Ухвала
від 24.07.2022 по справі 570/2507/21
РІВНЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 570/2507/21

Номер провадження 2/570/136/2022

УХВАЛА

"25" липня 2022 р.

Рівненський районний суд Рівненської області в особі судді Штогуна О.С.

за участю секретаря судового засідання Соломицької Л.М.,

у відкритому підготовчому засіданні, в залі судових засідань Рівненського районного суду Рівненської області, по цивільній справі за позовом Служби автомобільних доріг у Рівненській області до ОСОБА_1 про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою, -

в с т а н о в и в :

Представник позивача адвокат Цимбалюк О.П. подала через канцелярію суду клопотання про призначення судової земельно-технічної експертизи, в якому просить доручити проведення експертизи Приватному підприємству "Експерт-Рівне-Земля" та поставити на вирішення судового експерта питання:

- Чи є порушення меж (або накладання) земельних ділянок з кадастровими номерами 5624683300:07:028:0001 та 5624683300:06:032:0668 відповідно до правовстановлюючих документів та документації із землеустрою на ці земельні ділянки?

В обґрунтування клопотання представник позивача зазначає, що призначення експертизи необхідне з метою забезпечення принципу змагальності, а врахування висновків експертизи дасть змогу забезпечити право кожної сторони на отримання доказів по справі та забезпечити принцип рівності сторін перед законом і судом.

Позивач, будучи належним чином повідомленим про дату, час та місце проведення підготовчого засідання, явку свого представника до суду не забезпечив, представник позивача подала через канцелярію суду клопотання, в якому просила судове засідання, призначене на 25 липня 2022 року, провести без її участі, клопотання про призначення судової експертизи підтримала у повному обсязі та просила задоволити.

Відповідач, будучи належним чином повідомленим про дату, час та місце розгляду справи, в судове засідання не з`явився, про причини неявки суд не повідомив, клопотання про відкладення розгляду справи не подавав.

Розгляд справи здійснювався за відсутності учасників справи, без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу, що відповідає вимогам ч.2ст.247 ЦПК України.

Ознайомившись із клопотанням, заявою представника позивача, суд вважає за необхідне клопотання задоволити.

Відповідно до ч.1 ст.103 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України), суд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов:

1) для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо;

2) сторонами (стороною) не надані відповідні висновки експертів із цих самих питань або висновки експертів викликають сумніви щодо їх правильності.

Враховуючи те, що встановлення наявності чи відсутності порушення меж вищевказаних земельних ділянок або їх накладання має значення для правильного вирішення спору та приймаючи до уваги, що для з`ясування цих обставин необхідні спеціальні знання, суд вважає за необхідне призначити судову земельно-технічну експертизу, на вирішення якої поставити питання зазначене в клопотанні.

В силу вимог п.5 ч.1 ст.252 ЦПК України, суд вважає за доцільне зупинити провадження у вказаній справі до отримання висновку експерта судом.

Керуючись ст.ст.103, 104, 252, 253, 259, 353, 354 ЦПК України, суд, -

п о с т а н о в и в:

Клопотання представника позивача - адвоката Цимбалюк О.П. про призначення судової земельно-технічної експертизи - задоволити.

Призначити по справі за позовом Служби автомобільних доріг у Рівненській області до ОСОБА_1 про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою судову земельно-технічну експертизу, проведення якої доручити експертам Приватного підприємства "Експерт-Рівне-Земля" (33027, м.Рівне, вул.Орлова, буд.36-А).

На вирішення експертів поставити питання:

Чи є порушення меж (або накладання) земельних ділянок з кадастровими номерами 5624683300:07:028:0001 та 5624683300:06:032:0668 відповідно до правовстановлюючих документів та документації із землеустрою на ці земельні ділянки?

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за завідомо неправдивий висновок та за відмову без поважних причин від виконання покладених на експерта обов`язків, передбачену ст.ст. 384, 385 КК України.

Витрати по проведенню експертизи покласти на позивача - Службу автомобільних доріг у Рівненській області.

Роз`яснити учасникам справи положення ст.109 ЦПК України про наслідки ухилення від подання експертам необхідних матеріалів, документів або від іншої участі в експертизі, якщо без цього провести експертизу неможливо, суд залежно від того, хто із цих осіб ухиляється, а також яке для них ця експертиза має значення, може визнати факт, для з`ясування якого експертиза була призначена, або відмовити у його визнанні.

Для проведення експертизи надати Приватному підприємству "Експерт-Рівне-Земля" копію ухвали про призначення експертизи.

Провадження по справі за позовом Служби автомобільних доріг у Рівненській області до ОСОБА_1 про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою - зупинити.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга безпосередньо до Рівненського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя Штогун О.С.

СудРівненський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення24.07.2022
Оприлюднено04.08.2022
Номер документу105539473
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: щодо усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —570/2507/21

Рішення від 20.04.2023

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Штогун О.С.

Ухвала від 27.01.2023

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Штогун О.С.

Ухвала від 22.11.2022

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Штогун О.С.

Ухвала від 11.10.2022

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Штогун О.С.

Ухвала від 29.08.2022

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Штогун О.С.

Ухвала від 24.07.2022

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Штогун О.С.

Ухвала від 19.06.2022

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Штогун О.С.

Ухвала від 16.07.2021

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Штогун О.С.

Ухвала від 15.06.2021

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Штогун О.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні