Ухвала
від 11.08.2022 по справі 185/5264/22
ПАВЛОГРАДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 185/5264/22

Провадження № 1-кс/185/1250/22

У Х В А Л А

11 серпня 2022 року м.Павлоград

Слідчий суддя Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання слідчого СД Павлоградського РВП ГУНП в Дніпропетровській області по кримінальному провадженню, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12022041370000591 , внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 17.06.2022 року, за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

До суду надійшло клопотання про надання дозволу на проведення обшуку.

Слідчий в судовому засіданні підтримав клопотання. Дав пояснення аналогічні викладеним у клопотанні.

Суд вислухавши слідчого, дослідивши матеріали справи приходить до такого.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що 17.06.2022 до Павлоградського РВП надійшло повідомлення про те, що посадові особи ТОВ «Колотрейдінг» здійснюють реалізацію нафтопродуктів низької якості на території Дніпропетровської області шляхом підроблення сертифікатів якості, що призводить до нанесення збитків у великих розмірах. (ЄО № 12070).

Так, досудовим розслідуванням встановлено, що до співробітників відділення у м. Павлоград УСБУ у Дніпропетровській області звернувся із заявою ОСОБА_4 , про те, що 07.06.2022 заявник тимчасово перебував у приватних та службових справах на території Павлоградського району Дніпропетровської області, де заявник заправив службовий автомобіль, який використовується для виконання військових завдань силами територіальної оборони, дизельним пальним об`ємом 10 літрів, 4 літра з яких він залив у каністру, після чого автомобіль перестав їхати. Заправка службового автомобіля здійснювалась за адресою: АДРЕСА_1 . Після чого, заявник повернувся на вищевказану автозаправну станцію з метою ознайомлення з відповідними документальними матеріалами щодо якості реалізованого дизельного палива та підстав розміщення вказаної автозаправної станції, на що йому було відмовлено. Так у заявника виникли сумніви, щодо якості пального і те що використовуючи довіру громадян, автозаправна станція здійснює продаж неякісного пального. Оскільки заявником направлено на дослідження придбане пальне до випробувальної лабораторії нафтопродуктів, де вказано в протоколі випробувань № 60/1, що надані зразок, що випробувався не відповідає нормам дизельного палива відповідно ДСТУ 3868-99 та ДСТУ 4688:2015.

Також, під час проведення досудового розслідування, оперативними працівниками відділу в м. Павлограді УСБУ у Дніпропетровській області, що виробництво недоброякісних світлих нафтопродуктів здійснюється за адресою: Дніпропетровська область, м. Павлоград, вул. Заводська, буд.44, а саме виробнича територія ДП «НВО «ПХЗ» (код ЄРДПОУ 14310112), земельна ділянка з кадастровим номером 1212400000:01:003:0009, яка знаходиться в оренді ТОВ «Павлоградський нафтопереробний завод», що підтверджується в матеріалах кримінального провадження проведеною негласною слідчою дією.

Встановлено, що згідно інформаційної довідки з сайту «Опендатабот», (вказана інформація взята у зв`язку з тимчасовим зупиненням робити офіційного реєстру юридичних осіб, що підтверджується шкриншотом сайту), засновником ТОВ «Павлоградський нафтопереробний завод» являється ТОВ «ЕСК» (код ЄДРПОУ 32510506, юр. адреса: Дніпропетровська обл., місто Дніпро, вул. Телевізійна, буд. 1, кв. 56, директор - ОСОБА_5 ). Слід зазначити, що засновником ТОВ «ЕСК» являється ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (ІПН НОМЕР_1 ), який має пряме відношення до діяльності ТОВ «Павлоградський нафтопереробний завод».

Автотранспортний засіб марки Volvo, моделі XC90, д.н.з. НОМЕР_2 , 2019 р.в., сірого кольору належить на праві власності ТОВ «ЕСК», може використовуватись братом ОСОБА_6 - ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_2 (ІПН НОМЕР_3 ), який являється бізнес партнером ОСОБА_6 та також має пряме відношення до господарської діяльності ТОВ «Павлоградський нафтопереробний завод».

Слідчий вважає , що вказаний факт свідчить про те, що на автозаправних станціях ТОВ «ЕСК», здійснюється заправка транспортних засобів, а також службових автомобілей військовослужбовців Збройних сил України та територіальної оборони, вказана техніка виходить з ладу під час виконання бойових завдань або через декілька годин після заправки палива на вищевказаній заправні станції. Зазначена ситуація призводить до зниження обороноздатності України, унеможливлює виконання бойових завдань підрозділів ЗСУ та в подальшому наносить значні економічні збитки державі.

Слідчий вважає, що в автомобілі марки Volvo модель ХС90, державний номер НОМЕР_2 , зберігаються речові докази по кримінальному провадженню, а також грошові кошти, отримані за результатом вчинення вказаних злочинних дій, а саме мобільні телефони, планшети, електронні пристрої, за допомогою яких здійснюється спілкування між співучасниками злочину та третіх осіб, чорнові записи з інформацією про рух паливно-мастильних матеріалів, банківських карт, комп`ютерна техніка, за допомогою якої здійснюється обмін інформацією між учасниками, документи, акти перевірок контролюючих органів, договори, додаткові угод, специфікації, договори на зберігання продукції, акти приймання-передачі, сертифікати відповідності, видаткові накладні, листування між підприємствами, рахунки-фактур, платіжні доручення, транспортні (перевізні) документи, штампи та печатки підприємства, та інших речей і документів, що мають доказове значення для кримінального провадження, знаходяться в автомобілі марки Volvo модель ХС90, державний номер НОМЕР_2 .

Статтею 234 КПК України передбачено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Частиною 5 статті 234 КПК України встановлено, що слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що:

1) було вчинено кримінальне правопорушення;

2) відшуковані речі і документи мають значення для досудового розслідування;

3) відомості, які містяться у вдшукованих речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду;

4) відшуковані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи;

5) за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи.

Викладене приводить суд до висновку про те, що клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 233,234, 237 КПК України,слідчий суддя,

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл, слідчим Павлоградського РВП ГУНП в Дніпропетровській області: ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_3 , групі прокурорів Павлоградської окружної прокуратури: ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , провести обшук у транспортному засобі Volvo модель ХС90, державний номер НОМЕР_2 ( право власності за ТОВ «ЕСК» ( код ЄРДПОУ: 32510506), з метою виявлення та вилучення: мобільних телефонів, планшетів, електронних пристрої, за допомогою яких здійснюється спілкування між співучасниками злочину та третіх осіб, чорнових записів з інформацією про рух паливно-мастильних матеріалів, банківських карт, комп`ютерної техніки, за допомогою якої здійснюється обмін інформацією між учасниками, документи, акти перевірок контролюючих органів, договори, додаткові угод, специфікації, договори на зберігання продукції, акти приймання-передачі, сертифікати відповідності, видаткові накладні, листування між підприємствами, рахунки-фактур, платіжні доручення, транспортні (перевізні) документи, штампи та печатки підприємства.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала видана в 2-х примірниках.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення11.08.2022
Оприлюднено14.08.2023
Номер документу105709581
СудочинствоКримінальне
Сутьяке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12022041370000591 , внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 17.06.2022 року, за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України

Судовий реєстр по справі —185/5264/22

Ухвала від 26.07.2023

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Шаповалова І. С.

Ухвала від 23.09.2022

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Гаврилов В. А.

Ухвала від 19.09.2022

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Коваленко В. Д.

Ухвала від 09.09.2022

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Гаврилов В. А.

Ухвала від 08.09.2022

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Врона А. О.

Ухвала від 18.08.2022

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Гаврилов В. А.

Ухвала від 23.08.2022

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Врона А. О.

Ухвала від 22.08.2022

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Врона А. О.

Ухвала від 11.08.2022

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Гаврилов В. А.

Ухвала від 11.08.2022

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Зінченко А. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні