Ухвала
від 19.07.2022 по справі 349/980/20
РОГАТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 349/980/20

Провадження № 6/349/5/22

У Х В А Л А

19 липня 2022 року м. Рогатин

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області

в складі головуючого судді Гаврилюк О.О.

за участі секретаря судового засідання Гошко І.В.

розглянув у відкритому судовому засіданні заяву начальника Рогатинського відділу державної виконавчої служби в Івано-Франківському районі Івано-Франківської області Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Івано-Франківськ) про заміну сторони виконавчого провадження,

встановив :

04 липня 2021 року до суду надійшла заява начальника Рогатинського відділу ДВС в Івано-Франківському районі Івано-Франківської області Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) Кривеня І.С. про заміну сторони у виконавчому провадженні, шляхом заміни стягувача його правонаступником.

В обґрунтуваннязаяви зазначено,що напідставі рішенняРогатинського районногосуду Івано-Франківськоїобласті від25січня 2021року з ОСОБА_1 стягнуто на користь Добринівської сільської ради Рогатинського району Івано-Франківської області 47 158,57 грн. (сорок сім тисяч сто п`ятдесят вісім гривень 57 копійок) шкоди, завданої внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

26 лютого 2021 року на виконання зазначеного рішення суду видано виконавчий лист.

Відповідно до п.10.1 рішення Рогатинської міської ради Івано-Франківської області № 5 від 12 листопада 2020 року «Про реорганізацію сільських рад» правонаступником всього майна, прав та обов`язків Добринівської сільської ради є Рогатинська міська рада Івано-Франківської області.

З цих підстав просив заяву завольнити.

Сторони в судове засідання не з`явились, про день та час розгляду справи були повідомлені належним чином, відповідно до ч.3 ст.442 ЦПК України їх неявка не є перешкодою для вирішення справи по суті.

Перевіривши матеріали, які долучені до заяви, суд прийшов до висновку, що заява підлягає до задоволення з наступних підстав .

На підставі рішення Рогатинського районного суду Івано-Франківської області від 25 січня 2021 року у справі № 349/980/20 провадження № 2/349/18/21 задоволено позов керівникаТисменицької місцевоїпрокуратури,який діявв інтересахдержави вособі Добринівськоїсільської радиРогатинського районуІвано-Франківськоїобласті до ОСОБА_1 про відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення. Стягнуто з ОСОБА_1 на користь Добринівської сільської ради 47158,57 грн. (сорок сім тисяч сто п`ятдесят вісім гривень 57 копійок) шкоди, завданої внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

26 лютого 2021 року на виконання зазначеного рішення суду Рогатинським районним судом видано виконавчий лист, який звернуто до виконання.

На виконанні Рогатинського відділу ДВС в Івано-Франківськомурайоні Івано-Франківськоїобласті Південно-Західногоміжрегіонального управлінняМіністерства юстиції(м.Івано-Франківськ)перебуває виконавче провадження № 64827156 щодо примусового виконання виконавчого листа від 26 лютого 2021 року у справі № 349/980/20 провадження № 2/349/18/21, виданого Рогатинським районним судом Івано-Франківської області.

Відповідно до рішення Рогатинської міської ради Івано-Франківської області від 12 листопада 2020 року № 5 "Про реорганізацію сільських рад" Рогатинська міська рада Івано-Франківської області є правонаступником всього майна, прав та обов`язків Добринівської сільської ради, шляхом приєднання до Рогатинської міської ради.

Згідно ч.1, ч.2, ч.5 ст.442 ЦПК України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець. Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Виконання судових рішень у цивільних справах є складовою права на справедливий суд та однією з процесуальних гарантій доступу до суду та ефективного захисту сторони у справі, що передбачено статтями6,13 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Відповідно до частини першоїстатті 1291 Конституції Українисуд ухвалює рішення іменем України. Судове рішення є обов`язковим до виконання.

Відповідно до ст. 55 ЦПК України у разі припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Забезпечення належного виконання судових рішень є складовою права на справедливий суд та однією з процесуальних гарантій доступу до суду, що передбачено ст.6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року.

Відповідно до п.11 узагальнення судової практики Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 25 вересня 2015 року «Про практику розгляду судами процесуальних питань, пов`язаних із виконанням судових рішень у цивільних справах» згідно положень Закону України «Про виконавче провадження» у разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов`язкові тією мірою, якою б вони були обов`язкові для сторони, яку правонаступник замінив.

У даному випадку підставою для заміни сторони виконавчого провадження є вибуття стягувача внаслідок його правонаступництва.

За таких обставин суд прийшов до висновку, що оскільки рішення Рогатинського районного суду Івано-Франківської області від 26 січня 2021 року на даний час залишається не виконаним, внаслідок правонаступництва відбулась заміна стягувача з Добринівської сільської ради Рогатинського району Івано-Франківської області на правонаступника Рогатинську міську раду Івано-Франківської області, тому подана заява про заміну сторони у виконавчому провадженні підлягає до задоволення.

Керуючись ст. ст.259-260, 433, 442 ЦПК України , п.17.4 розділом ХІІІ Перехідних положень ЦПК України,

ухвалив:

Заяву задовольнити.

Замінити стягувача у справі № 349/980/20 провадження № 2/349/18/21 за позовом керівникаТисменицької місцевоїпрокуратури,який діявв інтересахдержави вособі Добринівськоїсільської радиРогатинського районуІвано-Франківськоїобласті до ОСОБА_1 про відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення, з Добринівської сільської ради Рогатинського району Івано-Франківської області (с. Добринів Рогатинського району Івано-Франківської області, 77025, код ЄДРПОУ 04354858 ) на Рогатинську міську раду Івано-Франківської області (77001 Івано-Франківська область, Івано-Франківський район, м. Рогатин вул. Галицька,65, код ЄДРПОУ 04054323.).

Ухвала набирає законної сили негайно з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку безпосередньо до Івано-Франківського апеляційного суду або через Рогатинський районний суд Івано-Франківської області протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Повне судове рішення складено 19 липня 2022 року.

Суддя О.О.Гаврилюк

СудРогатинський районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення19.07.2022
Оприлюднено21.07.2022
Номер документу105317180
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —349/980/20

Ухвала від 19.07.2022

Цивільне

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області

Гаврилюк О. О.

Рішення від 25.01.2021

Цивільне

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області

Лошак О. О.

Рішення від 25.01.2021

Цивільне

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області

Лошак О. О.

Ухвала від 20.07.2020

Цивільне

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області

Лошак О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні