Ухвала
від 04.08.2022 по справі 171/813/22
АПОСТОЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 171/813/22

2/171/570/22

У х в а л а

05 серпня 2022 року м. Апостолове Дніпропетровської області

Суддя Апостолівського районного суду Дніпропетровської області Чумак Т.А., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Відокремленого підрозділу «Криворізької теплової електричної станції» Акціонерного товариства «ДТЕК Дніпроенерго» про стягнення моральної шкоди,

встановила:

07.07.2022 року до Апостолівського районного суду Дніпропетровської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Відокремленого підрозділу «Криворізької теплової електричної станції» Акціонерного товариства «ДТЕК Дніпроенерго» про стягнення моральної шкоди, в якій позивач просить стягнути з відповідача як компенсацію моральної шкоди суму середнього заробітку за час вимушеного прогулу за десять місяців у розмірі 173513 грн. 61 коп., з урахуванням з указаної суми податків та інших обов`язкових платежів.

За правилами цивільного процесуального законодавства позовна заява за формою та змістом повинна відповідати статті 175 ЦПК України, а також вимогам статті 177 цього Кодексу.

Відповідно до ч.ч.1-3ст.185ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях175 і 177 цьогоКодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями175і177цьогоКодексу, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Так, позивачем пред`явлено позов до Відокремленого підрозділу «Криворізької теплової електричної станції» Акціонерного товариства «ДТЕК Дніпроенерго». Разом з тим, відповідно до ст. 48 ЦПК України "Сторонами в цивільному процесі є позивач і відповідач. Позивачем і відповідачем можуть бути фізичні і юридичні особи, а також держава". Доказів того, що Відокремлений підрозділ «Криворізької теплової електричної станції» Акціонерного товариства «ДТЕК Дніпроенерго» є юридичною особою суду не надано, тому позивачу слід надати докази того, що Відокремлений підрозділ «Криворізької теплової електричної станції» Акціонерного товариства «ДТЕК Дніпроенерго» є юридичною особою, або уточнити відповідача з урахуванням полоджень ст. 48 ЦК України.

Відповідно п.п.1 п.1 ч. 2ст.4 Закону України«Про судовий збір»зазначено, що за подання до суду позовної заяви майнового характеру, яка подана фізичною особою, справляється судовий збір в розмірі 1 відсоток ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Оскільки позивач просить стягнути з відповідача як компенсацію моральної шкоди суму середнього заробітку за час вимушеного прогулу за десять місяців у розмірі 173513 грн. 61 коп., з урахуванням з указаної суми податків та інших обов`язкових платежів, то позивачу необхідно сплатити за позовну вимогу майнового характеру 1735,13 грн.

Оскільки позивачем сплачено судовий збір в розмірі 992,40 грн. за вимогу майнового характеру, то ОСОБА_1 слід доплатити різницю суми судового збору за вимогу майнового характеру в розмірі 742,73 грн.

Відповідно до ч.ч.1-3ст. 185 ЦПК Українисуддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях175і177цьогоКодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями175і177цьогоКодексу, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Отже, позовну заяву ОСОБА_1 до Відокремленого підрозділу «Криворізької теплової електричної станції» Акціонерного товариства «ДТЕК Дніпроенерго» про стягнення моральної шкоди слід залишити без руху, а позивачу необхідно усунути зазначені вище недоліки, а саме обґрунтувати пред`явлення позовних вимог саме до Відокремленого підрозділу «Криворізької теплової електричної станції» Акціонерного товариства «ДТЕК Дніпроенерго», як юридичної особи, або залучити до участі у розгляді справи належну юридичну особу, та сплатити вищевказану суму судового збору та подати до суду оригінал квитанції в строк який не може перевищувати п`яти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху,

Керуючись ст.ст.175,176,177,185 ЦПК України, -

постановила:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Відокремленого підрозділу «Криворізької теплової електричної станції» Акціонерного товариства «ДТЕК Дніпроенерго» про стягнення моральної шкоди залишити без руху, надавши позивачу строк 5 днів з дня вручення даної ухвали для усунення зазначених недоліків.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Т. А. Чумак

Дата ухвалення рішення04.08.2022
Оприлюднено09.08.2022
Номер документу105612083
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —171/813/22

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Агєєв О. В.

Рішення від 19.03.2024

Цивільне

Орджонікідзевський міський суд Дніпропетровської області

Томаш В. І.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Орджонікідзевський міський суд Дніпропетровської області

Томаш В. І.

Ухвала від 13.10.2023

Цивільне

Орджонікідзевський міський суд Дніпропетровської області

Томаш В. І.

Ухвала від 02.01.2023

Цивільне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Чумак Т. А.

Ухвала від 30.08.2022

Цивільне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Чумак Т. А.

Ухвала від 11.08.2022

Цивільне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Чумак Т. А.

Ухвала від 04.08.2022

Цивільне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Чумак Т. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні