Ухвала
від 29.03.2022 по справі 554/1300/22
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 30.03.2022 Справа № 554/1300/22

Справа № 554/1330/22

Провадження №: 2/554/1857/2022

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 березня 2022 р. м. Полтава

Суддя Октябрського районного суду м. Полтави В.М. Бугрій розглянувши заяву представника позивача адвоката Черненко Л.В., яка діє в інтересах ОСОБА_1 про забезпечення позову в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю «ЕЛАКСЕН» про визнання права власності ,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з заявою про забезпечення позову, в якій прохав накласти арешт на нерухоме майно, що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер об`єкта: 949941553101, а також заборонити державним реєстраторам, Міністерству юстиції України та його територіальним органам, нотаріусам та органам, що здійснюють державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяження, вчиняти будь-які реєстраційні дії щодо вказаного нерухомого майна до розгляду цивільної справи № 554/1300/22 по суті.

З метою недопущення незаконного відчуження спірного майна.

Розглянувши заяву, суд приходить до наступного. У відповідності до ч.1ст.151 ЦПК України, суд за заявою осіб, які беруть участь у справі, може вжити заходи забезпечення позову. Відповідно дост.151 ЦПК України, у заяві про забезпечення позову повинно бути зазначено предмет позову та обґрунтування необхідності забезпечення позову; захід забезпечення позову, який належить застосувати, з обґрунтуванням його необхідності; ціну позову, про забезпечення якого просить заявник; пропозиції заявника щодо зустрічного забезпечення; інші відомості, потрібні для забезпечення позову.

Забезпечення позову допускається як до пред`явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду

Заява про забезпечення позову подається в письмовій формі, підписується заявником і повинна містити: предмет позову та обґрунтування необхідності забезпечення позову; захід забезпечення позову, який належить застосувати, з обґрунтуванням його необхідності; ціну позову, про забезпечення якого просить заявник; пропозиції заявника щодо зустрічного забезпечення; інші відомості, потрібні для забезпечення позову (ст.151 ЦПК України).

Відповідно до вимог ч.4Постанови Пленуму Верховного Суду України від 22.12.2006 N 9 «Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову»розглядаючи заяву про забезпечення позову, суд (суддя) має з урахуванням доказів, наданих позивачем на підтвердження своїх вимог, пересвідчитися, зокрема, в тому, що між сторонами дійсно виник спір та існує реальна загроза невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду про задоволення позову; з`ясувати обсягпозовних вимог, дані про особу відповідача, а також відповідність виду забезпечення позову, який просить застосувати особа, котра звернулася з такою заявою, позовним вимогам.

Відповідно до ч.3ст. 12 ЦПК України, кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ч. 5ст. 153 ЦПК Українизалежно від обставин справи суд може забезпечити позов повністю або частково.

З матеріалів позовної заяви вбачається, що предметом спору є нерухоме майно.

Враховуючи зміст заявлених позовних вимог, наведені у клопотанні представника позивача доводи дають підстави для висновку, що невжиття заходів забезпечення позов, у передбачених законом, у разі його задоволення може утруднити або унеможливити виконання рішення суду, у зв`язку з чим позов необхідно забезпечити, задовольнити заяву представника позивача з цього приводу.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.149-154 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Заяву представника позивача адвоката Черненко Л.В., яка діє в інтересах ОСОБА_1 про забезпечення позову в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю «ЕЛАКСЕН» про визнання права власності- задовольнити.

Накласти арешт на нерухоме майно, що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер об`єкта: 949941553101, а також заборонити державним реєстраторам, Міністерству юстиції України та його територіальним органам, нотаріусам та органам, що здійснюють державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяження, вчиняти будь-які реєстраційні дії щодо вказаного нерухомого майна до розгляду цивільної справи № 554/1300/22 по суті.

Ухвала підлягає негайному виконанню з дня її постановлення незалежно від її скарження.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя В.М.Бугрій

Дата ухвалення рішення29.03.2022
Оприлюднено18.08.2022
Номер документу105749314
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: визнання права власності

Судовий реєстр по справі —554/1300/22

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 03.10.2022

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 29.03.2022

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 29.03.2022

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 14.02.2022

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні