районний суд Хмельницької області

Шевчик О. М.

Ухвала від 19.07.2022

Адміністративне

Ярмолинецький районний суд Хмельницької області

Шевчик О. М.

Ухвала від 19.07.2022

Адміністративне

Ярмолинецький районний суд Хмельницької області

Шевчик О. М.

Ухвала від 14.06.2022

Адміністративне

Ярмолинецький районний суд Хмельницької області

Шевчик О. М.

Ухвала від 30.12.2021

Адміністративне

Ярмолинецький районний суд Хмельницької області

Шевчик О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні