Ухвала
від 09.06.2022 по справі 207/1233/22
БАГЛІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА

№ 207/1233/22

№ 1-кс/207/336/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 червня 2022 року Баглійський районний суд м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області у складі:

слідчого судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м. Кам`янське клопотання слідчого СВ відділення поліції № 2 Кам`янського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Кам`янської окружної прокуратури ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до документів,

В С Т А Н О В И В :

09.06.2022 року слідчий СВ відділення поліції № 2 Кам`янського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 , звернулася до суду з клопотанням про надання дозволу на тимчасовий доступ та вилучення оригіналів документів, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою: АДРЕСА_1 або підпорядкованих підрозділах (територіальних органах).

В обґрунтування заявленого клопотання слідчий СВ відділення поліції № 2 Кам`янського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 , зазначила, що у провадженні СВ відділення поліції № 2 Кам`янського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області перебувають матеріали кримінального провадження, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12022041780000098 від 11.02.2022 року за ознаками складу злочину передбаченого ч.3 ст. 191 КК України.

Дане кримінальне провадження внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань на підставі того, що 11.02.2022 року до ЧЧ ВП №2 надійшло звернення голови ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_5 про те, що службовими особами КЗ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » КМР, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », за поредедньою змовою, зловживаючи службовим становищем, розтрачують чуже майно, а саме бюджетні кошти.

В ході досудового розслідування встановлено, що

службові особиТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 »(код НОМЕР_1 ),та ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_5 »(код НОМЕР_2 ), які під час укладання договору будівельного підряду та виконання робіт по об`єкту: капітальний ремонт покрівлі будівлі комунального закладу « ІНФОРМАЦІЯ_6 » Місце поставки товарів або місце виконання робіт чи надання послуг: АДРЕСА_2 , строк поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг: 30 серпня 2020 ДК 021:2015: 45453000-7 - Капітальний ремонт і реставрація Договір № 32/2020 від 07 липня 2020, здійснили розкрадання бюджетних коштів..

Під часрозгляду матеріалівотримана інформаціящодо діяльностіТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 »(код НОМЕР_1 ),та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_2 ), в діях яких можуть вбачатися ознаки кримінального правопорушення під час укладання договорів на закупівлю товарів, робіт та послуг за бюджетні кошти.

Відповідно до даних з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань податкова звітність ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_2 ) подається до ІНФОРМАЦІЯ_7 .

Враховуючи вищевикладене, під час досудового розслідування вказаного кримінального правопорушення, з метою призначення судової економічної експертизи необхідно отримати завірені належним чином копії документів, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 або підпорядкованих підрозділах (територіальних органах).

Вказані документи мають значення для забезпечення всебічного, повного та неупередженого розслідування обставин у даному кримінальному провадженні, встановлення осіб, які вчинили кримінальне правопорушення та причетні до його вчинення, а також проведенні судових експертиз та потребують вилученню.

Крім цього, тимчасовий доступ до вищезазначених речей та документів, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 або підпорядкованих підрозділах (територіальних органах), та доступ до неї має значення для: швидкого та повного проведення досудового розслідування, встановлення обставин, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, встановлення кола осіб, які ймовірно вчинили вищевказане кримінальне правопорушення (злочин), щоб кожний, хто його вчинив, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, використання отриманої інформації у сукупності з іншими доказами (показаннями свідків, висновками експертиз, тощо) у кримінальному провадженні, що дозволить встановити важливі обставини.

Суд, приймає до уваги, що існує реальна загроза зміни або знищення документів, а тому відповідно до ст. 163 КПК України клопотання розглянуто без виклику осіб, у володінні яких знаходиться вищезазначена інформація.

Слідчий СВ відділення поліції № 2 Кам`янського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 , в судове засідання не з`явилась, однак подала до суду заяву в якій клопотання підтримала та просила суд провести розгляд без її участі.

Відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Враховуючи те, що учасники процесуальної дії не з`явились в судове засідання, слідчий суддя вважає за можливим розглянути дане клопотання без застосування технічних засобів фіксування.

Розглянувши клопотання, вивчивши матеріали кримінального провадження, суд вважає клопотання обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 131 КПК України заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Частиною 2 ст. 131 КПК України передбачені такі види заходів забезпечення кримінального провадження як тимчасовий доступ до речей і документів і тимчасове вилучення майна.

Відповідно до ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Пункт 6 частини 1 статті 164 КПК України передбачає можливість вилучення речей і документів, які можуть мати значення у кримінальному провадженні.

Особа, зазначена в ухвалі слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів як володілець речей або документів, зобов`язана згідно з ч.1 ст.165 КПК України надати тимчасовий доступ до визначених в ухвалі речей або документів особі, вказаній у відповідній ухвалі слідчого судді, суду або ж особі, уповноваженій на здійснення тимчасового доступу на підставі доручення слідчого.

При такихобставинах слідчийсуддя приходитьдо обґрунтованоговисновку проте,що органомдосудового розслідуваннядоведена наявністьдокументів,які знаходятьсяу володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою: АДРЕСА_1 або підпорядкованихпідрозділах (територіальнихорганах) та необхідність їх огляду і вилучення.

Органом досудового розслідування обґрунтована суттєвість значення документів, що підлягають огляду, для встановлення важливих даних у кримінальному провадженні.

Суддя, дослідивши надані матеріали кримінального провадження, вважає, що клопотання підлягає задоволенню, оскільки документи по ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою: АДРЕСА_1 або підпорядкованих підрозділах (територіальних органах), мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні. Таким чином слідчий має право ознайомитися з їх оригіналами та вилучити зазначені в клопотанні документи.

Таким чином, вищезазначені обставини дають суду підстави для висновку про наявність передбачених ст. 132, 160 та ст. 163 КПК України підстав для задоволення клопотання слідчого.

Оскільки ухвала не перешкоджає здійсненню права юридичної чи фізичної особи на підприємницьку діяльність, то відповідно до вимог ст. 309 ч.1 п.10 КПК України дана ухвала оскарженню не підлягає.

На підставі викладеного, керуючись статтями 110, 131,132, 159-166, 223, 309, 369-372 Кримінального процесуального кодексу України, слідчий суддя

У Х В А Л И В:

Клопотання про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення (виїмку) задовольнити.

Надати слідчому СВ ВП № 2 Кам`янського РУП ГУНП в Дніпропетровській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 та слідчому СВ ВП № 2 Кам`янського РУП ГУНП в Дніпропетровській області лейтенанту поліції ОСОБА_6 , іншим слідчим, яким доручено розслідування кримінального провадження, відповідно до відомостей Єдиного реєстру досудових розслідувань №12022041780000098від 11.02.2022дозвіл на тимчасовий доступ до засвідчених підписом посадової особи та скріплених печаткою копій наступних документів, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою: АДРЕСА_1 або підпорядкованих підрозділах (територіальних органах):

- облікова справа ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_2 ) з усіма додатками;

- повна реєстраційна картка (розгорнута картка платника податку) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_2 ) із зазначенням рахунків підприємства в банківських установах щодо наявних (відкритих та закритих) розрахункових рахунків, які рахуються або рахувались за вказаним суб`єктом господарювання з відображенням номеру рахунку, МФО та найменування банку, код валюти, дати відкриття/закриття рахунку;

- податкові накладні складені ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_2 ) та включені до ЄДРН за період часу з 01.01.2020 по теперішній час (по день винесення ухвали слідчого судді);

- податкові декларації з податку на додану вартість ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_2 ) з додатками за період часу з 01.01.2020 по теперішній час (по день винесення ухвали слідчого судді) в паперовому та електронному вигляді;

- витяги з ЄРПН щодо виданих та отриманих податкових накладних ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_2 ) за період часу з 01.01.2020 по теперішній час (по день винесення ухвали слідчого судді);

- реєстр податкових накладних з податку на додану ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_2 ) за період часу з 01.01.2020 по теперішній час (по день винесення ухвали слідчого судді), із зазначенням наступних відомостей: податковий номер, ІПН, найменування/ПІБ контрагента, стан, регіон, номенклатури товарів/послуг, ціни товару, загальна сума коштів що підлягає сплаті, суми ПДВ, коду УКТЗЕД, дати виписки/реєстрації ПН, обсяг операцій за ставкою 20%, одиниця виміру товару/ послуги, кількість, ціна постачання одиниці товару/послуги без ПДВ, тощо, в розрізі податкового кредиту та окремо в розрізі податкових зобов`язань в форматі Microsoft Excel;

- інформацію про експортні/імпортні операції ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_2 ) за період часу з 01.01.2020 по теперішній час (по день винесення ухвали слідчого судді) із зазначенням наступних відомостей: рік, місяць, дата дозволу, код митниці, назва митниці, номер вантажно-митних декларацій, дата анулювання, номер товару, код товару, назва товару, назва відправника, адреса відправника, код валюти, валюта, код країни, країна, кількість товару, вага (нетто), фактурна/статична вартість товару, код митного режиму, митний режим, код преференції з мита, код преференції(акцизний збір), код преференції (ПДВ),тощо, в форматі Microsoft Excel;

- податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_2 ) за формою № 1 ДФ за період часу з 01.01.2020 по теперішній час (по день винесення ухвали слідчого судді);

- реєстр звітності, отриманої по E-Mail по підприємству ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_2 ) за період часу з 01.01.2020 по теперішній час (по день винесення ухвали слідчого судді);

- реєстр податкових декларації екологічного податку з усіма додатками і розрахунками за період часу з 01.01.2020 по теперішній час (по день винесення ухвали слідчого судді);

- податкова звітність (податкові декларації з додатками, в тому числі з податку на прибуток) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_2 ) за період часу з 01.01.2020 по теперішній час (по день винесення ухвали слідчого судді);

- інформацію про IP адреси, з яких до податкових органів за період часу з 01.01.2020 по теперішній час (по день винесення ухвали слідчого судді) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_2 ) відправлялась податкова звітність;

- додаток № 5 за період часу з 01.01.2020 по теперішній час (по день винесення ухвали слідчого судді);

- а також оригіналів всіх матеріалів перевірок ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_2 ), а саме: актів та додатків до них, довідок, висновків, схем, отриманих оригіналів та копій матеріалів зустрічних перевірок з додатками, пояснень службових осіб та розписок, проведених працівниками та службами ІНФОРМАЦІЯ_8 та її структурних підрозділів за період з 01.01.2020 по теперішній час (по день винесення ухвали слідчого судді), які знаходяться у володінні.

Строк дії ухвали один місяць з дня постановлення ухвали.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.06.2022
Оприлюднено15.05.2024
Номер документу105449384
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —207/1233/22

Ухвала від 05.08.2022

Кримінальне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Погребняк Т. Ю.

Ухвала від 05.08.2022

Кримінальне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Погребняк Т. Ю.

Ухвала від 05.08.2022

Кримінальне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Погребняк Т. Ю.

Ухвала від 09.06.2022

Кримінальне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Юрченко І. М.

Ухвала від 09.06.2022

Кримінальне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Юрченко І. М.

Ухвала від 10.06.2022

Кримінальне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Юрченко І. М.

Ухвала від 09.06.2022

Кримінальне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Юрченко І. М.

Ухвала від 09.06.2022

Кримінальне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Юрченко І. М.

Ухвала від 10.06.2022

Кримінальне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Юрченко І. М.

Ухвала від 10.06.2022

Кримінальне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Юрченко І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні