Ухвала
від 25.08.2022 по справі 320/2502/21
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про заміну боржника у виконавчому листі

26 серпня 2022 року м. Київ№ 320/2502/21

Суддя Київського окружного адміністративного суду Панова Г.В. розглянувши у порядку письмового провадження заяву Київського обласного центру зайнятості про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі

за позовом ОСОБА_1

до Управління праці та соціального захисту населення Іванківської районної

державної адміністрації Київської області

про визнання протиправною бездіяльності,

ВСТАНОВИВ:

До Київського окружного адміністративного суду звернувся ОСОБА_1 з позовом до Управління праці та соціального захисту населення Іванківської районної державної адміністрації Київської області, в якому просить суд:

- визнати протиправною бездіяльність Управління соціального захисту населення Іванківської районної адміністрації Київської області (07201, Київська обл., Іванківський р-н., смт. Іванків, вул. Поліська,1 Код ЄДРПОУ: 03193838), яка призвела до ненарахування та невиплати ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 РНОКПП: НОМЕР_1 )з 17 липня 2018 року щомісячної грошової допомоги у зв`язку з обмеженням споживання продуктів харчування місцевого виробництва та особистого підсобного господарства, встановленої статтею 37 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»;

- зобов`язати Управління соціального захисту населення Іванківської районної адміністрації Київської області (07201, Київська обл., Іванківський р-н., смт. Іванків, вул. Поліська,1 Код ЄДРПОУ: 03193838) провести ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 РНОКПП: НОМЕР_1 ) з 17 липня 2018 року нарахування та виплату щомісячної грошової допомоги у зв`язку з обмеженням споживання продуктів харчування місцевого виробництва та особистого підсобного господарства, встановленої статтею 37 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи в розмірі», що дорівнює 40% від прожиткового мінімуму для працездатних осіб встановленої законом про Державний бюджет України на відповідний рік.

Рішенням Київського окружного адміністративного суду від 13.09.2021 адміністративний позов задоволено.

Визнано протиправною бездіяльність Управління соціального захисту населення Іванківської районної адміністрації Київської області (07201, Київська обл., Іванківський р-н., смт. Іванків, вул. Поліська,1 Код ЄДРПОУ: 03193838), яка призвела до ненарахування та невиплати ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 РНОКПП: НОМЕР_1 ) з 17 липня 2018 року щомісячної грошової допомоги у зв`язку з обмеженням споживання продуктів харчування місцевого виробництва та особистого підсобного господарства, встановленої статтею 37 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Зобов`язано Управління соціального захисту населення Іванківської районної адміністрації Київської області (07201, Київська обл., Іванківський р-н., смт. Іванків, вул. Поліська,1код ЄДРПОУ: 03193838) провести ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 РНОКПП: НОМЕР_1 ) з 17 липня 2018 року нарахування та виплату щомісячної грошової допомоги у зв`язку з обмеженням споживання продуктів харчування місцевого виробництва та особистого підсобного господарства, встановленої статтею 37 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи в розмірі», що дорівнює 40% від прожиткового мінімуму для працездатних осіб встановленої законом про Державний бюджет України на відповідний рік.

11.11.2021 Київським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист № 320/2502/21.

ОСОБА_1 звернувся до суду з заявою про заміну боржника у виконавчому листі по справі № 320/2502/21 з Управління соціального захисту населення Іванківської районної державної адміністрації на правонаступника Вишгородську районну державну адміністрацію, з приводу чого суд зазначає таке.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 03.08.2022 вказану заяву ОСОБА_1 призначено до розгляду у відкритому судовому засіданні.

У судове засідання, призначене у справі на 23.08.2022 заявник та особи, що беруть участь у справі не з`явилися, явку уповноважених представників не забезпечили. Разом з цим, судом встановлено, що про дату, час та місце судового засідання були повідомлені належним чином та у передбачений законодавством строк.

З огляду на зазначене та керуючись приписами частини 3 ст. 194, ч.9 статті 205 Кодексу адміністративного судочинства України протокольною ухвалою суд вирішив подальший розгляд заяви здійснювати у порядку письмового провадження.

Розглянувши подану заяву ОСОБА_1 та матеріали справи №320/2502/21 суд вважає за можливе задовольнити заяву про заміну сторони виконавчого провадження, з огляду на викладене.

Відповідно до статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником (частина перша). Суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду (частина друга). Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження (частина четверта).

Приписами пп.10 п.1 Постанови Верховної Ради України від 17.07.2020 №807-IX (далі Постанова №807-IX) визначено утворення у Київській області, зокрема, Вишгородського району (з адміністративним центром у місті Вишгород) у складі територій Вишгородської міської, Димерської селищної, Іванківської селищної, Петрівської сільської, Пірнівської сільської, Поліської селищної, Славутицької міської територіальних громад, затверджених Кабінетом Міністрів України.

Також, згідно п.п.10 пункту 3 Постанови №807-IX ліквідовано у Київській області: Баришівський, Білоцерківський, Богуславський, Бориспільський, Бородянський, Броварський, Васильківський, Вишгородський, Володарський, Згурівський, Іванківський, Кагарлицький, Києво-Святошинський, Макарівський, Миронівський, Обухівський, Переяслав-Хмельницький, Поліський, Рокитнянський, Сквирський, Ставищенський, Таращанський, Тетіївський, Фастівський, Яготинський райони.

За змістом Переліку районних державних адміністрацій, що реорганізуються шляхом приєднання до районних державних адміністрацій, розташованих в адміністративних центрах районів, утворених Постановою №807-IX, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16.12.2020 №1635-р, Іванківська райдержадміністрація реорганізується шляхом приєднання до Вишгородської райдержадміністрації Київської області.

04.01.2021 Іванківською районною державною адміністрацією Київської області прийнято розпорядження №1, пунктом 2 якого визначено, що Вишгородська районна державна адміністрація є правонаступником всіх прав, обов`язків та майна структурних підрозділів Іванківської райдержадміністрації зі статусом юридичної особи публічного права, що реорганізуються шляхом приєднання.

Згідно з даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань 12.01.2021 внесено запис №1003371270018000221 про рішення засновників (учасників) юридичної особи або уповноваженого ними органу щодо припинення юридичної особи - Управління соціального захисту населення Іванківської районної державної адміністрації в результаті її реорганізації.

Разом з тим, 29.03.2021 головою Київської обласної державної адміністрації прийнято розпорядження № 174 «Про затвердження передавального акта Іванківської районної державної адміністрації Київської області, яким затверджено передавальний акт Іванківської районної державної адміністрації, що додано. Так, відповідно до передавального акта майна, прав та зобов`язань управління соціального захисту населення Іванківської районної державної адміністрації (код ЄДРПОУ 03193838) до правонаступника Вишгородської районної державної адміністрації (код ЄДРПОУ 23569369), члени комісії з проведення реорганізації управління соціального населення Іванківської районної державної адміністрації створеної розпорядженням Іванівської районної державної від 04 січня 2021 року № 3 «Про утворення комісії з реорганізації структурних підрозділів Іванківської районної державної адміністрації» керуючись статтею 107 Цивільного кодексу України, статтею 4 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань», постановою Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2020 року № 1321 «Про затвердження порядку здійснення заходів щодо утворення та реорганізації районних державних адміністрацій, що припиняються», Плану заходів, затверджених головою Київської обласної державної адміністрації від 31 грудня 2020 року 6869/01/11.1- 2020, склали цей Акт про те, що все майно, права та зобов`язання юридичної особи Іванківської районної державної адміністрації, в тому числі зобов`язання перед кредиторами, а також всі активи і пасиви Іванківськоїрайонноїдержавноїадміністрації (код ЄДРПОУ 24213338) після її реорганізації (приєднання), переходять до правонаступника - Вишгородської районної державної адміністрації (код ЄДРПОУ 23569369).

Згідно з частиною четвертою статті 87 Цивільного кодексу України юридична особа вважається створеною з дня її державної реєстрації.

Частиною першою статті 104 Цивільного кодексу України встановлено, що юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов`язки переходять до правонаступників.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку, що Вишгородська районна державна адміністрація є правонаступником Управління соціального захисту населення Іванківської районної державної адміністрації Київської області, а отже має певне коло прав та обов`язків останньої.

З урахуванням наведених обставин, заява ОСОБА_1 про заміну боржника у виконавчому листі підлягає задоволенню шляхом заміни у виконавчому листі №320/2502/21, виданому 11.11.2021 Київським окружним адміністративним судом, боржника Управління соціального захисту населення Іванківської районної державної адміністрації Київської області (код ЄДРПОУ - 03193838, місцезнаходження: 07200, Київська область, смт. Іванків, вул.Поліська, 1) на правонаступника Вишгородську районну державну адміністрацію Київської області (код ЄДРПОУ - 23569369, адреса місцезнаходження: 07300, Київська область, м. Вишгород, площа Шевченка, 1).

Керуючись статтями 243, 248, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

У Х В А Л И В:

Заяву ОСОБА_1 про заміну боржника у виконавчому листі в адміністративній справі № 320/2502/21 задовольнити.

Замінити у виконавчому листі виконавчому листі № 320/2502/21, виданому 11.11.2021 Київським окружним адміністративним судом, боржника Управління соціального захисту населення Іванківської районної державної адміністрації Київської області (код ЄДРПОУ 03193838, місцезнаходження: 07200, Київська область, смт. Іванків, вул. Поліська, 1) на правонаступника Вишгородську районну державну адміністрацію Київської області (код ЄДРПОУ 23569369, адреса місцезнаходження: 07300, Київська область, м. Вишгород, площа Шевченка, 1).

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або у судовому засіданні у разі неявки учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо у судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали.

Суддя Панова Г. В.

Дата ухвалення рішення25.08.2022
Оприлюднено29.08.2022
Номер документу105916315
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною бездіяльності

Судовий реєстр по справі —320/2502/21

Ухвала від 25.08.2022

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 02.08.2022

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Рішення від 13.09.2021

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Терлецька О.О.

Ухвала від 15.03.2021

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Терлецька О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні