Ухвала
від 01.08.2022 по справі 607/9078/22
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

02.08.2022 Справа №607/9078/22

Суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області Сливка Л.М., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), в інтересах якої діє адвокат Сампара Надія Миронівна до Обслуговуючого кооперативу Житлово-будівельний кооператив «Сонячний-30-а» (вул. Кос-Анатольського, 9-А, с. Біла, Тернопільського району, Тернопільської області) про розірвання договорів та стягнення грошових коштів,

ВСТАНОВИВ:

Позивачка ОСОБА_1 подала досуду позовдо відповідачаОбслуговуючого кооперативуЖитлово-будівельнийкооператив «Сонячний-30а», про розірвання договорів та стягнення грошових коштів.

Ухвалою судді Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 22 липня 2022 року позовну заяву ОСОБА_1 до Обслуговуючого кооперативу Житлово-будівельний кооператив «Сонячний-30-а» про розірвання договорів та стягнення грошових коштів залишено без руху та запропоновано позивачці усунути недоліки наступним чином: надати викладену у новій редакції позовну заяву з урахуванням вимог, зазначених у даній ухвалі та з дотриманням вимог ст. ст. 175, 177 ЦПК України з додатками та її копію з додатками для сторони відповідача, а також сплатити судовий збір у розмірі 13291,02 гривень, надавши суду оригінал квитанції про його сплату.

29 липня 2022 року від представника позивачки ОСОБА_1 адвоката Сампари Н.М. надійшла до суду заява на усунення недоліків, до якої долучено викладену у новій редакції позовну заяву та її копію з додатками. Також, представником позивачки подано клопотання про відстрочення сплати судового збору до ухвалення судом рішення, мотивоване тим, що позивачка ОСОБА_1 є особою із встановленою інвалідністю третьої групи, а також, у неї на утриманні перебуває неповнолітній син ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , батько якого ухиляється від сплати аліментів та участі у вихованні сина, а тому, сплата судового збору, у розмірі 13291,02 гривень поставить ОСОБА_1 у складене матеріальне становище.

Вказана позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 175, 177 ЦПК України, підстав для відмови у відкритті провадження у справі або для повернення позовної заяви з наданих суду матеріалів не вбачається.

Позовна заява підлягає розгляду у порядку цивільного судочинства, спір підсудний Тернопільському міськрайонному суду Тернопільської області.

За таких обставин суддя вважає, що необхідно відкрити провадження у справі та розглядати справу за правилами загального позовного провадження.

Згідно із частиною першою ст. 136 ЦПК України, суд, враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою відстрочити або розстрочити сплату судового збору на визначений строк у порядку, передбаченому законом, але не більше як до ухвалення судового рішення у справі.

З урахуванням наданих доказів на підтвердження підстав звільнення позивача від сплати судового збору, а саме: копії пенсійного посвідчення № НОМЕР_1 , копії свідоцтва про розірвання шлюбу серії НОМЕР_2 , виданого 12 квітня 2006 року Відділом реєстрації актів цивільного стану Теребовлянського районного управління юстиції Тернопільської області України, копії свідоцтва про народження серії НОМЕР_3 , виданого 20 січня 2005 року Кровінківською сільською радою Теребовлянського РАЦС, суддя приходить до переконання про можливість відстрочення сплати позивачкою судового збору у розмірі 13291,02 гривень до ухвалення судового рішення у справі.

На підставі викладеного та керуючись ст. 187 Цивільного процесуального кодексу України, суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Відстрочити ОСОБА_1 сплату судового збору у розмірі 13291,02 гривень до ухвалення судового рішення у справі.

Відкрити провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), в інтересах якої діє адвокат Сампара Надія Миронівна до Обслуговуючого кооперативу Житлово-будівельний кооператив «Сонячний-30-а» (вул. Кос-Анатольського, 9-А, с. Біла, Тернопільського району, Тернопільської області) про розірвання договорів та стягнення грошових коштів.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання на 12 годину 30 хвилин 30 серпня 2022 року в приміщенні Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області за адресою: м. Тернопіль, вул. Котляревського, 34.

У судове засідання викликати сторони.

Встановити відповідачу сімнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали, для подання відзиву на позовну заяву. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана одночасно з надсиланням відзиву до суду. Документи, які підтверджують надіслання відзиву іншим учасникам справи, додаються до відзиву.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Відповідно до вимог ч.1 ст.193 ЦПК України, відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Копію ухвали невідкладно надіслати особам, які беруть участь у справі.

Одночасно відповідачу направити копію позовної заяви та доданих до неї документів.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається - tem.te.court.gov.ua.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

СуддяЛ. М. Сливка

СудТернопільський міськрайонний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення01.08.2022
Оприлюднено08.08.2022
Номер документу105580356
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000)

Судовий реєстр по справі —607/9078/22

Рішення від 10.02.2023

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Сливка Л. М.

Рішення від 23.01.2023

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Сливка Л. М.

Рішення від 23.01.2023

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Сливка Л. М.

Ухвала від 18.11.2022

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Сливка Л. М.

Ухвала від 01.08.2022

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Сливка Л. М.

Ухвала від 22.07.2022

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Сливка Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні