Ухвала
від 14.08.2022 по справі 360/112/22
ПЕРШИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПЕРШИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про відкладення розгляду справи

15 серпня 2022 року справа №360/112/22

Перший апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів:судді-доповідача Міронова Г.М., суддів Геращенка І.В.,Казначеєва Е.Г., розглянувши апеляційну скаргу Керівника Старобільської окружної прокуратури на ухвалу Луганського окружного адміністративного суду від 13 січня 2022 р. у справі № 360/112/22 (головуючий І інстанції І.О. Свергун) за позовом Керівника Старобільської окружної прокуратури , Державної екологічної інспекції у Луганській області до виконавчого комітету Білолуцької селищної радипро визнання незаконним та скасування рішення від 22.07.2021 № 59 «Про надання дозволу на видобування корисних копалин місцевого значення для власних потреб на території Білолуцької селищної ради»,,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Першого апеляційного адміністративного суду перебуває адміністративна справа № 360/112/22 за апеляційною скаргою Керівника Старобільської окружної прокуратури на ухвалу Луганського окружного адміністративного суду від 13 січня 2022 р.

Ухвалами Першого апеляційного адміністративного суду від 27 червня 2022 року відкрито та призначено до розгляду апеляційну скаргу на 15.08.2022 року. і витребувано паперовий варіант справи.

За ч. 1 ст. 223 Кодексу адміністративного судочинства України суд відкладає розгляд справи у випадках, встановлених ч. 2 ст. 205 цього Кодексу.

За змістом ч. 1 ст. 313 Кодексу адміністративного судочинства України суд апеляційної інстанції відкладає розгляд справи в разі неявки у судове засідання учасника справи, стосовно якого немає відомостей про вручення йому судової повістки, або за його клопотанням, коли повідомлені ним причини неявки буде визнано судом поважними.

Про відкладення розгляду справи або перерву в судовому засіданні, місце, дату і час нового судового засідання або продовження судового засідання, суд повідомляє під розписку учасників справи, свідків, експертів, спеціалістів, перекладачів, які були присутніми в судовому засіданні. Учасники справи, які не прибули або яких суд вперше залучає до участі в судовому процесі, повідомляються про судове засідання в порядку, визначеному цим Кодексом.

За приписами п. 3 розділу VI Прикінцеві положення КАС України під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), суд за заявою учасників справи та осіб, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, інтереси та (або) обов`язки (у разі наявності у них права на вчинення відповідних процесуальних дій, передбачених цим Кодексом), поновлює процесуальні строки, встановлені нормами цього Кодексу, якщо визнає причини їх пропуску поважними і такими, що зумовлені обмеженнями, впровадженими у зв`язку з карантином. Суд може поновити відповідний строк як до, так і після його закінчення.

Суд продовжує процесуальний строк, встановлений судом, якщо неможливість вчинення відповідної процесуальної дії у визначений строк зумовлена обмеженнями, впровадженими у зв`язку з карантином.

Кабінет Міністрів України 9 грудня 2020 р. № 1236 прийняв постанову Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (із відповідними змінами, зокрема постановою Кабінету Міністрів України від 29.04.2022 № 488) і п. 1 якої виклав в наступній редакції: 1, Установити з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (далі - COVID-19), з 19 грудня 2020 р. на період воєнного стану та трьох місяців після його припинення або скасування.

Відповідно до частини другої статті 121 Кодексу адміністративного судочинства України встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Ч. 2 ст. 307 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що про дату, час та місце розгляду справи повідомляються учасники справи, якщо справа відповідно до цього Кодексу розглядається з їх повідомленням.

Враховуючи вищевикладене, дію на момент винесення цієї ухвали воєнного стану в Україні та той факт, що реальної можливості (в тому числі законодавчо визначеної) повідомити сторони про наступну дату розгляду справи неможливо, суд вважає за необхідне продовжити строк розгляду справи до припинення або скасування періоду дії правового режиму воєнного стану в Україні.

На підставі вищевикладеного, керуючись статтями 205, 223, 309, 313, 311, 325, 328 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

УХВАЛИВ:

Продовжити строк розгляду справи № 360/112/22 до припинення або скасування періоду дії правового режиму воєнного стану в Україні.

Відкласти розгляд справи до надходження справи в паперовому вигляді.

Запропонувати сторонам (за наявності побажань) надати заяву про розгляд справи у письмовому провадженні за відсутності їх представника.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та оскарженню не підлягає.

Повне судове рішення складено 15 серпня 2022 року.

Колегія суддів: Г.М. Міронова

І.В. Геращенко

Е.Г.Казначеєв

СудПерший апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення14.08.2022
Оприлюднено18.08.2022
Номер документу105757459
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу реалізації державної політики у сфері економіки та публічної фінансової політики, зокрема щодо організації господарської діяльності, з них дозвільної системи, нагляду (контролю), реалізації держ-ї регуляторної політики у сфері госп-ї д-ті; ліцензування видів господарської д-ті; розроблення і застосування національних стандар., технічних регламентів та процедур оцінки відповідності

Судовий реєстр по справі —360/112/22

Рішення від 21.03.2023

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.О. Свергун

Постанова від 05.12.2022

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Міронова Галина Михайлівна

Ухвала від 14.08.2022

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Міронова Галина Михайлівна

Ухвала від 26.06.2022

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Міронова Галина Михайлівна

Ухвала від 26.06.2022

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Міронова Галина Михайлівна

Ухвала від 13.01.2022

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.О. Свергун

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні