Ухвала
від 17.08.2022 по справі 591/3423/22
ЗАРІЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 591/3423/22 Провадження № 2/591/1891/22

У Х В А Л А

про залишення без руху

18 серпня 2022 року Суддя Зарічного районного суду м. Суми КЛИМЕНКО А.Я.,

розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Сумський обласний центр служби крові», директора Товариства з обмеженою відповідальністю «Сумський обласний центр служби крові» ОСОБА_2 про стягнення заборгованості по заробітній платі, заборгованості по заробітній платі за час вимушеного прогулу, компенсації за затримку розрахунку по заробітній платі при звільненні та визнання незаконними дій директора,

ВСТАНОВИВ :

Позивачка ОСОБА_1 звернулася до суду з позовною заявою, в якій просить: стягнути на її користь з відповідача ТОВ «Сумський обласний центр служби крові» заборгованість по заробітній платі при звільненні з посади директора; заборгованість по заробітній платі за вимушений прогул за посадою лікаря-трансфузіолога, що триває дотепер від 10.05.2022 року; компенсацію за затримку розрахунку по заробітній платі при звільненні з посади директора, що триває дотепер від 10.05.2022 року; а також просить визнати дії директора ТОВ «Сумський обласний центр служби крові» ОСОБА_2 щодо утримання з неї заробітної плати при звільнення її з посади заступника директора.

Вимоги до позовної заяви встановлені ст. 175, 177 ЦПК України.

Відповідно до п. 3 ч. 3 ст. 175 ЦПК України в позовній заяві зазначається ціна позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці, а також позовна заява повинна містити обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються.

Ціна позову позивачем не зазначена, не надано обґрунтованого розрахунку сум, що стягуються чи оспорюються.

Відповідно до ч. 4 ст. 177 ЦПК України до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 5 Закону України «Про судовий збір» від сплати судового збору під час розгляду справи в усіх судових інстанціях звільняються позивачі у справах про стягнення заробітної плати та поновлення на роботі.

Таким чином, позивачку звільнено від сплати судового збору за позовними вимогами про стягнення заборгованості по заробітній платі.

Однак, середній заробіток за час вимушено прогулу за своєю правовою природою не є основною чи додатковою заробітною платою, а також не є заохочувальною чи компенсаційною виплатою (зокрема, компенсацією працівникам втрати частини заробітної плати у зв`язку з порушенням термінів її виплати) у розумінні статті 2 Закону України «Про оплату праці», тобто середній заробіток за час вимушено прогулу не входить до структури заробітної плати. Вимога про стягнення оплати за час вимушеного прогулу не є тотожною до вимоги про стягнення заробітної плати.

А тому, позовна вимога про стягнення заборгованості по заробітній платі за час вимушеного прогулу підлягає оплаті судовим збором.

Також, підлягає оплаті судовим збором і позовна вимога про оскарження дії директора ТОВ «Сумський обласний центр служби крові» ОСОБА_2 .

Відповідно до ч. 3 ст. 6 Закону України «Про судовий збір» за подання до суду позовної заяви, що має одночасно майновий і немайновий характер, судовий збір сплачується за ставками, встановленими для подання заяв майнового та немайнового характеру. У разі, коли в позовній заяві об`єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

Відповідно до ст. 4 Закону України «Про судовий збір» за подання до суду позовної заяви майнового характеру, яка подана фізичною особою встановлено ставку судового збору в розмірі 1% ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (що становить 992,40 грн.) і не більше прожиткових мінімумів для працездатних осіб (що становить 12405 грн.).

Відповідно до положень ст. 4 Закону України «Про судовий збір» за подачу до суду позовної заяви не майнового характеру фізичною особою встановлено ставку судового збору у розмірі 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (що становить 992 грн. 40 коп.).

Реквізити для сплати судового збору:

Рахунок UA468999980313161206100018540

Отримувач ГУК Сум.обл/Сумська МТГ-Зарічний РС/22030101

Код отримувача 37970404

Банк отримувача Казначейство України (ел.адм.подат)

Код банку отримувача (МФО) 899998

найменування коду класифікації доходів бюджету 22030101 Призначення платежу: *;101; Ідентифікаційний номер платника податків або код клієнта ЄДРПОУ для юридичних осіб, Судовий збір за позовом (ПІБ чи назва установи, організації позивача), Зарічний районний суд м. Суми.

Відповідно вимог ч. 1 ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Керуючись ст. ст. 185, 260 ЦПК України, суддя -

УХВАЛИВ :

Позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Сумський обласний центр служби крові», директора Товариства з обмеженою відповідальністю «Сумський обласний центр служби крові» ОСОБА_2 про стягнення заборгованості по заробітній платі, заборгованості по заробітній платі за час вимушеного прогулу, компенсації за затримку розрахунку по заробітній платі при звільненні та визнання незаконними дій директора - залишити без руху.

Запропонувати позивачу протягом десятиднів з дня вручення копії ухвали усунути вказані недоліки, а саме: вказати ціну позову, надати обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються, а також сплатити судовий збір за позовну вимогу майнового характеру та позовну вимогу не майнового характеру.

Роз`яснити позивачу, що в разі якщо у вказаний строк недоліки позовної заяви не будуть усунуті, позовна заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Копію ухвали надіслати позивачу.

Суддя А.Я. Клименко

Дата ухвалення рішення17.08.2022
Оприлюднено22.08.2022
Номер документу105796932
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості по заробітній платі, заборгованості по заробітній платі за час вимушеного прогулу, компенсації за затримку розрахунку по заробітній платі при звільненні та визнання незаконними дій директора

Судовий реєстр по справі —591/3423/22

Рішення від 08.04.2024

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Клименко А. Я.

Ухвала від 06.03.2024

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Клименко А. Я.

Ухвала від 24.08.2023

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Клименко А. Я.

Ухвала від 21.09.2022

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Клименко А. Я.

Ухвала від 17.08.2022

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Клименко А. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні