Ухвала
від 01.08.2022 по справі 463/5553/22
ЛИЧАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа №463/5553/22

Провадження №1-кс/463/4097/22

У Х В А Л А

01 серпня 2022 року слідчий суддя Личаківського районного суду м. Львова ОСОБА_1 , вивчивши матеріали скарги живонародженої живої жінки за власним ім`ям марія, комерційна юрисдикція ПІБ « ОСОБА_2 » на постанову слідчого Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові про закриття провадження ЄРДР 63019140000001272 від 19.11.2019 року,

в с т а н о в и в :

скаржники звернулись до слідчого судді із скаргою на постанову слідчого Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові про закриття провадження ЄРДР 63019140000001272 від 19.11.2019 року.

Вивчивши матеріали скарги, приходжу до наступного.

Відповідно до положень ст. 304 КПК України, після надходження скарги, слідчий суддя повинен перевірити наявність підстав для повернення скарги або відмови у відкритті провадження, тобто: чи повноважна особа подала скаргу, чи дотримані нею правила підсудності та строки при звернення до суду і чи підлягає рішення, дія та бездіяльність слідчого оскарженню.

Як вбачаєтьсяіз скарги,така поданавід імені«живонародженої живоїжінки звласним ім`яммарія».У верхнійчастині скаргискаржниця зазначає: Юрисдикція загального права. ЮРИДИЧНА НАЗВА: STRAWMAN в юридичній світової реальності (підставна особа-загальний термін N-A-M-E, «tit-EI»/Luciferian).

Юридична назва облікового запису в якості застави банкрутства уряду США Комерційна юрисдикція ПІБ: «Вабіщевич- Плотницька Марія Миколаївна» Поштова скринька для отримання кореспонденції для ОСОБА_2 »: дорога, що названа поштова адреса: АДРЕСА_1 Автор: жива Жінка з власне ім`я марія.

Резервування прав: UCC § 1-308;

UCC § 2-106;

UCC§ 1-202 (D)

Особливий папський рескрипт Motu Ргоргіо 1 вересня 2013 р. ,

ВСІ ОЗНАЙМЛЕНІ З ДОКУМЕНТОМ МАЮТЬ НЕЗАПЕРЕЧНІ ЗНАННЯ НЕСПРОСТОВАНИХ УМОВ ВИКЛАДЕНИХ НИЖЧЕ З МОМЕНТУ РЕЄСТРАЦІЇ.

Я залишаю за собою право не примушувати Вас виконувати будь-які контракти або комерційні угоди, в які я не входив свідомо, добровільно і навмисно. Без збитків/шкоди UCC § 1-308.

Всі права захищено.

Законний представник з 14.11.2019 р. Комерційної юрисдикції ПІБ: ' ОСОБА_3 Який знаходиться за адресою: ДУ "ЛУВП № 19"

79007., .Львівська обл., місто Львів, ВУЛИЦЯ ГОРОДОЦЬКА, будинок 20

ОТРИМУВАЧІ:

Личаківський районний суд м. Львова

Ідентифікаційний код 37444229

Юридичній особі, що зареєстрована Єдина Система Міжнародної Сертифікації приватних фірм в одній особі https://www.upik.de/ Bisnode DB Deutschland GmbH Robert-Bosch-StralJe 11 64293 Darmstadt Fax: (0 61 51) 13 75- 6 75 E-Mail upik@dnbgermany.de Dr Eckhard Geulen LYCHAKIVSKY RAIONNY SUD M.LVOVA; ORGAN DERZHAVNOI VLADY D-U-N-S© Number 365497813 (SIC) 9211 Bud. 16 vul. Lepkogo Lviv 79007 Ukraine 804 Telephone number 322616446 e chief responsible: Grygorii Bogdanovych Zhovnir Юридичній особі 37444229 ЛИЧАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ЛЬВОВА: 79007, Львівська обл., місто Львів, ВУЛИЦЯ ЛЕПКОГО, будинок 16 ОСОБА_4 Тел. (032) 261-64-46 E-mail: inbox@lk.iv.court.qov.ua.

Вказаний текст виконаний на технічному пристрої, а сам текст скарги виконаний рукописно, під копірку.

Вивчивши вказану скаргу, вважаю, що вона не відповідає вимогам закону та діловому обороту, а тому її слід залишити без руху та запропонувати скаржнику привести її у відповідність до закону.

Так, статтею 1 Конституції України проголошено, що Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава.

Статтею 4 Конституції України визначено, що в Україні існує єдине громадянство.

Статтею 24 Конституції України проголошено, що громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом.

Статтею 59 Конституції України визначено, що кожен має право на професійну правничу допомогу. У випадках, передбачених законом, ця допомога надається безоплатно. Кожен є вільним у виборі захисника своїх прав.

Частиною 3ст. 10 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» передбачено, що для надання професійної правничої допомоги діє адвокатура. Забезпечення права на захист від кримінального обвинувачення та представництво в суді здійснюються адвокатом, за винятком випадків, установлених законом.

Дійсно, ч.1 ст. 303 КПК України визначено, що на досудовому провадженні можуть бути оскаржені такі рішення, дії чи бездіяльність слідчого, дізнавача або прокурора:

-бездіяльність слідчого, дізнавача, прокурора, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення, у неповерненні тимчасово вилученого майна згідно з вимогами статті 169 цього Кодексу, а також у нездійсненні інших процесуальних дій, які він зобов`язаний вчинити у визначений цим Кодексом строк, - заявником, потерпілим, його представником чи законним представником, підозрюваним, його захисником чи законним представником, представником юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, володільцем тимчасово вилученого майна, іншою особою, права чи законні інтереси якої обмежуються під час досудового розслідування.

КПК України не містить вимог до оформлення скарги, разом з тим скарга подається особою із дотриманням загальних засад судочинства, вимог законодавства щодо оформлення службових документів.

Так, наказом Міністерства юстиції України від 18.06.2015 № 1000/5 затверджено Правила організації діловодства та архівного зберігання документів у державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях,(далі Правила) які зареєстровано в Міністерстві юстиції України 22 червня 2015 р. за № 736/27181.

П.8 Правил визначає вимоги до тексту документу. Так, зокрема документ має відповідати таким вимогам: Текст управлінського документа повинен бути чітким, конкретним, лаконічним, інформативним та відповідати орфографічним, лексичним, морфологічним, синтаксичним, стилістичним, пунктуаційним нормам.

Текст документа повинен стосуватися того питання, яке сформульоване в заголовку до тексту, чітко відображати причину й мету створення документа, розкривати суть конкретної справи, містити аргументовані докази, висновки, пропозиції. Під час складання документів вживається діловий стиль, для якого характерний нейтральний тон викладення, позбавлений образності, емоційності та індивідуальних авторських рис.

Текст документа оформляють у вигляді суцільного зв`язного тексту, або анкети чи таблиці, або шляхом поєднання цих форм.

Суцільний зв`язний текст документа містить граматично і логічно узгоджену інформацію про управлінські дії і використовується під час складання організаційно-розпорядчих документів.

Суцільний зв`язний текст, як правило, складається з двох частин. У першій (вступній) частині зазначаються підстава, обґрунтування або мета складання документа, у другій (заключній) частині - висновки, пропозиції, рішення, прохання. В окремих випадках документ може після вступної частини містити мотивувальну частину, в якій обґрунтовується позиція установи.

Окрім цього, статтею 5 Закону України «Про звернення громадян» визначено вимоги до звернення, яке адресуються органам державної влади і органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам, організаціям незалежно від форми власності, об`єднанням громадян або посадовим особам, до повноважень яких належить вирішення порушених у зверненнях питань.

Письмове звернення надсилається поштою або передається громадянином до відповідного органу, установи особисто чи через уповноважену ним особу, повноваження якої оформлені відповідно до законодавства. Письмове звернення також може бути надіслане з використанням мережі Інтернет, засобів електронного зв`язку (електронне звернення).

У зверненні має бути зазначено прізвище, ім`я, по батькові, місце проживання громадянина, викладено суть порушеного питання, зауваження, пропозиції, заяви чи скарги, прохання чи вимоги. Письмове звернення повинно бути підписано заявником (заявниками) із зазначенням дати. В електронному зверненні також має бути зазначено електронну поштову адресу, на яку заявнику може бути надіслано відповідь, або відомості про інші засоби зв`язку з ним. Застосування електронного цифрового підпису при надсиланні електронного звернення не вимагається.

Звернення, оформлене без дотримання зазначених вимог, повертається заявнику з відповідними роз`ясненнями не пізніш як через десять днів від дня його надходження, крім випадків, передбачених частиною першою статті 7 цього Закону.

Не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками.

Отже, хоч сам КПК не визначає вимог до скарги, яка подається в порядку передбаченому ст.303 КПК України, разом з тим визначеними нормативно-правовими актами визначено загальні вимоги до документи, який подається до органів державної влади, яким є також суд.

А тому звернення до суду не від прізвища, ім`я, по-батькові особи, зазначення у зверненні реквізитів особи «Живонароджена жива Жінка з власним ім`ям марія», умисно неправильно зазначення юридичної особи, до якої подається скарга, виклад скарги без дотримання ділового стилю, з зазначенням у скарзі образливих висловів не відповідає загальним вимогам ділового документу, який особа бажає подати до органу державної влади, а тому такий не повинен розглядатися.

При цьому розгляд оформленого у такий спосіб звернення призведе до порушення статті 24 Конституції України, якою проголошено, що громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом, а отже всі мають дотримуватися вимог до оформлення звернення до суду.

Окрім цього, вказані обставини позбавляють слідчого суддю можливості перевірити дотримання заявником зазначених вище вимог ст.304 КПК України, зокрема чи повноважна особа подала скаргу, чи дотримані нею правила підсудності та строки при звернення до суду.

Відповідно до положень ч.1 ст.25 КПК України, кожному гарантується право на оскарження процесуальних рішень, дій чи бездіяльності суду, слідчого судді, прокурора, слідчого в порядку, передбаченому цим Кодексом.

Разом з тим, Європейський суд з прав людини, зокрема у справі «Пелевін проти України», зазначає, що право на суд, одним з аспектів якого є право доступу до суду, не є абсолютним і може підлягати дозволеним за змістом обмеженням, зокрема, щодо умов прийнятності скарг. Такі обмеження не можуть зашкоджувати самій суті права доступу до суду, мають переслідувати легітимну мету, а також має бути обґрунтована пропорційність між застосованими засобами та поставленою метою (рішення у справі «Ашінгдан проти Сполученого Королівства»).

Враховуючи наведене вище, з врахуванням положень ч.6 ст.9 КПК України, відповідно до загальних засад кримінального провадження, визначених ч.1 ст.7 КПК України, з метою забезпечення права скаржників на доступ до правосуддя в межах чинного законодавства, приходжу до переконання, що слід залишити матеріали скарги без руху та запропонувати скаржнику в трьохденний строк з дня вручення копії ухвали усунути зазначені в ухвалі слідчого судді недоліки, шляхом приведення скарги, яка подається до суду у відповідність до загальних вимог законодавства, які встановлені в Державі для звернення до органу державної влади.

У випадку не усунення недоліків скарга буде повернута.

При цьому слідчий суддя наголошує, що у випадку виникнення труднощів із оформленням скарги до суду, заявниця вправі скористатися гарантованим Конституцією України правом на надання правничої допомоги.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 7, 9, 25, 304 КПК України,

у х в а л и в :

матеріали скарги Живонародженої живої жінки за власним ім`ям марія, комерційна юрисдикція ПІБ « ОСОБА_2 » на постанову слідчого Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові про закриття провадження ЄРДР 63019140000001272 від 19.11.2019 року - залишити без руху та запропонувати скаржнику в трьохденний строк з дня вручення копії ухвали усунути недоліки скарги.

У випадку не усунення недоліків скарга буде повернута.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудЛичаківський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення01.08.2022
Оприлюднено25.01.2023
Номер документу105516479
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за скаргами на дії та рішення правоохоронних органів, на дії чи бездіяльність слідчого, прокурора та інших осіб під час досудового розслідування рішення слідчого про закриття кримінального провадження

Судовий реєстр по справі —463/5553/22

Ухвала від 05.09.2023

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Стельмах І. О.

Ухвала від 08.02.2023

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Гирич С. В.

Ухвала від 01.08.2022

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Гирич С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні