Ухвала
від 26.07.2022 по справі 128/1529/21
ВІННИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 128/1529/21

УХВАЛА

26.07.2022 м. Вінниця

Суддя Вінницького районного суду Вінницької області Саєнко О.Б., отримавши клопотання представника позивача - Щавінського Костянтина Станіславовича, про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , поданим та підписаним в її інтересах представником - адвокатом Щавінським Костянтином Станіславовичем до Обслуговуючого кооперативу «Житлово-будівельний кооператив «КВАРТАЛБУД -7» про визнання права власності, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Вінницького районного суду Вінницької області перебуває вищевказана цивільна справа.

Ухвалою Вінницького районного суду Вінницької області від 17.09.2021 закрито підготовче засідання у даній цивільній справі, призначено справу до судового розгляду.

На адресу Вінницького районного суду Вінницької області надійшло клопотання представника позивача - адвоката Щавінського К.С. про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, в якому просить суд постановити ухвалу про його участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів (електронна адреса, використана для реєстрації в системі EasyCon: ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

Вивчивши вищезазначене клопотання, суд приходить до такого висновку.

Згідно ч.2 ст.11 ЗУ «Про судоустрій і статус суддів» учасникам судового процесу на підставі судового рішення забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Відповідно до ч. ч. 1, 2 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Згідно з п. 2 Розділу II «Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду» (далі- Порядок), затвердженого наказом Державної судової адміністрації України № 196 від 23 квітня 2020 року, система відеоконференцзв`язку (далі - Система) - комплекс технічних засобів та програмного забезпечення (за посиланням на офіційному веб- порталі cудової влади України vkz.court.gov.ua) або інші доступні суду та учасниками судового процесу засоби, що забезпечують проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв`язку та відповідають вимогам законодавства.

Положеннями Розділу III Порядку встановлено, що для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним для роботи з обраною для проведення відеоконференції Системою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні з режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, зразок якої наведено в додатку 2 до цього Порядку, не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається учасником, що подав заяву, іншим учасникам справи. Заява подається до суду та надсилається іншим учасникам справи в порядку, визначеному процесуальним законодавством, дозволеними засобами зв`язку.

За таких обставин, беручи до уваги те, що місцем здійснення адвокатської діяльності представника позивача - адвоката Щавінського К.С. є м. Липовець Вінницької області , у зв`язку із продовженням на всій території України строку дії воєнного стану, з метою своєчасного розгляду справи, суд вважає за доцільне клопотання представника позивача задовольнити та проводити судові засідання в даній справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою програмного забезпечення "ЕаsyСоn".

Керуючись ст. 212 ЦПК України, Суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача - адвоката Щавінського Костянтина Станіславовича про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції - задовольнити.

Провести судове засідання, призначене на 16:30 год. 26.07.2022, а також подальші судові засідання у даній справі в режимі відеоконференції за допомогою програмного забезпечення "ЕаsyСоn" за участю представника позивача - Щавінського К.С., електронна адреса використана для реєстрації для реєстрації в системі Easycon: ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

Роз`яснити, що відповідно до ч. 5 ст.212 ЦПК ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.

Суддя: Олена САЄНКО

Дата ухвалення рішення26.07.2022
Оприлюднено28.07.2022
Номер документу105412279
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: визнання права власності

Судовий реєстр по справі —128/1529/21

Постанова від 08.12.2022

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Копаничук С. Г.

Постанова від 08.12.2022

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Копаничук С. Г.

Ухвала від 14.11.2022

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Копаничук С. Г.

Ухвала від 27.10.2022

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Копаничук С. Г.

Ухвала від 20.10.2022

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Копаничук С. Г.

Рішення від 09.09.2022

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Саєнко О. Б.

Рішення від 08.09.2022

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Саєнко О. Б.

Ухвала від 26.07.2022

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Саєнко О. Б.

Ухвала від 17.09.2021

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Саєнко О. Б.

Ухвала від 09.06.2021

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Саєнко О. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні