Ухвала
від 16.08.2022 по справі 506/662/19
КРАСНООКНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Красноокнянський районний суд Одеської області

Справа № 506/662/19

Провадження № 6/506/9/22

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17.08.2022 року смт Окни

Суддя Красноокнянського районного суду Одеської області Бурдинюк О.С., розглянувши матеріали заяви Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська область) про заміну сторони виконавчого провадження та поновлення строку для пред`явлення виконавчого документу, -

В С Т А Н О В И В:

17.08.2022 року Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська область) звернулася до суду з заявою про заміну сторони виконавчого провадження по справ 506/662/19 та поновлення строку для пред`явлення виконавчого документу до примусового виконання.

Відповідно до ч. 1 ст. 442 ЦПК України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником.

Вимоги до форми та змісту письмової заяви, клопотання, заперечення встановлені положеннями ст.183 ЦПК України.

Так, відповідно до ч.1 ст.183 ЦПК України, будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити:

1) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву чи клопотання або заперечення проти них, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України);

2) найменування суду, до якого вона подається;

3) номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі;

4) зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника;

5) підстави заяви (клопотання, заперечення);

6) перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви (клопотання, заперечення);

7) інші відомості, що вимагаються цим Кодексом.

Однак в порушення п.5 ч.1 ст.183 ЦПК України, заявляючи вимогу про поновлення строку для пред`явлення виконавчого документу до виконання, заявник не зазначає, у зв`язку з чим він вважає, що строк пред`явлення до виконання виконавчого листа по справі 506/662/19 за рішенням суду від 30.01.2020 року пропущено, враховуючи, що у виконавчому листі вказано строк пред`явлення його до виконання до 03.03.2023 року.

Крім того,відповідно доч.2ст.183ЦПК України,письмові заява,клопотання чизаперечення підписуютьсязаявником чийого представником.

Разом з тим, заяву від імені Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська область), підписано в.о. начальника Олексій Радик, однак в матеріалах доданих до заяви відсутні докази на підтвердження повноважень даної особи.

Згідно з ч.4 ст.183 ЦПК України, суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Керуючись ст. 77, 80, 183, 260, 442 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Заяву Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська область) про заміну сторони виконавчого провадження та поновлення строку для пред`явлення виконавчого документу - повернути заявнику без розгляду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається у порядку визначеному п. 15.5 ч.1 розділу ХІІІ ЦПК України протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги, ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя О. С. Бурдинюк

СудКрасноокнянський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення16.08.2022
Оприлюднено22.08.2022
Номер документу105787825
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —506/662/19

Ухвала від 13.10.2022

Цивільне

Красноокнянський районний суд Одеської області

Бурдинюк О. С.

Ухвала від 28.09.2022

Цивільне

Красноокнянський районний суд Одеської області

Бурдинюк О. С.

Ухвала від 16.08.2022

Цивільне

Красноокнянський районний суд Одеської області

Бурдинюк О. С.

Ухвала від 08.12.2021

Цивільне

Красноокнянський районний суд Одеської області

Чеботаренко О. Л.

Рішення від 30.01.2020

Цивільне

Красноокнянський районний суд Одеської області

Бурдинюк О. С.

Ухвала від 18.12.2019

Цивільне

Красноокнянський районний суд Одеської області

Бурдинюк О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні