Ухвала
від 14.06.2022 по справі 523/4153/22
СУВОРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 523/4153/22

Провадження №2/523/3277/22

У Х В А Л А

"14" червня 2022 р. м. Одеса

Суворовський районний суд м. Одеси у складі:

головуючого судді Далеко К.О.,

за участю секретаря судового засідання Жекової О.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні, в залі судових засідань №17 м. Одеси, цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Першого Суворовського відділу державний виконавчої служби у м. Одесі Південного міжрегіонального управління Міністерства Юстиції(м. Одеса) про звільнення майна з-під арешту,

ВСТАНОВИВ:

У провадженніСуворовського районногосуду м.Одеси перебуваєцивільна справаза позовом ОСОБА_1 до Першого Суворовського відділу державний виконавчої служби у м. Одесі Південного міжрегіонального управління Міністерства Юстиції(м. Одеса) про звільнення майна з-під арешту.

Від представникаОСОБА_1 адвоката Байрачної А.К. надійшла уточнена позовна заява з якої вбачається, що заявлені вимоги пред`явлені до відповідача Комунального підприємства «Одесатеплоенерго», а третьою особою зазначено Перший Суворовський відділ державний виконавчої служби у м. Одесі Південного міжрегіонального управління Міністерства Юстиції(м. Одеса).

Учасники процесу до судового засідання не з`явилися, повідомлялися про слухання справи належним чином, в порядку ст. 128-130 ЦПК України.

Фіксування судового засідання технічним записом не здійснювалося, відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України.

Дослідивши матеріали справи та подану заяву, суд дійшов до такого висновку.

Як вбачається з матеріалів позову, предметом спору є зняття арешту з майна ОСОБА_1 , накладеного Восьмою одеською Державною нотаріальною конторою на підставі повідомлення державного виконавця Мандрик Л.В. про накладення заборони відчуження об`єктів нерухомого майна 03/1-22-5514, 27.02.2004, ПДВС у Суворовському районному м. Одеси, стягувач у виконавчому провадженні є Комунальне підприємство «Одесатеплоенерго».

Відповідно до ч.2 ст.51 ЦПК України, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Відповідно до ч. 1 ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

За такихобставин,з метоювсебічного повногота об`єктивногодослідження всіхобставин справи,враховуючи,те щосаме Комунальнепідприємство «Одесатеплоенерго» являється стягувачемза виконавчимпровадження,в рамкахякого накладенийспірний арешт,та самев інтересахцього підприємства бувнакладений спірнийарешт,судвважає занеобхідне замінитипервісного відповідачаПерший СуворовськийВДВС ум.Одесі ПМУМЮ (м.Одеса) на належного Комунальне підприємство «Одесатеплоенерго».

Крім того, оскільки спірний арешт накладений постановою саме Суворовського ВДВС ОМУЮ (правонаступник Перший Суворовський ВДВС у м. Одесі ПМУ МЮ (м. Одеса), суд вважає, за необхідне залучити цей відділ ДВС до участі у справі в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору, оскільки судове рішення по справі може вплинути на його інтереси, права та обов`язки.

На підставі викладеного, керуючись статтями 48,49,51,53 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Замінити первісного відповідача Перший Суворовський відділ державної виконавчої служби у м. Одесі Південного міжрегіонального управління Міністерства Юстиції(м. Одеса) на належного відповідача Комунальне підприємство«Одесатеплоенерго» (ЄДРПОУ 31768847, місто Одеса, вул. Балківська, буд.16) у справі за позовом ОСОБА_1 до Першого Суворовського відділу державний виконавчої служби у м. Одесі Південного міжрегіонального управління Міністерства Юстиції(м. Одеса) про звільнення майна з-під арешту.

Встановити строк для подання відповідачем відзиву на позов не пізніше 15 (п`ятнадцяти) днів з дня вручення йому цієї ухвали. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

У строк, встановлений для подання відзиву, відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Відповідач може отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: http://sv.od.court.gov.ua.

Залучити до участі у справі за позовом ОСОБА_1 до Комунальне підприємство «Одесатеплоенерго» про звільнення майна з-під арешту, в якості третьої особи без самостійних вимог щодо предмета спору - Перший Суворовський відділ державної виконавчої служби у м. Одесі Південного міжрегіонального управління Міністерства Юстиції(м. Одеса).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складено 14.06.2022р.

Суддя:

Дата ухвалення рішення14.06.2022
Оприлюднено03.08.2022
Номер документу105529162
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення майна з-під арешту

Судовий реєстр по справі —523/4153/22

Рішення від 24.07.2022

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Далеко К. О.

Ухвала від 14.06.2022

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Далеко К. О.

Ухвала від 21.04.2022

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Далеко К. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні