Ухвала
від 25.07.2022 по справі 2-45/11
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Ленінський районний суд м.Полтави

Справа № 2-45/11

Провадження № 6/553/65/2022

У Х В А Л А

Іменем України

25.07.2022м. Полтава

Ленінський районний суд м. Полтави в складі:

головуючого судді Тимчука Р.І.,

за участю секретаря Махаринської Я.А.,

заявника - ОСОБА_1

адвоката - Нескородь В.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Полтаві заяву ОСОБА_1 про скасування заходів щодо тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України,

В С Т А Н О В И В:

Заявник 14 липня 2022 року звернувся до суду з заявою про скасування заходів щодо тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України, посилаючись на те, що на сьогоднішній день заявник від виконання рішення суду не ухиляється, займається волонтерською діяльністю та постачанням гуманітарної допомоги, у зв`язку із військовою агресію РФ та введенням воєнного стану в Україні.

Закон України від 21.01.1994 року «Про порядок виїзду з України і в`їзду в Україну громадян України»(з подальшими змінами) регулює порядок здійснення права громадян України на виїзд з України, і в`їзд в Україну, порядок оформлення документів для зарубіжних поїздок, визначає випадки тимчасового обмеження права громадян на виїзд з України і встановлює порядок розв`язання спорів у цій сфері.

Відповідно ч.1 ст. 441 ЦПК України тимчасове обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України може бути застосоване судом як захід забезпечення виконання судового рішення або рішення інших органів (посадових осіб), що підлягає примусовому виконанню в порядку, встановленому законом.

2. Тимчасове обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України застосовується в порядку, визначеному цим Кодексом для забезпечення позову, із особливостями, визначеними цією статтею.

3. Суд може постановити ухвалу про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України фізичної особи, яка є боржником за невиконаним нею судовим рішенням або рішенням інших органів (посадових осіб), якщо така особа ухиляється від виконання зобов`язань, покладених на неї відповідним рішенням, на строк до виконання зобов`язань за рішенням, що виконується у виконавчому провадженні.

4. Ухвала про тимчасове обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України може бути постановлена судом за місцем виконання відповідного рішення за поданням державного або приватного виконавця. Суд негайно розглядає таке подання без повідомлення сторін та інших заінтересованих осіб за участю державного (приватного) виконавця.

5. Суд може скасувати тимчасове обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України за вмотивованою заявою боржника.

6. Суд розглядає заяву про скасування тимчасового обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України у десятиденний строк з дня її надходження у судовому засіданні з повідомленням сторін та інших заінтересованих осіб за обов`язкової участі державного (приватного) виконавця.

7. За результатами розгляду заяви про скасування тимчасового обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України постановляється ухвала, яка може бути оскаржена.

8. Відмова у скасуванні тимчасового обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України не перешкоджає повторному зверненню з такою самою заявою у разі виникнення нових обставин, що обґрунтовують необхідність скасування тимчасового обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України.

Ухвалою Ленінського районного суду м. Полтави від 01.02.2021 року було задоволено подання приватного виконавця виконавчого округу Полтавської області Скрипника В.Л. про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України боржника фізичної особи - ОСОБА_1 .

Указом президента України № 64/2022 «Про введення військового стану в Україні» від 24.02.2022 року, у зв`язку із військовою агресією РФ був введений правовий режим воєнного стану.

Як встановлено судом заявник ОСОБА_1 , з перших днів війни почав займатися волонтерською діяльністю, що підтверджується довідкою Благодійної організації «Благодійний фонд «МИТЬ ДОБРА» , наказом виконавчого органу (а.с.10,11).

Активна участь заявника ОСОБА_1 у благодійний організації та волонтерській діяльності підтверджується запитами голови ОСН «Вороніна» Л. Карпової, заступника командира військової частини НОМЕР_3 ОСОБА_5., Полтавської міської ради ОСОБА_4, командира 2 роти військової частини НОМЕР_2 ОСОБА_3, що наявні в матеріалах справи.

Обставин свідомого ухилення заявником від виконання вищевказаної ухвали суду судом не встановлено.

Судом також встановлено, що ОСОБА_1 звернувся із вищевказаною заявою, для скасування тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України не з особистих інтересів або ж з метою уникнення виконання рішення суду, а виключно для співправці із німецькою компанією, з метою ефективною організацією надання гуманітарної допомоги - речами, автомобілями, спрямованої на допомогу країні в боротьбі з військовою агресією Російської Федерації.

На підставі вищевикладеного, суд приходить до висновку про задоволення заяви про скасування заходів щодо тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України .

Керуючись ст. 441 ЦПК України,

У Х В А Л И В :

Заяву ОСОБА_1 про скасування заходів щодо тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України - задовольнити.

Скасувати тимчасове обмеження у праві виїзду за кордон ОСОБА_1 , дата народження ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ., застосоване на підставі ухвали Ленінського районного суду міста Полтави від 01.02.2021 у справі №2-45/11, провадження 6/553/34/2021 .

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Полтавського апеляційного суду через Ленінський районний суд м. Полтави протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя Ленінського районного суду м. Полтави Р. І. Тимчук

Дата ухвалення рішення25.07.2022
Оприлюднено28.07.2022
Номер документу105410049
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —2-45/11

Постанова від 12.04.2023

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Яворська Ж. М.

Постанова від 11.04.2023

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Яворська Ж. М.

Ухвала від 20.03.2023

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Яворська Ж. М.

Ухвала від 06.03.2023

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Яворська Ж. М.

Ухвала від 31.01.2023

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Селіщева Л. І.

Ухвала від 17.11.2022

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Селіщева Л. І.

Ухвала від 25.07.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Тимчук Р. І.

Ухвала від 04.07.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Москаленко В. В.

Постанова від 21.03.2022

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Павицька Т. М.

Постанова від 21.03.2022

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Павицька Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні