Ухвала
від 10.08.2022 по справі 925/776/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

11 серпня 2022 року м. Черкаси справа № 925/776/22

Суддя Господарського суду Черкаської області Гладун А.І., розглянувши позовну заяву Заступника керівника Уманської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Буцької селищної ради до Селянського (Фермерського) господарства Вершина, до Державного навчального закладу Буцький політехнічний професійний ліцей про усунення перешкод у здійсненні права користування та розпорядження майном,

ВСТАНОВИВ:

Заступник керівника Уманської окружної прокуратури (ідентифікаційний код 02911119, адреса місцезнаходження: 20301, Черкаська область, м. Умань, вул. Гайдамацька, 16) звернувся до Господарського суду Черкаської області з позовом в інтересах держави в особі Буцької селищної ради (ідентифікаційний код 25659763, адреса місцезнаходження: 20114, Черкаська область, Уманський район, смт. Буки, вул. Центральна, 28) до Селянського (Фермерського) господарства Вершина (ідентифікаційний код 30991266, адреса місцезнаходження: 20114, Черкаська область, Уманський район, смт. Буки, вул. Голоківська, буд. 81), до Державного навчального закладу Буцький політехнічний професійний ліцей (ідентифікаційний код 02548601, адреса місцезнаходження: 20114, Черкаська область, Уманський район, смт. Буки, вул. Центральна, буд.2).

Предметом позову прокурора є немайнова вимога про усунення перешкод у здійсненні права користування та розпорядження майном.

Відповідно до частини 4 статті 45 Господарського процесуального кодексу України відповідачами є особи, яким пред`явлено позовну вимогу.

Відповідачами у позовній заяві прокурор вказав Селянське (Фермерського) господарства "Вершина" та Державний навчальний заклад Буцький політехнічний професійний ліцей. Судові витрати зі сплати судового збору за наслідками розгляду справи прокурор просить покласти на обох відповідачів.

Статтею 162 Господарського процесуального кодексу України встановлено вимоги до форми та змісту позовної заяви. Відповідно до частини 1 цієї статті у позовній заяві позивач викладає свої вимоги щодо предмета спору та їх обґрунтування, а відповідно до частини 3 цієї статті позовна заява повинна містити, зокрема (пункт 4) зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні; якщо позов подано до кількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з них.

Змістом позову прокурора є вимога усунути перешкоди у здійсненні Буцькою селищною радою права користування та розпорядження майном шляхом зобов`язання Селянським (Фермерським) господарством "Вершина" повернення земельної ділянки з кадастровим номером 7123155300:02:001:0449 площею 246,1136 га.

Така вимога пред`явлена до відповідача Селянського (Фермерського) господарства "Вершина".

У позові прокурор не вказав вимоги до відповідача Державного навчального закладу Буцький політехнічний професійний ліцей із зазначенням способу (способів) захисту прав або інтересів, передбачених законом чи договором, або іншого способу (способів) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні.

З урахуванням наведеного, суддя дійшов висновку, що позовна заява подана без додержання вимог статті 162 Господарського процесуального кодексу України, оскільки позов не містить змісту позовної вимоги до відповідача Державного навчального закладу Буцький політехнічний професійний ліцей із зазначенням способу (способів) захисту прав або інтересів, передбачених законом чи договором, або іншого способу (способів) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні.

Відповідно до частини 1 статті 174 Господарського процесуального кодексу України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Керуючись статтями 162, 174, 234 Господарського процесуального кодексу України, суддя,

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Заступника керівника Уманської окружної прокуратури Т. Горобця в інтересах держави в особі Буцької селищної ради залишити без руху.

Установити прокурору строк та спосіб для усунення недоліків позовної заяви шляхом подання до Господарського суду Черкаської області протягом десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху:

-Позовної заяви із зазначенням змісту позовної вимоги до Державного навчального закладу Буцький політехнічний професійний ліцей із зазначенням способу (способів) захисту прав або інтересів, передбачених законом чи договором, або іншого способу (способів) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні.

-Копію позовної заяви із зазначенням змісту позовної вимоги до Державного навчального закладу Буцький політехнічний професійний ліцей надіслати учасниками справ; докази надсилання надати суду.

Роз`яснити прокурору, що якщо прокурор усуне недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду. Якщо прокурор не усуне недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і не може бути оскаржена окремо від рішення суду.

Суддя А.І. Гладун

Дата ухвалення рішення10.08.2022
Оприлюднено15.08.2022
Номер документу105702463
СудочинствоГосподарське
Сутьусунення перешкод у здійсненні права користування та розпорядження майном

Судовий реєстр по справі —925/776/22

Ухвала від 13.12.2022

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гладун А.І.

Ухвала від 07.12.2022

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гладун А.І.

Ухвала від 29.11.2022

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гладун А.І.

Ухвала від 15.11.2022

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гладун А.І.

Ухвала від 01.11.2022

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гладун А.І.

Ухвала від 01.11.2022

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гладун А.І.

Ухвала від 20.10.2022

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гладун А.І.

Ухвала від 11.10.2022

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гладун А.І.

Ухвала від 19.09.2022

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гладун А.І.

Ухвала від 11.09.2022

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гладун А.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні