Ухвала
від 03.08.2022 по справі 357/6539/22
БІЛОЦЕРКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 357/6539/22

1-кс/357/1138/22

У Х В А Л А

про надання дозволу на огляд земельної ділянки

03 серпня 2022 року слідчий cуддя Білоцерківського міськрайонного суду Київської області ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

дізнавача ОСОБА_3 ,

розглянувши в м. Біла Церква, у закритому судовому засіданні, клопотання дізнавача сектору дізнання Білоцерківського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Київській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Білоцерківської окружної прокуратури ОСОБА_4 , про надання дозволу на огляд у кримінальному провадженні № 42022112030000156, яке внесене до ЄРДР 29 червня 2022 року, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого, ч. 1 ст. 254 КК України,

У С Т А Н О В И В:

згідно із клопотанням, дізнавач ОСОБА_3 просила: надати їй дозвіл на проведення огляду земельної ділянки із кадастровим номером 3220489500:01:029:0134, що перебуває у приватній власності ОСОБА_5 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення.

Мотивувала це тим, що в ході дізнання установлено, що невстановлені особи здійснюють без господарське використання земель сільськогосподарського призначення, що розташовані вздовж автодороги Біла Церква-Володарка, використовуючи їх під розміщення автостоянки, земельна ділянка має кадастровий номер 3220489500:01:029:0134. Відповідно до відомостей з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно остання належить ОСОБА_5 . В ході огляду місцевості, виявлено земельну ділянку, що знаходиться з лівого боку автодороги Р-17, 3 км в бік смт. Володарка, Білоцерківський район, Київська область. Дана земельна ділянка має кадастровий номер 3220489500:01:029:0134. На ній знаходиться дерев`яна табличка, розміром приблизно 1х1,10 м., яка закріплена в ґрунт двома металевими трубами, на даній табличці містить напис фарбою червоного кольору «Штрафмайдан вхід заборонено! пес з`їсть лева». До однієї з труб закріплено мотузку із жовтими стрічками, яка розташована вздовж (паралельно) автодороги Р-17. Вказана земельна ділянка покрита щебенем із камінням сірого кольору. На відстані приблизно 20-30 м. знаходиться відокремлена частина земельної ділянки. Дана земельна ділянка огороджена парканом із метало профілю, висотою близько 2 м. сірого кольору різного відтінку. В`їзд до вказаної території здійснюється через ворота, що являють собою дерев`яний каркас, обтягнутий матерією світлого кольору, які на момент огляду є зачиненими. Ворота висотою близько 1,6 м. За вказаними воротами на горизонті виявлено невстановлену кількість транспортних засобів, які не ідентифіковані. Від автодороги до вищезазначених воріт проходять ґрунтова дорога, верхній шар якої вкритий щебеневою продукцією різної фракції, шириною близько 4 м. довжиною близько 30-40 м. Вздовж воріт знаходиться щебенева продукція різної фракції.

Таким чином, оскільки лише під час детального огляду вказаної земельної ділянки, із залученими спеціалістами можливо встановити факт її без господарського використання, а саме тривалого зниження родючості землі, втрати родючості ґрунту, виведення земель із сільськогосподарського обороту, постала необхідність у проведенні її огляду.

В судовому засіданні, дізнавач ОСОБА_3 підтримала своє клопотання, за обставин та підстав зазначених у ньому.

Слідчою суддею установлені такі обставини.

Згідно із витягом, 29 червня 2022 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості про кримінальне провадження провадженні № 42022112030000156, за ознаками кримінального правопорушення кримінального проступку, передбаченого, ч. 1 ст. 254 КК України, з таким коротким викладом обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення: невстановлені особи здійснюють без господарське використання земель сільськогосподарського призначення, що розташовані вздовж автодороги Біла Церква-Володарка, використовуючи їх під розміщення автостоянки.

Відповідно до протоколу огляду від 26 липня 2022 року, установлено земельну ділянку, що знаходиться з лівого боку автодороги Р-17, 3 км в бік смт. Володарка, Білоцерківський район, Київська область. Дана земельна ділянка має кадастровий номер 3220489500:01:029:0134. На ній знаходиться дерев`яна табличка, розміром приблизно 1х1,10 м., яка закріплена в ґрунт двома металевими трубами, на даній табличці містить напис фарбою червоного кольору «Штрафмайдан вхід заборонено! пес з`їсть лева». До однієї з труб закріплено мотузку із жовтими стрічками, яка розташована вздовж (паралельно) автодороги Р-17. Вказана земельна ділянка покрита щебенем із камінням сірого кольору. На відстані приблизно 20-30 м. знаходиться відокремлена частина земельної ділянки. Дана земельна ділянка огороджена парканом із метало профілю, висотою близько 2 м. сірого кольору різного відтінку. В`їзд до вказаної території здійснюється через ворота, що являють собою дерев`яний каркас, обтягнутий матерією світлого кольору, які на момент огляду є зачиненими. Ворота висотою близько 1,6 м. За вказаними воротами на горизонті виявлено невстановлену кількість транспортних засобів, які не ідентифіковані. Від автодороги до вищезазначених воріт проходять ґрунтова дорога, верхній шар якої вкритий щебеневою продукцією різної фракції, шириною близько 4 м. довжиною близько 30-40 м. Вздовж воріт знаходиться щебенева продукція різної фракції.

Згідно із інформацією із Державного реєстру речових прав, земельна ділянка 3220489500:01:029:0134, належить на праві власності ОСОБА_5 .

Згідно із ч. 1 ст. 233 КПК України, ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті.

Відповідно до ч. 1 ст. 237 КПК України, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей, документів та комп`ютерних даних.

Згідно із ч. 2 ст. 237 КПК України, огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Відповідно до ч. 5 ст. 234 КПК України, слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що:

1) було вчинено кримінальне правопорушення;

2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування;

3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду;

4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи;

5) за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи.

Відповідно до ч. 2 ст. 235 КПК України, ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи повинна відповідати загальним вимогам до судових рішень, передбачених цим Кодексом, а також містити відомості про:

1) строк дії ухвали, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали;

2) прокурора, слідчого, який подав клопотання про обшук;

3) положення закону, на підставі якого постановляється ухвала;

4) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, які мають бути піддані обшуку;

5) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться;

6) речі, документи або осіб, для виявлення яких проводиться обшук.

Отже, оскільки наведені дізнавачем ОСОБА_3 обставини знайшли своє підтвердження, у судовому засіданні, надані нею матеріали підтверджують, що є достатні підстави вважати, що було вчинене кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 254 КК України, відомості, які планується здобути мають значення для кримінального провадження, адже можуть бути використані як доказ обставин, визначених у ст. 91 КПК України, а іншим шляхом знайти і вилучити доказову інформацію, аніж шляхом огляду не було неможливо, слідча суддя вважає, що є підстави для задоволення клопотання дізнавача ОСОБА_3 .

Керуючись ст. 233, 234 КПК України, суддя

П О С Т А Н О В И В :

клопотання дізнавача сектору дізнання Білоцерківського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Київській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Білоцерківської окружної прокуратури ОСОБА_4 , про надання дозволу на огляд у кримінальному провадженні № 42022112030000156, яке внесене до ЄРДР 29 червня 2022 року, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого, ч. 1 ст. 254 КК України, - задовольнити.

Надати дозвіл дізнавачу сектору дізнання Білоцерківського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Київській області ОСОБА_3 на проведення огляду земельної ділянки із кадастровим номером 3220489500:01:029:0134, що перебуває у приватній власності ОСОБА_5 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення

Ухвала слідчого судді в апеляційному порядку оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили в порядку визначеному ст. 532 КПК України.

Слідчий суддя Білоцерківського міськрайонного суду Київської області ОСОБА_1

СудБілоцерківський міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення03.08.2022
Оприлюднено23.01.2023
Номер документу105566605
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти довкілля Безгосподарське використання земель

Судовий реєстр по справі —357/6539/22

Ухвала від 09.06.2023

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Дубановська І. Д.

Ухвала від 15.09.2022

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Дубановська І. Д.

Ухвала від 03.08.2022

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Дубановська І. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні