Ухвала
від 25.07.2022 по справі 752/18674/19
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Апеляційне провадження

№ 22-ц/824/2568/2022 Доповідач - Ратнікова В.М.

У Х В А Л А

м. Київ Справа № 759/4616/19

25 липня 2022 року Київський апеляційний суд в складі колегії суддів Судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого судді: Ратнікової В.М.

суддів: Левенця Б.Б.

Борисової О.В.

розглянувши клопотання представника відповідача Підприємства з іноземними інвестиціями «Тойота-Україна» адвоката Шапошнікової Ірини Олексіївни про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції у цивільній справі за апеляційною скаргою позивача ОСОБА_1 на рішення Голосіївського районного суду м. Києва від 06 вересня 2021 року, ухвалене під головуванням судді Мазур Ю.Ю., у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Підприємства з іноземними інвестиціями «Тойота-Україна» про визнання незаконною відмову в прийнятті на робот, -

в с т а н о в и в:

У провадженні Київського апеляційного суду перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Підприємства з іноземними інвестиціями «Тойота-Україна» про визнання незаконною відмову в прийнятті на робот.

Розгляд апеляційної скарги призначено на 28 липня 2022 року на 10 год. 00 хв.

18 липня 2022 року до Київського апеляційного суду надійшло клопотання представника відповідача Підприємства з іноземними інвестиціями «Тойота-Україна» адвоката Шапошнікової Ірини Олексіївнипро проведення судового засідання, призначене до розгляду 28 липня 2022 року на 10 год. 00 хв. в режимі відеоконференції.

В обґрунтування заявлених вимог зазначала, що представник відповідача не має можливості прибути в судове засідання, у зв`язку із введенням воєнного стану в Україні. З огляду на вище викладене, просила суд провести судові засідання, призначені на 28 липня 2022 року на 10 год. 00 хв. в режимі відеоконфереції за допомогою програми «Zoom» або за допомогою онлайн сервісу відеозв`язку ДП «Центр судових сервісів» EasyCon. Особиста інформація профілю ІНФОРМАЦІЯ_1

Колегія суддів вважає, що клопотання представника відповідача Підприємства з іноземними інвестиціями «Тойота-Україна» адвоката Шапошнікової Ірини Олексіївни про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференціїпідлягає поверненню заявнику без розгляду з огляду на наступне.

Згідно з ч. 1 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Положеннями ч.2 ст.212 ЦПК України встановлено, що учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Як вбачається з поданих клопотань, будь-яких доказів на підтвердження направлення копій даного клопотання іншим учасникам справи представником відповідача Підприємства з іноземними інвестиціями «Тойота-Україна» адвокатом Шапошніковою Іриною Олексіївною до клопотання не надано.Відомості щодо виконання такої вимоги процесуального закону в тексті клопотання також відсутні.

Відповідно до ч.ч.1, 2 ст.182 ЦПК України при розгляді справи судом учасники справи викладають свої вимоги, заперечення, аргументи, пояснення, міркування щодо процесуальних питань у заявах та клопотаннях, а також запереченнях проти заяв і клопотань.

Заяви, клопотання і заперечення подаються в письмовій або усній формі. У випадках, визначених цим Кодексом, заяви і клопотання подаються тільки в письмовій формі.

Будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити:

1) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву чи клопотання або заперечення проти них, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України);

2) найменування суду, до якого вона подається;

3) номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі;

4) зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника;

5) підстави заяви (клопотання, заперечення);

6) перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви (клопотання, заперечення);

7) інші відомості, що вимагаються цим Кодексом. (ч.1 ст.183 ЦПК України)

Відповідно до ч.4 ст.183 ЦПК України суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

З огляду на відсутність доказів направлення заявленого представником відповідача Підприємства з іноземними інвестиціями «Тойота-Україна» адвокатом Шапошніковою Іриною Олексіївною клопотання про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференціїіншим учасникам справи, колегія суддів, вважає, що вказане клопотання підлягають поверненню заявнику без розгляду.

Керуючись статтями 182, 183, 212 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в:

Клопотання представника відповідача Підприємства з іноземними інвестиціями «Тойота-Україна» адвоката Шапошнікової Ірини Олексіївни про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції повернути заявнику без розгляду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її постановлення та не підлягає оскарженню в касаційному порядку.

Головуючий: Судді:

Дата ухвалення рішення25.07.2022
Оприлюднено28.07.2022
Номер документу105427747
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання незаконною відмову в прийнятті на робот

Судовий реєстр по справі —752/18674/19

Постанова від 14.09.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ратнікова Валентина Миколаївна

Ухвала від 07.09.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ратнікова Валентина Миколаївна

Ухвала від 25.07.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ратнікова Валентина Миколаївна

Ухвала від 30.06.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ратнікова Валентина Миколаївна

Ухвала від 01.02.2022

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Колдіна О. О.

Рішення від 11.01.2022

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Ухвала від 02.12.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ратнікова Валентина Миколаївна

Ухвала від 16.11.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ратнікова Валентина Миколаївна

Ухвала від 16.11.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ратнікова Валентина Миколаївна

Ухвала від 22.10.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ратнікова Валентина Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні