Ухвала
від 18.07.2022 по справі 736/610/22
КОРЮКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 736/610/22

Номер провадження 2/736/211/22

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

18 липня 2022 року м. Корюківка

Суддя Корюківського районного суду Чернігівської області Пархомчук Т.В. перевіривши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , ідентифікаційний номер НОМЕР_1 ) до Ліквідаційної комісії з припинення діяльності Охрамієвицької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Корюківської міської ради Чернігівської області (15300, Чернігівська область, м. Корюківка, вул. Бульварна, 6, код ЄДРПОУ 33201481), Відділу освіти, культури, молоді та спорту Корюківської міської ради Чернігівської області (15300, Чернігівська область, м. Корюківка, вул. Бульварна, 6, код ЄДРПОУ 41086985), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Корюківська міська рада Чернігівської області (15300, Чернігівська область, м. Корюківка, вул. Бульварна, 6, код ЄДРПОУ 24839368), про визнання дій відповідача неправомірними

в с т а н о в и л а:

До суду з позовною заявою звернулась ОСОБА_1 до Ліквідаційної комісії з припинення діяльності Охрамієвицької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Корюківської міської ради Чернігівської області, Відділу освіти, культури, молоді та спорту Корюківської міської ради Чернігівської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Корюківська міська рада Чернігівської області, про визнання дій відповідача неправомірними.

Позовна заява відповідає вимогам ст.ст.175, 177 ЦПК України. Підстави для залишення позовної заяви без руху та відмови у відкритті провадження у справі відсутні. Заява підсудна Корюківському районному суду Чернігівської області та підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

Позивач, звернулась до суду із клопотанням про поновлення строку звернення до суду, зазначила, що перешкодою для подачі до суду позовної заяви в строк, встановлений ст. 233 КЗпП України стало те, що позивач проходить військову службу віддалено від місця проживання, а також карантинні обмеження, що діяли на території військової частини.

Крім того, позивач зазначила, що 25.01.2022 подала позовну заяву до Чернігівського окружного адміністративного суду, ухвалою якого від 21.06.2022 відмовлено у відкритті провадження за її позовом через те, що справу не належить розглядати за правилами адміністративного судочинства.

Суддя дослідивши матеріали справи вважає, що наведені обставини є поважними причинами пропуску строку звернення до суду.

Також, суддя вважає, що з метою об`єктивного розгляду справи необхідно витребувати у Ліквідаційної комісії з припинення діяльності Охрамієвицької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Корюківської міської ради Чернігівської області та/або Відділу освіти, культури, молоді та спорту Корюківської міської ради Чернігівської області завірену належним чином копію наказу № 31 від 14.09.2021 про звільнення ОСОБА_1 та довідку про середній заробіток ОСОБА_1 розрахований відповідно до Постанови КМУ від 08.02.1995 № 100.

Позовна заява підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

Керуючись статтями 136, 187, 189-191 ЦПК України, суддя

у х в а л и л а:

1.Визнати поважними причини пропуску строку звернення до суду, поновити ОСОБА_1 строк звернення до суду з цивільним позовом.

2.Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

3.Призначити справу до розгляду за правилами загального позовного провадження під головуванням судді Пархомчук Т.В. у відкритому підготовчому засіданні в приміщенні Корюківського районного суду Чернігівської області за адресою: м. Корюківка Чернігівської області, вул. Шевченка, 66 на 09 серпня 2022 року на 14:30 год.

4. Витребувати у Ліквідаційної комісії з припинення діяльності Охрамієвицької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Корюківської міської ради Чернігівської області та/або Відділу освіти, культури, молоді та спорту Корюківської міської ради Чернігівської області завірену належним чином копію наказу № 31 від 14.09.2021 про звільнення ОСОБА_1 та довідку про середній заробіток ОСОБА_1 розрахований відповідно до Постанови КМУ від 08.02.1995 № 100.

5. Встановити відповідачам п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву.

6.Попередити відповідачів, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин спір буде вирішено за наявними матеріалами справи.

7.Роз`яснити відповідачам, що згідно зі статтею 83 ЦПУ України вони повині подати суду докази разом із поданням відзиву на позов, а в разі, якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу.

8.Згідно з частиною 4 статті 178 ЦПК України копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

9.Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

10.Встановити відповідачам п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

11.Встановити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору п`ятнадцятиденний строк з дня отримання даної ухвали для подання пояснень щодо позову, копія яких одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

12.Копію позовної заяви з додатками надіслати відповідачам, третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

13.Копію ухвали направити учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Корюківського районного суду

Чернігівської області Т. В. Пархомчук

СудКорюківський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення18.07.2022
Оприлюднено22.07.2022
Номер документу105315079
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них у зв’язку з іншими підставами звільнення за ініціативою роботодавця

Судовий реєстр по справі —736/610/22

Ухвала від 17.02.2023

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Скрипка А. А.

Ухвала від 29.11.2022

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Скрипка А. А.

Рішення від 05.10.2022

Цивільне

Корюківський районний суд Чернігівської області

Пархомчук Т. В.

Рішення від 05.10.2022

Цивільне

Корюківський районний суд Чернігівської області

Пархомчук Т. В.

Ухвала від 19.09.2022

Цивільне

Корюківський районний суд Чернігівської області

Пархомчук Т. В.

Ухвала від 18.07.2022

Цивільне

Корюківський районний суд Чернігівської області

Пархомчук Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні