Ухвала
від 02.08.2022 по справі 320/2502/21
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД У Х В А Л А

про призначення судового засідання

03 серпня 2022 року м. Київ № 320/2502/21

Суддя Київського окружного адміністративного суду Панова Г.В. розглянувши заяву позивача про заміну боржника у виконавчому листі в адміністративній справі

за позовом ОСОБА_1

до Управління праці та соціального захисту населення Іванківської районної

державної адміністрації Київської області

про визнання протиправною бездіяльності,

ВСТАНОВИВ:

До Київського окружного адміністративного суду звернувся ОСОБА_1 з позовом до Управління праці та соціального захисту населення Іванківської районної державної адміністрації Київської області, в якому просить суд:

- визнати протиправною бездіяльність Управління соціального захисту населення Іванківської районної адміністрації Київської області (07201, Київська обл., Іванківський р-н., смт. Іванків, вул. Поліська,1 Код ЄДРПОУ: 03193838), яка призвела до ненарахування та невиплати ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 РНОКПП: НОМЕР_1 )з 17 липня 2018 року щомісячної грошової допомоги у зв`язку з обмеженням споживання продуктів харчування місцевого виробництва та особистого підсобного господарства, встановленої статтею 37 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»;

- зобов`язати Управління соціального захисту населення Іванківської районної адміністрації Київської області (07201, Київська обл., Іванківський р-н., смт. Іванків, вул. Поліська,1 Код ЄДРПОУ: 03193838) провести ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 РНОКПП: НОМЕР_1 ) з 17 липня 2018 року нарахування та виплату щомісячної грошової допомоги у зв`язку з обмеженням споживання продуктів харчування місцевого виробництва та особистого підсобного господарства, встановленої статтею 37 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи в розмірі», що дорівнює 40% від прожиткового мінімуму для працездатних осіб встановленої законом про Державний бюджет України на відповідний рік.

Рішенням Київського окружного адміністративного суду від 13.09.2021 адміністративний позов задоволено.

Визнано протиправною бездіяльність Управління соціального захисту населення Іванківської районної адміністрації Київської області (07201, Київська обл., Іванківський р-н., смт. Іванків, вул. Поліська,1 Код ЄДРПОУ: 03193838), яка призвела до ненарахування та невиплати ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 РНОКПП: НОМЕР_1 ) з 17 липня 2018 року щомісячної грошової допомоги у зв`язку з обмеженням споживання продуктів харчування місцевого виробництва та особистого підсобного господарства, встановленої статтею 37 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Зобов`язано Управління соціального захисту населення Іванківської районної адміністрації Київської області (07201, Київська обл., Іванківський р-н., смт. Іванків, вул. Поліська,1 код ЄДРПОУ: 03193838) провести ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 РНОКПП: НОМЕР_1 ) з 17 липня 2018 року нарахування та виплату щомісячної грошової допомоги у зв`язку з обмеженням споживання продуктів харчування місцевого виробництва та особистого підсобного господарства, встановленої статтею 37 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи в розмірі», що дорівнює 40% від прожиткового мінімуму для працездатних осіб встановленої законом про Державний бюджет України на відповідний рік.

11.11.2021 Київським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист № 320/2502/21.

ОСОБА_1 звернувся до суду з заявою про заміну боржника у виконавчому листі по справі № 320/2502/21 з Управління соціального захисту населення Іванківської районної державної адміністрації на правонаступника Вишгородську районну державну адміністрацію, з приводу чого суд зазначає таке.

Відповідно до положень статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Частиною четвертою статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України обумовлено, що положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

З огляду на зазначене, суд дійшов висновку про необхідність призначення до розгляду у судовому засіданні заяви представника позивача про заміну боржника у справі № 320/2502/22.

Враховуючи скорочені строки розгляду заяви про заміну сторони виконавчого провадження, суд дійшов висновку про необхідність повідомлення осіб, які беруть участь у справі про час, дату та місце розгляду заяви за допомогою кур`єра, телефону, факсу, електронної пошти чи іншого технічного засобу зв`язку.

Керуючись статтями 243, 248, 376, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

Призначити заяву ОСОБА_1 про заміну боржника у виконавчому листі до розгляду у судовому засіданні на 23 серпня 2022 року о 12:30.

Судове засідання відбуватиметься в приміщенні Київського окружного адміністративного суду (адреса: м. Київ, бульвар Лесі Українки, 26, 2-й під`їзд, 10-й поверх).

Викликати для участі в судовому засіданні сторони (їх представників).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Панова Г. В.

Дата ухвалення рішення02.08.2022
Оприлюднено08.08.2022
Номер документу105583842
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо управління, нагляду, контролю та інших владних управлінських функцій (призначення, перерахунку та здійснення страхових виплат) у сфері відповідних видів загальнообов’язкового державного соціального страхування, з них загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, з них громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

Судовий реєстр по справі —320/2502/21

Ухвала від 25.08.2022

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 02.08.2022

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Рішення від 13.09.2021

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Терлецька О.О.

Ухвала від 15.03.2021

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Терлецька О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні