Ухвала
від 15.08.2022 по справі 752/7750/22
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №752/7750/22

Провадження №2/752/6500/22

УХВАЛА

про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції

16 серпня 2022 року м. Київ

Суддя Голосіївського районного суду міста Києва Кордюкова Ж.І., розглянувши клопотання представника позивача адвоката Рєзніка Андрія Олександровича про проведення судового засідання по цивільній справі №752/7750/22 в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою сервісу «Easycon», -

ВСТАНОВИВ:

15.08.2022 від представника позивача адвоката Рєзніка Андрія Олександровича до Голосіївського районного суду міста Києва надійшло клопотання про проведення судового засідання по цивільній справі №752/7750/22 в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою сервісу «Easycon». В обґрунтування клопотання представник позивача зазначив, що через воєнний стан в Україні та, враховуючи його місце знаходження у с. Калинівка Вінницької області, він не зможе з`явитися до суду для участі в судовому засіданні по справі №752/7750/22. Проведення відеоконференції просив забезпечити поза межами приміщення суду за допомогою сервісу «Easycon» з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису.

Вивчивши клопотання, дослідивши матеріали справи, встановлено наступне.

В провадженні Голосіївського районного суду міста Києва знаходиться цивільна справа №752/7750/22 за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про захист честі, гідності, ділової репутації та спростування недостовірної інформації.

Проведення судового засідання, в якому відбудеться розгляд справи, призначено на 17 серпня 2022 року о 09-30 год.

Відповідно до ч. 1-3 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Згідно з абзацом 1 п. 45 Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, затвердженого Рішення Вищої ради правосуддя від 17.08.2021 №1845/0/15-21 (далі - Положення), підсистема відеоконференцзв`язку забезпечує учасникам справи можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою свого Електронного кабінету та власних технічних засобів; у приміщенні іншого суду - за допомогою технічних засобів суду; в установі попереднього ув`язнення, установі виконання покарань або медичному закладі - за допомогою технічних засобів, наявних у відповідній установі.

Відповідно до п. 46 Положення за наявності в суді технічної можливості учасник справи у порядку, встановленому процесуальним законом, може брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою власних технічних засобів. Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Згідно з п. 50 Положення суд ухвалює рішення про можливість проведення засідання в режимі відеоконференції за умови наявності в суді відповідної технічної можливості (наявність обладнання та можливість його використання у визначені день і час).

Отже, представником позивача адвокатом Рєзніком А.О. 12.08.2022 подано вказане клопотання до суду, тобто в межах строку, передбаченого ч. 2 ст. 212 ЦПК України.

Як вбачається із вказаного клопотання, відсутні відомості про надсилання представником позивача адвоката Рєзніком А.О. вказаного клопотання іншим учасникам справи, а саме відповідачу ОСОБА_2 .

Таким чином, представником позивача до вказаного клопотання не додані документи на підтвердження факту надсилання цього клопотання іншим учасникам вказаної цивільної справи.

Враховуючи наведене, подане представником позивача адвокатом Рєзніком А.О. клопотання про проведення судового засідання по цивільній справі №752/7750/22 в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою сервісу «Easycon» відповідає вимогам ст. 212 ЦПК України.

Водночас, як вбачається з повідомлення Голосіївського районного суду міста Києва, розміщеного на офіційному сайті, на даний час в суді відсутня технічна можливість проведення судових засідань в режимі відеоконференції, оскільки у суді не облаштовано достатню кількість спеціальних приміщень для їх проведення, а наявна кількість залів судових засідань не забезпечує охоплення власних вказаних потреб суду.

За таких обставин, відсутні підстави для задоволення клопотання представника позивача про проведення судового засідання по цивільній справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою сервісу «Easycon».

Керуючись ст. 212 ЦПК України, суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Відмовити у задоволенні клопотання представника позивача адвоката Рєзніка Андрія Олександровича про проведення судового засідання по цивільній справі №752/7750/22 в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою сервісу «Easycon».

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Ж. І. Кордюкова

Дата ухвалення рішення15.08.2022
Оприлюднено17.08.2022
Номер документу105738169
СудочинствоЦивільне
Сутьпроведення судового засідання по цивільній справі №752/7750/22 в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою сервісу «Еasycon

Судовий реєстр по справі —752/7750/22

Ухвала від 17.10.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Колдіна О. О.

Ухвала від 10.07.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Колдіна О. О.

Ухвала від 07.07.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Колдіна О. О.

Ухвала від 27.02.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Колдіна О. О.

Ухвала від 27.02.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Колдіна О. О.

Рішення від 24.10.2022

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Кордюкова Ж. І.

Ухвала від 24.10.2022

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Кордюкова Ж. І.

Ухвала від 15.08.2022

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Кордюкова Ж. І.

Ухвала від 10.07.2022

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Кордюкова Ж. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні