Ухвала
від 21.07.2022 по справі 461/4957/21
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 461/4957/21

Провадження № 1-кс/461/2925/22

УХВАЛА

21.07.2022 року. м. Львів.

Слідчий суддя Галицького районного суду м. Львова ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання слідчого Відділу розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості Слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області капітана поліції ОСОБА_3 , про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні №42021140000000011 від 26 січня 2021 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчий Відділу розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області капітан поліції ОСОБА_3 , звернувся до слідчого судді з клопотанням, погодженим з прокурором Львівської обласної прокуратури ОСОБА_4 , у кримінальному провадженні №42021140000000011 від 26 січня 2021 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, в якому просить продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні №42021140000000011 від 26 січня 2021 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, на дванадцять місяців, тобто до 26.07.2023 року.

Подане клопотання мотивує тим, що відділом розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості СУ ГУНП у Львівській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42021140000000011 від 26.01.2021, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, за фактом зловживання службовими особами Стрийської міської ради своїм службовим становищем в інтересах інших суб`єктів підприємницької діяльності, що спричинило тяжкі наслідки.

Зокрема встановлено, що ТОВ «Інвест Гал Буд» (код ЄДРПОУ 39486323) отримано сертифікати готовності до експлуатації на об`єкти «Будівництво багатоквартирного житлового будинку з підземним паркінгом та трансформаторною підстанцією на АДРЕСА_1 » (загальна площа квартир 7 117 кв. м.) та «Будівництво будинку громадського призначення по АДРЕСА_1 , зі знесенням існуючої будівлі» (загальна площа 827,6 кв.м.), не зважаючи на той факт, що зазначене підприємство не зверталося до Стрийської міської ради з приводу укладення договорів пайової участі, проведення розрахунків її розміру та сплати пайової участі на розвиток інфраструктури міста, передбаченої ЗУ «Про регулювання містобудівної діяльності».

Крім цього, багатоквартирний житловий будинок з підземним паркінгом та трансформаторною підстанцією на АДРЕСА_1 збудований на 4-ох земельних ділянках, виділених під індивідуальну житлову забудову, а не багатоквартирне будівництво, що є грубим порушенням містобудівного законодавства, та, відповідно, унеможливлює легальне введення його в експлуатацію.

Не зважаючи на викладене, службові особи ТОВ «Інвест Гал Буд» умисно подали документи для отримання сертифікатів готовності до експлуатації на непризначених для цього ділянках та без сплати пайової участі на розвиток інфраструктури м. Стрия, в той час як керівництво відділу архітектури та містобудування Стрийської міської ради безперешкодно присвоїло вказаним будинкам поштові номери без перевірки сплати зазначених платежів, внаслідок чого інтересам громади завдано шкоду на суму близько 2 млн. грн.

Також встановлено, службові особи відділу архітектури та містобудування Стрийської міської ради, зловживаючи своїм службовим становищем, за відсутності законних підстав, зокрема належної містобудівної документації, затвердили містобудівні умови та обмеження для подальшого проектування об`єкта будівництва «Нове будівництво торгового центру по вул. Багряного, 9-Д в м. Стрий Львівської області» на земельній ділянці площею 0,1345 га (кадастровий номер 4611200000:04:015:0171) з використанням завідомо недостовірних матеріалів розглянувши заяву директора ТзОВ «Стрийбудмонтаж» (код ЄДРПОУ 33458704).

Зокрема, всупереч діючому генплану міста, попри відсутність затверджених змін до детального плану території даної земельної ділянки (кадастровий номер 4611200000:04:015:0171), Наказом відділу архітектури та містобудування № 156 від 07.02.2020 затверджено містобудівні умови та обмеження для проектування об`єкта будівництва «Нове будівництво торгового центру по вул. Багряного, 9-Д в м. Стрий Львівської області», нібито на підставі Рішення Стрийської міської ради №857 від 10.12.2019 року.

Водночас, в тексті зазначеного рішення, а також в графічних матеріалах, які є додатком до рішення та розміщені на сайті Стрийської міської ради відсутні дані щодо затвердження детального плану території на земельній ділянці площею 0,1345 га (кадастровий номер 4611200000:04:015:0171), а затверджені детальні плани територій ніяким чином не поширюються на межі вказаної земельної ділянки.

Відповідно до вищевикладеного, в діях службових осіб Стрийської міської ради та посадових осіб ТОВ «Інвест Гал Буд» та ТзОВ «Стрийбудмонтаж» вбачаються ознаки вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

З метою підтвердження чи спростування фактів вчинення кримінальних правопорушень службовими особами Стрийської міської ради та інших суб`єктів господарювання в рамках матеріалів кримінального провадження допитано в якості свідка начальника відділу містобудування та архітектури виконавчого комітету Стрийської міської ради ОСОБА_5 . Окрім цього з метою отримання ряду документів які мають відношення до даного кримінального провадження проведено тимчасові доступи та вилучено документи, які перебувають у володінні ТзОВ «Інвест Гал Буд»; у володінні ТзОВ «Перша Галицька Компанія»; у володінні ТзОВ «Інститут Проектування «Комфортбуд»; у володінні ТзОВ «Стрийбудмонтаж» та у володінні Стрийської міської ради Львівської області. На підставі постанови слідчого для до вказаного кримінального провадження залучено працівника (спеціаліста) Державної інспекції архітектури та містобудування України (ДІАМ) з метою опрацювання зібраних під час досудового розслідування матеріалів. На підставі ухвали слідчого судді Галицького районного суду м. Львова проведено огляд об`єкту будівництва «Нове будівництво торгового центру по вул. Багряного, 9-Д в м. Стрий Львівської області». За результатами проведеного огляду допитано в якості свідка інспектора Державної інспекції архітектури та містобудування України (ДІАМ) ОСОБА_6 .

Незважаючи на це, на даному етапі досудового розслідування за результатами отриманих відомостей, не встановлено достатньо даних для повідомлення про підозру у вчиненні вказаного кримінального правопорушення конкретній особі.

Строк досудового розслідування у даному кримінальному провадженні спливає 26 липня 2022 року, однак завершити його здійснення до вказаної дати неможливо у зв`язку з необхідністю завершення та проведення додаткових слідчих (розшукових) та процесуальних дій, та проведення ряду судових експертиз результати яких матимуть доказове значення у кримінальному провадженні, а саме: вирішити питання щодо проведення земельно-технічної експертизи з метою підтвердження законності будівництва об`єктів діючому генплану міста та достовірності видачі містобудівних умов і обмежень;вирішити питання щодо арешту об`єкту будівництва на час проведення судових експертиз та досудового розслідування; для об`єктивності проведення досудового розслідування, після проведених судових експертиз, провести судово-почеркознавчу експертизу, по ряду виданих документів в тому числі містобудівних умов та обмежень виданих для будівництва об`єкту «Нове будівництво торгового центру на АДРЕСА_2 »;за результатами отриманих відомостей провести допити посадових осіб відповідних працівників Стрийської міської ради, щодо обставин будівництва ТзОВ «Інвест Гал Буд» багатоквартирного житлового будинку в м. Стрий на вул. Т.Шевченка, 5; за результатами отриманих відомостей провести допити службових осіб відповідних працівників Стрийської міської ради, щодо обставин будівництва ТзОВ «Стрийбудмонтаж» об`єкт «Нове будівництво торгового центру на вул. Багряного, 9- Д в м. Стрий Львівської області»; отримати повні характеризуючі дані на особу яка причетна до даного кримінального правопорушення; виконати інші необхідні слідчі та процесуальні дії, які стосуються суті даного кримінального провадження та спрямовані на встановлення усіх обставин вчинення даного кримінального правопорушення та проведення повного та всебічного досудового розслідування та інших слідчих дій, необхідних для отримання достатніх доказів для складання підозри та обвинувального акту у вказаному кримінальному провадженні.

Вказані слідчі (розшукові) та процесуальні дії не проведено у вказаний строк у зв`язку з тривалістю проведення наведених вище у клопотанні слідчих дій, без результатів яких неможливо було проведення інших слідчих дій які мають важливе значення для досудового розслідування та його завершення та без яких не можливо прийняти законне й обґрунтоване рішення у даному кримінального провадження з врахуванням повного та всебічного проведення досудового розслідування.

Для проведення вказаних слідчих (розшукових) та процесуальних дій необхідний додатковий строк не менше дванадцяти місяців, тому слідчий просить клопотання задовольнити.

Слідчий та прокурор в судове засідання не з`явилися, оскільки подали до суду заяви про розгляд клопотання у їх відсутності, просять таке задовольнити.

Перевіривши матеріали клопотання, слідчий суддя дійшов такого висновку.

Слідчим доведено, що перелічені слідчі та процесуальні дії мають доказове значення у провадженні є необхідними для об`єктивного розслідування кримінального провадження та не є вичерпними, оскільки після їх проведення може виникнути необхідність у проведенні інших слідчих (розшукових) дій.

Слідчий суддя враховує те, що для отримання доказів, які можуть бути використані під час судового розгляду, необхідний значний час, а також те, що вказані дії не могли бути здійснені та завершені раніше з об`єктивних причин та внаслідок особливої складності провадження.

Таким чином, з огляду на викладене, враховуючи ступінь тяжкості та складності злочину, слідчий суддя вважає за доцільне клопотання задовольнити та продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні №42021140000000011 від 26 січня 2021 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України на дванадцять місяців, тобто до 26.07.2023 року.

Керуючись ст.ст. 219, 294, 295-1, 372, 376 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні №42021140000000011 від 26 січня 2021 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, на дванадцять місяців, тобто до 26.07.2023 року.

Ухвала остаточна, оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1 .

Дата ухвалення рішення21.07.2022
Оприлюднено25.01.2023
Номер документу105360318
СудочинствоКримінальне
Сутьпродовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні №42021140000000011 від 26 січня 2021 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України

Судовий реєстр по справі —461/4957/21

Ухвала від 20.07.2023

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Ухвала від 21.07.2022

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні